• 227
    transferden sorumlu yöneticiler muhtemelen evlerinde ayaklarını uzatmış çay içiyorlardır. yormayalım boşuna kendimizi.

    iki üç gün içinde onyekuru gelir. beşiktaş maçı * öncesi diego costa'yı çakarlar, transferin sonuna doğru marcao'yu satıp parasını göksel gümüşdağ'a verirler irfan için. stopere de abdülkerim bardakçı falan allah ne verdiyse.
  • 228
    mevkilere göre kendimce aneliz şelalesi yaparak, beklentilerimi sunacağım.

    kaleci olarak fernando muslera, okan kocuk, fatih öztürk, batuhan şen ve kerem yusuf ersunar var. muslera'nın sakatlıktan döneceği bilindiğine göre fatih öztürk ile yollar ayrılmalı. zaten taraftarla elektriği en baştan beri uyuşmadı, bu yüzden gitmeli. bir kulüp yönetimi, kendisini 100 bin euro bile olsa bir bedel karşılığı satar var ffp karşısında ufacık da olsa bir katkı sağlardı. aynı zamanda maaş yükünden kurtulurdu. ancak günümüz koşullarında bedavaya bile gitse olumlu olacaktır.

    stoper olarak christian luyindama, marcao teixeira, ryan donk, emin bayram ve valentin ozornwafor var. luyindama oynamak istenilen oyuna uygun değil ve sakatlıktan döndüğünden beri aşırı formsuz. transfer bütçesi oluşturma adına zarar etmeden satılması uygun olur. kendisini seviyorum ama transfere ihtiyaç var, kasada para yok, dama yerine donk oynayabilir. tüm bunlar düşünüldüğünde üzgünüm boss. donk ve marcao as stoper ikilisi olurken, emin ve valentin yedek ikili olur. illa ekleme yapılmak istenirse düşük bir bedel karşılığında 6 aylık kiralama formülüne gidilebilir.

    sağ bek olarak omar elabdellaoui, martin linnes ve şener özbayraklı var. normal şartlarda şener'i aynı fatih gibi düşük bir meblağ karşısında göndererek artı yazdırmak gerekirdi ancak omar'ın talihsiz kazası* ile şartlar değişti. şener'den herhangi bir verim alınamayacağı aşikar, o yine de gönderilmelidir ancak gönderilemez ise sorun. ya bu maddi dar boğazda idare edilecek ya da şartlar zorlanacak. sezon sonu şampiyonluk isteniyor ise takviye şart.

    sol bek olarak marcelo saracchi ve emre taşdemir var. herhangi bir oynama yapmaya gerek yok. burası yazın düşünülecek.

    ön libero olarak taylan antalyalı, oghenekaro etebo ve bartuğ elmaz var. etebo'dan hiç verim alınamadı. gönderilebiliyorsa gönderilmesi gerekli. gönderilirse de mutlaka takviye lazım, aslında gönderilmese de takviye lazım ama malum maddi şartlar var. yine de şartlar zorlanacak büyük bir ihtimalle ve bonservisini eline alan bir oyuncu alınacak gibi.

    sağ iç oyuncusu olarak sofiane feghouli ve younes belhanda var. gönül ister belhanda ile yollar ayırmak ama imkansız. o yüzden dokunulmayacak bir bölge. bu kadar yüksek maaş yüküne sahip iki oyuncu varken ve gitmeyecekleri bariz iken bu bölgeye transfer istemek mantıksız. bu ikiden dönüşümlü verim alınmaya çalışılacak.

    sol iç oyuncusu olarak emre kılınç ve ömer bayram var. ömer yerine daha iyi bir rotasyon oyuncusu istenebilir. bu bölgeye bir transfer yapılması da şart gibi. emre ve ömer kanat oyuncusu rolünden bu bölgeye devşirildiler. özellikle kapanan takımlara karşı marcao olmadığında soldan oyun kurmakta zorlanan takım için bu bölgeye bir oyun kurucu transferi fena olmaz. transfer haberlerinde bu yönde geçen bir isim var gibi. yine zor bir transfer.

    sağ kanat oyuncusu olarak oğulcan çağlayan ve jesse sekidika var. oğulcan yer edinmeye başladı. her ne kadar oğulcan'ın forvet olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünsem de bunun en erken 2021-2022 sezonunda olabileceğine inanıyorum. bu yüzden gerektiğinde sağ kanat, gerektiğinde forvet oynatılmalı ve önümüzdeki sezon aynı taylan'ın bu sezon ön libero olmaya odaklandığı gibi forvet olmaya odaklanmalı. jesse'den ise bir türlü verim alınamadı. uzun süre kenarda bekletilmesinin de bunda payı var ve bu yüzden oynamalı. düşük maaşlı bir oyuncu olduğundan kiralanabilir. jesse ile yolların ayrılması durumunda bir takviye fena olmaz. aslında yollar ayrılmasa da bir takviye fena olmaz. oğulcan'ın ikinci forvet tarzından bir kanat oyuncusu olduğu düşünüldüğünde taç çizgisine basan ve orta kalitesi yüksek bir oyuncu tercih edilebilir.

    sol kanat oyuncusu olarak arda turan, emre akbaba ve muhammed kerem aktürkoğlu var. emre ile son keşke böyle olmasaydı ama artık bu birliktelik bitmeli. üst üste o kadar çok sakatlık yaşadı ki hem futbol oynamayı unuttu, hem gücünü yitirdi, hem de özgüvenini yitirdi. emre, galatasaray'ın çocuğu ve toparlanması galatasaray taraftarının istediği bir şey ama bu galatasaray forması altında olmaz. gerekirse kiralık olarak ayrılmalı. yüksek maaşı düşünüldüğünde bu ihtimal biraz zor. emre'nin ayrılması durumunda bir takviyeye kimse hayır demez. arda ve kerem her ne kadar performansları ile mutlu etseler de gerek arda'nın fiziksel durumu ve geç yaşı, gerek ise kerem'in tecrübesizliği bir takviye gerektirir. o isim de az çok belli.

    forvet olarak radamel falcao, mbaye diagne, ryan babel ve ali yavuz kol var. hayaller falcao, diagne ve babel ile yolların ayrılması ve üç yeni transfer; hayatlar falcao gitse ve yerine bir trasnfer yapılsa yeter. falcao, galatasaray tarihinin en fiyasko transferlerinden biri, belki de birincisi olmayı başardı. bu saatten sonra ne galatasaray falcao'dan verim alabilir, ne de falcao galatasaray için oynamak isteyebilir. falcao'nun ayrılması ve yerine topa bomba muamelesi yapmayan bir pivot santrforun transferi en önemli öncelik. her ne kadar golle bir şekilde buluşsa da diagne ile de olmuyor, olmayacak. galatasaray'ın forveti hangi oyun tarzı ile oynanırsa oynansın pas trafiğine katılmak zorunda, duvar olup arkadaşlarına servis yapmak zorunda. ligde oynanan maçların büyük çoğunluğunda kapalı savunmaları açması beklenen takımın forveti diagne olamaz. ancak bir transfer döneminde çok fazla değişiklik yapılamayacağına göre takımda kalacaktır. en azından falcao'nun aksine sahaya çıkıyor ve gol ile bir şekilde buluşuyor. babel şu an kağıt üzerinde galatasaray'a en uygun forvet oyuncusu. takımda en azından 6 ay daha kalacak gibi. hem fiziken hem ruhen sağlıklı olmasına dua edecek artık galatasaray taraftarı.

    fatih öztürk out
    christian luyindama out (sen öleceksin ki biz yaşayalım)
    şener özbayraklı out
    oghenekaro etebo out
    jesse sekidika out (kiralık)
    emre akbaba out (kiralık veya değil)
    radamel falcao out

    valentin ozornwafor in
    aytaç kara in
    salih uçan in
    henry onyekuru in
    sağ bek in
    sağ kanat oyuncusu in
    pivot santrfor in

    muslera/okan/ersunar
    donk/emin
    marcao/ozornwafor
    linnes/transfer
    saracchi/taşdemir
    taylan/aytaç kara/bartuğ
    feghouli/belhanda
    kılınç/salih uçan/ömer
    oğulcan/transfer
    henry onyekuru/arda/aktürkoğlu
    transfer/babel/diagne/ali yavuz

    7 oyuncu gider, 7 oyuncu gelir. en mantıklı durum şuanda bu. oyuncu isimleri önemli değil. haberlerde yazanlara göre şekillendirdim. ancak aynı aytaç gibi koşan, basan oyuncuya ve aynı salih gibi oyun kurucuya ihtiyacımız var. yinr aynı onyekuru hızlı bir kanat forvete ihtiyacımız var.
  • 231
    bizi yarışta tutabilecek kadro derinliğini sağlayacak olan 2 veya 3 transferin yeterli olacağı amma ve lakin 25 ocak'a kadar bir hareket beklemediğim dönem. 2017 yazında kurulan kadronun hakkı zaten 2 sampiyonluktu ve onları da kazandik. hatta pandemi olmasaydı gecen sezon da şampiyon olacaktık ama bu sezon için zaten o kadronun hic şansı yoktu. bu sezonu yarışmadan kopmadan bir geçiş sezonu olarak görüp önümüzdeki sezon için altyapı oluşturmalıyız.

    dogrudan ilk 11'e bir transfer olacagini düşünmüyorum.
  • 235
    önceki transfer döneminde yönetimi korumak için telles’ten gelen para son anda geldiği için transfer yapılamadı yalanı atılmıştı.
    şimdi yeni dönem geldi, çattı. yine aynı laf salataları. her kulüp transferini yapıp takımını toparlarken biz yine lokanta penceresine simidini banan kemal sunal gibi gelişmeleri takip ediyoruz.

    daha önce fatih terim başlığında da yazmıştım. mustafa cengiz yönetimi uzun süredir sadece kağıt üzerinde varlığını sürdürüyor. fatih terim olmasa galatasaray’da kaos bugüne kadar çoktan iyice derinleşmişti.

    her transfer dönemi aynı teraneler. bıktık. tükendik.
  • 236
    mustafa cengiz yönetiminin son ve en ciddi sınavıdır.

    hani bu kez de işi beceremezlerse mayıs'ta uğurlar olsun.

    daha önceki hatalar 1 şampiyonluğa mal oldu, avrupa'da fiyaskolara sebep oldu ama bu şampiyonluğu da verirsek, biz de kendilerine yol vereceğiz gibi duruyor.

    şampiyonluk için de takviye lazım. gaziantep, karagümrük, hatay, alanya gibi takımların yaptığını yapamıyorsanız koltuğu işgal etmenizin lüzumu yok.
  • 237
    biz tuhaf bir kulübüz. bakın birazdan söyleyeceğim şey bilgi dahilinde söyleyeceğim bir şey değil ama ben durumun böyle olduğunu düşünüyorum. muhtemelen şöyle bir konuşma olmuştur. “ya iki maçtır kazanamıyoruz, cumartesi günü de maçımız var, maçı kazanalım bir hele oyuncuların ve taraftarın konsantrasyonu bozulmasın sonra başlarız transferlere”. bakın bu söylediğimden eminim ama ispatlayamam. cumartesi maç, pazar tatil, pazartesi iş başı derken salıdan önce hareket beklemeyin derim. yahu biz uzun yıllar boyunca aldığımız oyuncuları sırf hafta sonu diye açıklamamış kulübüz lütfen. her şeyimiz niye bu kadar yavaş gerçekten akıl sır erdiremiyorum.
  • 239
    anladığım kadarıyla klüpte ne para var ne de limit. galatasarayın sadece al sat kuralı yok aynı zamanda klubün bu sene kar etmesi de gerekiyor. zaten gelirler koronavirüs ve avrupa başarısızlığı nedeniyle kurudu. elde halen falcao, babel, muslera, feghouli, diagne ve belhanda gibi yüksek kontratlı oyuncular var. bu oyuncuların bir yada birkaçı ile yolları ayırmazsak bence transfer falan yapamayız. bari sene sonunda ffp cezası yemeyelim de 3 yıldır çektiğimiz çileye değsin. yoksa herşey daha kötü olur.
  • 240
    en büyük ihtiyacimiz su an belhanda'nin yerine oynayacak olan gercek klasik bir 10 numara.

    takimda bir seylerin degismesini istiyorsak, en etkili mevkinin 10 numara mevki oldugunu bilmemiz gerekir.
    diagne iyi bir takimla gol atar. atiyor zaten bir sekilde. yeter ki ofansif anlamda adam gibi orta sahamiz olsun.

    manchester united bile bruno fernandes sayesinde futbol oynayan bir takima benzemeye basladi.

    orta sahamiz ofansif olarak cok ama cok yetersiz.
  • 241
    takımın verimli hale gelebilmesi için 4-5 adet transfere ihtiyacımız olan dönem.

    takımın sıkıntıları herkes tarafından biliniyor. bugün kime sorsan orta sahamızın zayıf olduğunu, forvetten beklenen verimi alamadığımızı bilir.

    bu sebeple az kurşunu akılcı atmak şart. sağlıklı yönetimimiz olduğunu umalım ve hayal edelim. (gerçi zaten bu durumda olmazdık ya.

    irfan can + crivelli = diagne + sene sonu 5 m€ (paf oyuncularında çok diretileceğini düşünmüyorum. iş pazarlık zeminine geldiyse elbette biter.)

    free agent aytaç kara

    sezon sonu zorunlu opsiyonuyla 1+4'e kiralık onyekuru.

    bu oyunculara ek olarak da belki seri ya da salih uçan kiralık olarak opsiyonlu ya da opsiyonsuz denenebilir.

    elden devre arası sekidika kiralık, falcao'dan da bonservisle çıkılabilirse devre arası zarar etmeden bu süreç kapanmış olur. yaza ffp yok ama her halükarda zarar edeceğimiz aşikar ceza yiyeceğimiz belliyken agresif bir transfer politikasıyla dönüşüm tamamlanır. bu hamlelerden sonra oluşacak sen sonuna götürecek kadro ise;

    ilk 11
    ----------------muslera----------------
    -----donk/boss-------marcao--------
    linnes-----------------------sarrachhi
    ----------------taylan-----------------
    -----------seri-------irfan------------
    sofiane----------------------onyekuru
    ----------------crivelli-----------------

    yedekler
    -----------------okan-----------------
    -----donk/boss-------emin b.--------
    şener----------------------e.taşdemir
    ----------------aytaç------------------
    ---------belo----------ömer----------
    kılınç-----------------------------arda
    ----------------oğulcan---------------

    fatih
    babel
    ozornwafor(lisans askı)
    omar(lisans askı)
    bartuğ elmaz
    akbaba
    kerem aktürkoğlu
    ali yavuz
    falcao(satılamazsa, satılırsa ozornwafor lisansı çıkartılır)

    edit: imla.
  • 242
    gün itibariyle psikolojisi en kötü durumda olan camianın bizim olduğumuz dönem. transfer yasağı olan kulüp taraftarının bile kafası bizden rahat. en azından içlerinde "acaba mı?" şeklinde bir umut bile taşımıyorlar.

    fenerbahçe gene hayali cihana değer paralar kazanan topçuları karın tokluğuna(!), forma aşkına(!) alma yolları ararken kapısnıa daha dün haciz gelen beşiktaş bile yağmasa da gürlüyor. bizim ise güvenilir kaynaklar imada bile bulunmazken her transfer döneminde messi&ronaldoyu paket yapıp sos olarak de bruyne getiren kolpacılar bile suskun.

    sevgili yönetim, dürüstlüğünüzden ekonomik çabalarınızdan dolayı şahsen teşekkür ederim. ve fakat 3*2 6 transfer dönemi sonunda tüm camianın heyecanını öldürdüğünüz için ne desem bilemiyorum.

    en ufak beklentim yok ama hiç olmazsa şu transfer dönemi genç gelecek vadeden bir iki oyuncu alalım da ileri dönük yatırım yaptık diyelim. heyecanımızı aldınız bari umudumuzu hepten söndürmeyin...
  • 244
    kasada nakit para yok muhtemelen. ffp filan hikaye. kimse de elini taşın altına koymak istemiyor artik. yönetim zaten gidecek, para harcamak istemiyorlar. ligde en fazla bizim limitimiz var, üç klüp arasında normalde malindurumu en iyi olması gereken biziz ama gel gör ki battı bitti denilen beşiktaş kadar bile transfere yeltenemiyoruz. transfer haberleri şu, bu hikaye. 13 milyonu şimdilik diagne'de, yaklaşık 10 milyon euro'yu da falcao'ya batırdılar. üstelik ffp kıskacı altında iken. bir de yapılandırma koşulları ve pandemi yüzünden neredeyse duran nakit akışı eklenince yöneticiler cebinden para koymadan yapabilecek hiçbirşey yok. fazla hayal kurulmaması gereken sezon. bonservissiz yerli ile anlaşabilirlerse olacak, ya da olmadı o ffp'deki bir milyonu yine ileri vadeli ödemek koşuluyla yerli bir oyuncuya bağlayacağız. ben oyuncu gelip, abi imza parası istemiyorum, maaşımı da istediğiniz zaman verin sizde oynamak istiyorum demediği sürece transfer bizde zor. işın kötüsü kongre mayısa kalırsa yaz için önceden planlama yapılması da çok zor...
  • 245
    burda uzun bir analiz yapardım bende sözlükteki dostlar gibi ama bu iş bilmezlikle son haftaya kadar irfan, aytaç, ndayishimiye* vb. isimler döner durur piyasada, en sonda gelirse anca onyekuru-seri filan gelir herkese teşekkür eder kapatırız bu dönemi. eskiden transfer döneminde yalanda olsa deco ronaldinho ibrahimovic gibi oyuncular yazılırdı birde şimdi yazılan isimlere bak* şu düştüğü hale bak galatasaray'ın. zaten sezonun başında takımın eksikleri belliydi. en az bir orta saha, direk skor katkısı yapacak bir kanat ve eldekilerin en az birinden kurtulup eli ayağı düzgün bir forvet şart bu takıma. bunu en aptalı bile biliyorken bunun için sene içinde çalışma yapılsa zaten şimdiye biter, transfer açılınca da açıklanırdı. ama biz daha yeni başladığımız için transfer çalışmalarına kimse bir şey beklemesin. artık mustafa cengiz yönetimi'de bir zahmet bıraksın bu kulübün yakasını. ölümü gördük* kendileriyle nefes aldık bir an ama artık kendileri de sıtmaya dönmeye başladı.
    (bkz: 2020 - 2021 sezonu ara transfer dönemi)
  • 249
    yönetimin beceriksizliği ve plansızlığı yüzünden bir beklentimin olmadığı transfer dönemidir. öncelikle orta saha rotasyonu için oyun sistemimizi devam ettirebilecek, sırf transfer yapmış olmak için vasat olmayan 2 oyuncıya ihtiyacımız var. kanat için hareketli, topu ileri taşıyabilen ve arkaya koşu yapabilen 1 tane net transfer olmazsa olmaz gözüküyor. omar’ın sağlık durumuna bağlı olarak sağ bek ve radamel falcao ve mbaye diagne’nin gitme durumuna bağlı olarak bir tane target man santrafora ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. umarım bu eksikleri giderebilecek bir transfer dönemi olur.
  • 250
    benim anlamadığım bir konu var. bu ffp, pandemiden dolayı ertelenemez mi? mücbir sebep değil mi?
    uefa ile bu konu görüşülemez mi? gerçi bu yönetimin işine geliyordur ffp'yi bahane edip transfer yapmamak.
    bi maxim, ghezzal, nwakaeme, rozier, josef, boupenza, pelkas, bakasetas, crivelli bulmak çokmu zor? bunlar için çok limite ihtiyaç yok, zekâ ve beceri yeterli. hepsinden öncede niyet tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın