• 402
    galatasaray yönetimi transfer ekibinin sağlam adımlarla ilerlediği transfer dönemi.
    1 ağustos itibariyle bu sezonki ilk lig maçımıza* 6 gün var. bu güne kadar transferde kötü gitmediğimizi düşünmekle beraber hala 6 numara , 10 numara, forvet (1 veya 2 adet), yedek sağ bek olmak üzere en az 4 transfer ihtiyacımız mevcut. gelen futbolcular kadar kiralık veya temelli şekilde gönderilmesi gereken futbolcular konusunda da mantıklı, planlı kararlar alınması gerekiyor. (takımdan ayrılması gereken futbolcular olduğu hazırlık maçlarında net biçimde görülmüştür.) yapılan transferler son 3 yıla nazaran daha yerinde görünse de yine de yapılacak bu son transferlerden en az birinin yaratıcı becerileri yüksek veya yıldız bir oyuncu olmasını temenni ediyorum.

    (bkz: iyi transfer iyi takım)
  • 403
    evander sonrası transferi kapatacağımızı düşünmüyorum. evander açıklandıktan sonra erden timur’un işaret ettiği gibi transfer döneminin sonlarını bekleyip kelepir fiyatlardan her bölgeye birer oyuncu daha alacağımızı düşünüyorum. hatta avrupa kulüplerinden beklediğini bulamayan çok iyi transfer fırsatları bile yakalayabiliriz bu süreçte.
  • 404
    takımımıza katılacak oyuncuları normal olarak daha fazla konuşuyoruz ama gönderilecek oyuncuları da konuşmamız gerekir diye düşünüyorum.

    1. ömer bayram
    2. alexandru cicaldau
    3. olimpiu morutan
    4. ismail çipe
    5. christian luyindama
    6. sacha boey

    bu oyuncuların satışı ve bir miktar da olsa, kulübümüze bonservis geliri kazandırılması için bir çalışma yapıldığını göremedik henüz. oysa ki bu oyunculara toplamda 20 milyon euro civarında bonservis bedeli ödemiştik.

    (bkz: profesyonel transfer birimi) 'nin önemi burada çıkıyor işte.

    yazık galatsaray'ın paralarına.
  • 405
    bizim açımızdan durgun başlayan gelinen süreçte olumlu ilerleyen süreçtir.
    yönetim ve teknik heyetin göreve geç gelmeleri sebebiyle belki biraz gecikme yaşandı ama okan hocanın tercih ettiği tipte oyuncuların transfer ediliyor olması doğru işaretler.

    diğer yandan senelerdir görmediğimiz oyuncu satışları da başladı. marcao'dan sonra eski partneri nelsson'un da satılabileceği haberleri dolaşıyor. bence nelsson'a iyi bir teklif gelirse satılıp yerine denayer takviyesi yapılsa gayet iyi olur.

    hatta açıkçası defansta denayer - luyindama ikilsiini görmeyi çok isterim. zira bu yıl önde basan bir takım kuruyoruz. haliyle arkada bolca açık olacak. bize bu açıkları kapatacak çabuk ve hamleli stoperler lazım. topu oyuna sokabilen stoperlerden vazgeçebiliriz.
  • 406
    gerekli transferleri yapıp işi bitirip, bir an önce oyuncuları sahaya çıkarmak için acele etmemiz gerekirken hala dedikodular, saçma sapan oyuncuların transferi vb. konular ile taraftar uyutuluyor.

    yapılması gerekenler belli, neden yapmıyorsunuz gerekli transferleri?
    delirttiniz taraftarı. burada genci, yaşlısı, sabah 05.00, gece 02.00 ne zaman baksan illa birileri var ve transfer yolu gözlüyor.

    bir firma, müşterilerine böyle davransa topa tutulur, taraftar olunca, sözde değil, gerçekten de cefa çekiyoruz.

    al torreira'yı, bir tane rotasyon için hızlı kanat oyuncusu, bir de umut bozok'u al santrafor'a, bitti, gitti.
    daha ne uzatıyorsunuz?

    saçma sapan oyunculer, mertens'ler, rugani'ler vs. vs.

    hangi avrupa kulübü transferleri böyle sakız gibi sündürüp, sündürüp taraftarlarına eziyet ediyor.

    yeter artık.
    görevini kim iyi yapmıyorsa, alsın ceketini çıksın gitsin, düşsün kulübün yakasından.
  • 407
    yine durduk yere yangina cevirilen donem. oncelikle gecen seneye gore oldukca iyi durumdayiz. ulkenin ve kulubun ekonomik sartlarini gozonune aldigimizda oldukca iyi dememiz bile mumkun. ılk 11 leri gecen sene ile karsilastirirsak.

