• 275
    toplamda sıfır (rakam ile 0) altın madalya kazanmış olduğumuz yaz olimpiyatlarıdır. eskiden belki de bu kadar fazla dalda mücadele edemezdik, hatta voleybol gibi topla ve takım olarak oynanan oyunlar göz önüne alındığında popülerlik olarak baş sıralarda olan bir branşta madalya için mücadele etmeyi aklımıza bile getiremezdik ama çok başarılı olduğumuz kategorilerde de bizim elimize kimse su dökemezdi. neydi bu branşlar? halter ve güreş.
    hatta öyle ki bu oyunlar başlayıp da madalyalar arka arkaya geldikçe bizde madalya sıralamasında ülke olarak bir anda yükselirdik. bu sene yanılmıyorsam halter branşında mücadele eden kadın ya da erkek fark etmeksizin sporcu sayımız sadece 1 oldu. güreşte sayıca fazlaydık, ama ne yazık ki orada da sonuç biraz hüsran oldu. elbette olimpiyatlara katılmak, mücadele vermek, o kotayı almak dahi büyük başarı ama sonuçta olimpiyatlara katılıp şanlı bir mücadele ile 5. olan ya da repesaj maçına çıkma hakkı kazanan / kazanamayan oyuncuları değil, madalya getirmiş sporcuları hatırlarız bundan 4 ya da 8 sene sonra.
    bu bağlamda bu olimpiyatlar bizim açımızdan ne yazık ki hayal kırıklığı olmuştur. mücadele ettiği turnuva ağacında "sorunlu" bir rakibe gelen ve belki de en büyük madalya umutlarımızdan biri olan busenaz sürmeneli çeyrek finalde yenilip turnuvayı madalyasız kapadı. son olimpiyat şampiyonu gururumuz mete gazoz aynı şekilde çeyrek finalde yenilip turnuvayı bireyselde madalyasız kapadı. bu sebeple açılış töreninde bayrağımızı emanet ettiğimiz iki yıldız sporcumuzun bu durumları aslında turnuvamızı da özetler nitelikte.
    biri havalı tabanca ikisi boks olmak üzere 3 gümüş, 5 adet de bronz ile toplamda 8 madalya ile evimize geri döndük. 2020 tokyo olimpiyatlarında bizlere toplamda 4 tane madalya kazandıran karate branşının bu sene olmaması güçlü olduğumuz bir alanı da elbette etkiledi. sanırım şu anda 2028 yaz olimpiyat oyunları içinde federasyonlar arası bir sıkıntıdan dolayı boks branşının da olmama gibi bir tehlikesi varmış. hali hazırda yine güçlü olduğumuz bir kategorinin daha devre dışı kalması bizleri daha da üzecektir diye düşünmekteyim.
    umarız bu 4 senelik süre zarfında önce başarılı olduğumuz güreş ve halter branşlarında yeniden elimiz kuvvetlenir, kuzey tunçelli gibi genç kardeşlerimiz daha da tecrübelenir, belli bir standardı olan jimnastik ekibimiz üzerine koyarak ilerler, ersu şaşma gibi atletlerimiz kendi seviyesinin de üzerine çıkacak dirayete erişir ve en önemlisi mete gazoz yine gezegenin en iyi okçusu olarak melekler şehri'ni fetheder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın