• 1
    kadrolar şekillenirken bazı takımlar ve beklentiler ile ilgili görüşlerimi belirtmek isterim.

    kendi takımımızdan başlayalım. alışılagelmiş şekilde yine yeni bir başlangıç yapıyoruz. ancak bu kez daha doğru bir kadro planlaması yapıyoruz. yerli rotasyonu tatmin edici. guard pozisyonuna paranın çoğunu gömdüğümüz için uzun pozisyonda ne vereceği belli olmayan oyunculara yöneldik. uzun pozisyonuna muhtemelen başka isimler de gelecektir. ancak ben guard bölgesinin kalitesini çok önemsiyorum. takımın tavanını bu bölge belirleyecektir. beklentim 4-5 arası sıralama ve şampiyonlar liginde çeyrek final şeklinde

    son şampiyon efes, kabuk değişimine gitti. larkin, micic, beabuois, clyburn, bryant gibi top yönlendirici oyuncu çokluğu nedeniyle sakatlıkların da etkisiyle hiç istikrar sağlayamadan bitirdikleri sezon sonunda, bu isimlerden en önemli olanını kaybettiler. bunun dışında yaşlanan oyuncuları gönderdiler. forvet ve pivot pozisyonunda geçen sezon hiç verim alamadılar. bu sene thompson, willis ve tyrique jones eklemeleri yaralarına derman olabilir. en önemli oyuncularını kaybetseler de genel kaliteyi artırdılar. ancak yerli oyuncu konusunda çok zayıfladılar ve bu yerel lig için sorun teşkil edebilir. onuralp, sadık, ercan osmani ya da nba'de bu sene beklediği kontratı alamazsa ömer faruk gibi oyunculardan bir ya da birkaçını alacakları düşünüyorum. ligde ilk 2, avrupa'da 4-8 arası sıralama sonrası play-offta eleneceklerini düşünüyorum.

    fener kadroyu genel olarak korusa da 1 ve 5 pozisyonlarında büyük değişiklikler yapacaklarını düşünüyorum. sertaçı da alarak yerli rotasyonu konusunda en iyi takım oldular. ancak guard pozisyonları takımın en zayıf karnı durumunda. wilbekin, calathes ve yam madar elit takım eşiğini aşmaları konusunda doğru isimler değil. forvet konusunda ise çok iyiler. şutör oyuncuları da var. ancak guard pozisyonuna a+ oyuncu alamazlarsa ki nigel-hayes çok iyi bir sezon geçirmesine rağmen takımda guduric dışında a+ oyuncu bence yok, bu sene avrupa'da play-in oynayacaklarını, ligde liderliği alacaklarını tahmin ediyorum. piyasada şu anda campazzo gibi bir oyuncu var ilgileri var mı olur mu bilmiyorum ama o seviye bir oyuncu alırlarsa çok tehlikeli olurlar. umarım kimseyi almazlar

    karşıyaka angola ve delgado gibi çok önemli 2 oyuncusunu kaybetse de yerli-yabancı dengesi, genel kalite, oturmuş takım olmaları nedeniyle 3.sıra için avantajlı olduklarını düşünüyorum. onların da iyi bir pivot ihtiyacı var.

    beşiktaş bu sene bizim gibi yeni ve iddialı takım kurmaya çalışıyor. onlar da iyi iş çıkardılar. ilk 4ü zorlayacak gibi duruyorlar. bizle 4.lük için çekişirler. ama her an menemene dönüp havlu da atabilirler.

    bahçeşehir iyi kadro kuran bir diğer ekip. play-off tablosu içinde tamamlayacaklardır. 5-6 arası sıralama beklentim.

    türk telekom harika sezon sonrası tamamen değişim geçirdiler ancak mentaliteleri yine yarışmacı olmak üzerine. play-off tablosunda 5-7 arası olacaklarını düşünüyorum. iyi bir ilk 5 ama yetersiz rotasyona sahipler. yerli rotasyonu ve forvet bölgesinde zayıflar.

    daçka play-off tablosunu tamamlayan son takım olacağını düşünüyorum. yakup sekizkök, ergin ataman yardımcılığı sonrası ilk başantrenörlük deneyimini yaşayacak. iyi bir başantrenör olmasını bekliyorum. takımını play-offa taşıyacaktır.

    ligden düşmeye aday ise 3 takım görüyorum. bursaspor, samsunspor ve denizli basket. içlerinde en yakını ise bursaspor. sponsor desteğini kaybedince takımda oyuncu kalmadı ve şu saatten sonra piyasada kalanları toplayacaklar. şuan ellerinde tek işe yarar oyuncu onuralp ve onu da tutabileceklerini sanmıyorum.

    takımlar hakkında daha detaylı olarak yeri gelince kendi başlıklarına yazarım. kadrolar biraz daha netleşsin. ancak basketbolda ana kadroyu temmuzda kurmak gerekir. bu doğrultuda beklentilerimi yazdım. basketbolu takip etmeyen ancak fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız için bir derleme olsun istedim. eleştiri ve katkılara açığım
App Store'dan indirin Google Play'den alın