    muslera - muslera
    dubois - boey (+)
    van aanholt - van aanholt
    abdulkerim - marcao (-)
    nelsson - nelsson
    midstjo - taylan (+)
    akbaba - cicaldau (+)
    sergio - berkan (+)
    yunus - feghouli (+)
    kerem - kerem
    seferovic - mohamed (+)

    kagit uzerinde 6 bolgede iyilestirme yapmisiz. bu iyilestirmelerden en az 5 tanesi taraftari tatmin edecek duzeyde. acikcasi uzun zamandir bu kadar cok ilk 11 iyilestirmesi yapilan bir donem hatirlamiyorum. ustelik acik konusmak lazim, gecen sene fatih hoca gonderilene kadar herkesin soyledigi sey bu takima bir tek gedson u alsak her seyin gulluk gulistanlik olacagiydi. oncelikle bu isin oyle olmadigi ortaya ciktigi gibi gerekli iyilestirmeler de yapildi. her ne kadar dursun ozbek'ten haz etmesem bile kendisinin ve yonetiminin bu konuda iyi is cikardigini soylemek lazim ki zaten calismalar daha devam ediyor. muhtemelen ilk 11 icin 1 veya 2 isim daha gelecek.

    yedeklere baktimiz zaman ise yine sartlarin iyilestigini soyleyebiliriz.

    okan - ısmail (+)
    luyindama - alpaslan (+)
    emin - semih (+)
    kazimcan - omer (+)
    taylan - aytac (+)
    berkan - assuncao (+)

    yedeklerde kalite kaybinin yasandigi yer olarak belki morutan ve halil sayilabilinir ama yine buralara da takviye yapilmasi olasi gorunuyor.

    bu donemden edilebilenecek en buyuk sikayet galatasaray'in en buyuk eksikligi olan 6 numaranin hala alinmamis olmasi gibi. ama bu bolge icin cok iyi isimlere gidecegiz dedikleri gunden beri bu isin transferin son gunlerine kalacagi belli olmustu. o yuzden niye bitmedi diye elestirmek de anlamsiz.
  • 413
    ben bu sezonki transfer sezonu ve hamleleri kadar soru işaretleriyle dolu başka bir sezon hatırlamıyorum.

    sergio alındıktan sonra 6, 10 numara ve forvet alınacağı söylenildi. fredrik güya rotasyon olarak geliyordu. ama anında sergio'nun yanına yazıldı. bu durumda ya 6 ya da 10 numaradan birisinden vazgeçilecekti. torreira ile anlaşıldı haberleri çıkıyor, ee zaten evander ile çoktan anlaşıldığı söyleniyordu ne hikmetse ses seda yok. bu iki isimden hangisi gelecek bilmiyoruz. yoksa forvet arkası pozisyonu için ciddi ciddi akbaba mı düşünülüyor? peki onun alternatifi kim olacak? yani adı geçen isimler ve takımdaki formasyon ihtimali sürekli değişiyor.

    peki mertens evander yerine mi gelecek yoksa bahsedilen hücum transferi yerine mi?

    diyelim ki torreira, evander, mertens de geldi. üçlü orta göbek mi oynayacağız, yoksa 2 göbek 1 forvet arkası 1 forvet ile mi yoksa 2 orta göbek 2 forvet mi? kim yedekte bekleyecek, kim sürekli değişen taktik formasyonda devamlılık yakalayabilecek? eğer bir devamlılık yakalanırsa diğer isimler napacak? maliyetleri yedek kulübesinde oturmak için çok da az değil.

    alacaklarımızı tamamlayamadık, satacacaklarımızı satamadık, satmamamız gerekeni sattık.
  • 416
    8 eylül 2022'ye kadar devam edecek dönem.

    torreira ve mertens geldi. o halde;

    1 stoper (marcao'nun yeri hala boş, nelsson giderse 2 kişi gerekir)
    1 sağ/sol kanat (justin kluivert)
    1 forvet (andrea belotti)

    belki omar ve boey'i gönderip bir de dubois'ya yerli bir yedek almamız gerekebilir.

    he muhtemelen stoper almayacaklar. enteresan şekilde kanatta tık yok. morutan da gitti. bildiğim kadarıyla yunus ve kerem'den başka kanat oyuncumuz kalmadı. hayırlı salı transfer bombaları cüzdan reis.
  • 417
    muslera
    leo nelson bardakçı pva
    sergio torreira
    yunus akbaba kerem
    seferovic

    okan
    omar luyindama baltacı kazım
    midtsjö berkan
    kılınç cicaldau barış
    gomis

    bir forvet, bir alternatif kanat oyuncusu ihtiyacı olan takım. 10 numara ya da 8.5 numaraya ihtiyacımız var mı bilmiyorum (elimizde var; akbaba, cicaldau, hamza) ama saydıklarım daha çok göze çarpıyor. şl'de oynuyor olsaydık evet olabilirdi bu sorunun cevabı tâbi. hem kanat hem de forvet oynayabilen bir oyuncu ile de bu sorunu çözebiliriz tabi.
  • 418
    razı olduğum transfer sezonudur. hocamın da hakkını vermek lazım*; mbwana samatta, kamil jozwiak, benjamin tetteh, bernard mensah, dennis man gibi istediği o dönem adına yüksek bedelli oyuncuları alabilseydik bugün haris seferovic, dries mertens ve sergio oliveira gibi isimleri muhtemelen konuşamayacaktık. bu isimleri konusmak bir yana, aytaç ve alpaslan'dan çıkılmış, cicaldau ve morutan'ın kadroda düşünülmediği bir transfer sezonu geçiriyoruz. taraftar da omar, taylan, ömer gibi isimlere homurdanıp üstüne bir de arda edebiyatı yapmıyor. özkaynaklarımıza yöneleceğimiz vaadinde bulunan başkan adayını destekleyenler bugün yıldız isimler alınmadan önce oyuncunun mevcut durumunu endişeli buluyor. güzel günlerin başlayacağı bir transfer sezonu olduğuna inanıyorum, inanmak istiyorum.
  • 419
    (bkz: vur joker vur vur vur)

    13. olduğun sezonun hemen sonrasında torreira gibi dubois gibi doğru transferi saplayacaksın ki rakipler kafasını kaldıramasın noluyor olm? desin

    işte bu senin ne kadar büyük olduğunu gösterir.
    bilboardlara en çok şampiyon olan takım yazmaya benzemez. yanlış anlama avrupa standartlarında üst klasmandaki takıma senin hakkında tweet attırır.
  • 421
    transfer için saat 19:05’i heyecanla beklediğimiz, sonra da 19:05’ten önce veya sonrasını bir sürpriz olur mu diye ayrıca beklediğimiz bir garip dönem.

    bir ara ben de oldukça yükselmiştim transfer yok diye. ancak sanki ayakları yere basan, güzel bir transfer sezonu geçiriyoruz. umarım bundan sonra bizim için güzel fırsatlar çıkar hem yeni transfer hem de mevcut oyuncularımız için (gerek mevcut kadroda gerekse başka takımlara giderek).
  • 422
    5 ağustos 2022 tarihi itibarıyla onlarca gereksiz veteran yıldız üzerinden spekülatif hareketlere meze olunmaya başlanan dönem. muhabir ve duyumcuların hatta var ise içeriden haber uçuran yöneticilerin oyuncağı değildir galatasaray.

    alexis sanchez nedir ya?

    herkesin memnuniyetini dile getirdiği lucas torreira ile beraber bir 10 numara, bir forvet, bir stoper ve olursa bir kanat oyuncusu gelsin ve kapansın şu dönem.

    benim bildiğim galatasaray gücünü sahada gösterir ve bugünün suni gündemlerini geleceğin goy goy malzemesi olarak rakiplerine vermez.

    biz fenerbahçe değiliz.
  • 424
    torreira, mitsçö, oliviera ile 3 orta saha tamam. bundan sonrası fırsat transferi olsun.

    dubois, abdülkerim ve seferovic de çok doğru isimler ve mevkilerdi.

    buraya kadar çok çok iyi hatta son 10 yılın en iyisi.

    bu güzel işlerin sonunda alexis sanchez ile rezilliğe gerek yok. mertens'e çok fazla para verilecekse onu da istemiyoruz.

    gomis giderse genç yırtıcı bir forvet ve ondan bağımsız genç bir 10 no alıyorsak bitti gitti işte. onları da fırsat transferi olarak kovalayalım.

    nelsson'u satarsak 2 stoper alın zaten.
  • 425
    as kadroyu 10 veya 2. forvet harici kurduğumuz şu ana kadar akıl ile ilerlediğimiz dönem.

    asıl sıkıntı stoper, kanat ve forvet yedeklerimiz. karşı olsam da bu bölgelere kiralık, yüksek maliyet yaratmayacak oyuncular alabiliriz. tecrübeli veya tecrübesiz fark etmez. ancak genç potansiyelli ve satın alma opsiyonlu transferleri tercih ederim.

    ali akman bu yüzden iyi bir tercih. bunu söylediğime inanmıyorum ama transfer komitesine bu konuda güveniyorum. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın