• 232
    galatasaray futbol takımı'nı şu an ki durumundan daha kötü durumlara götürebilecek transfer dönemidir efendim. zira piyasada kadroya katılacağı söylenen oyuncularla mevcut kadrodan lisans çıkarılarak tekrar başlanacak oyuncuların tek bir ortak noktası var: maç eksikilği. ne diagne ne arda turan ne onyekuru ne linnes ne emre akbaba ne saracchi düzenli futbol oynamadılar. yani fatih terim ve ekibi ikinci yarıyı bu oyuncular üzerine kuruyorsa ki hiç sanmıyorum, umarım olmaz, bu adamların maç kondisyonu yerine gelene kadar biz zaten az olan şampiyonluk şansımızı tamamen tüketiriz.
  • 41
    son dönemlerde her olumsuz sonuçtan sonra başta fatih hocamız tarafından olmak üzere sürekli işaret edilen "kurtuluş!!!" dönemimiz.
    zira uefa'nın bize tanıdığı ffp anlaşmasının dönemi bittiği için istediğimiz oyuncuları alabiliyoruz!!
    ikinci bir husus, genel olarak memnun olunmayan ve ortalama 2-3 mil euro bandında maaşları olan mariano, nagatomo, babel, seri, belhanda, feghouli.. vb. gibi adamlar aldıkları yağlı maaşları bir yana bırakıp, hiçbir zorluk çıkarmadan gideceklermiş!!!

    not: işbu entry ironi içerir,
    özetle, çok beklentiye girilmemesi gereken dönemdir.
  • 171
    başladığı gün ile beraber oyuncu satışlarını açıklamamız gereken transfer dönemi.

    kiralık oynayan maicon araplara 3-5 m euro,
    babel, çin ligi'ne 3-5 m euro,
    belhanda araplara 6-7 m euro,
    diagne herhangi bir yere 7-8 m euro
    mariano brezilya ligi'ne 1-2 m euro
    nagatomo uzak doğu'ya 2-3 m euro
    ayrıca seri ve nzonzi kayıpsız sözleşme feshi

    bütün bu dileklerim gerçekleşirse 2-3 tane bonservisli, 2-3 tane kiralık oyuncuyla ve de martin linnes ile tekrar şansımızı deneriz.
  • 371
    herkes gibi benim de geleceklerden çok gideceklere odaklandığım dönem. bu dönemin sürpriz ayrılığı bebel olacak diye tahmin etmiştim. yanılmadım. aynı hisler şimdi de hem de son gün belhanda vitaminsizinden bir şekilde kurtulacağımız yönünde. hala dipdiri bir umuda sahibim bu konuda. kiralık mı gider, sürpriz bir satılması durumu mu olur yoksa en çılgınca olanı sözleşme dondurulması mı olur bilmiyorum ama içimden güçlü bir ses tıpkı babel de olduğu gibi belhanda sevimsizinden kurtulacağımızı söylüyor. onun dışında nzonzi her şekilde ayrılacaktır. bence bu konuda bir sürpriz olmayacak. keza benzer durum capon için de geçerli. mariano sezon sonuna kadar kalacak gibi ki bence de doğru karar bu. ve son gün de olsa bir şekilde stoper gelecek. dilerim geçen sezonki luyindama hediyesi gibi bir stoper olur bu. godin hayalim vardı ancak çok mümkün görünmüyor bu hayal. son 2 gün epey hareketli geçecektir. aksi büyük sürpriz olur. son olarak jimmy, emre mor ikilisinden birisi mutlaka ayrılacaktır takımdan. dilerim emre mor uğursuzu olur ayrılan. zaten emre mor denilen futbol cahilini çok değil birkaç yıl içinde alt liglerde göreceğimizden ve yaşı 30 u bulmadan futbola veda edeceğinden şüphem yok. jimmy en azından yeteneği ölçüsünde elinden geleni vermeye çalışan ve bonservisi bizde olan bir adam. tercih umarım bu konuda da doğru olacaktır. elbette döneme damga vuran arda meselesi... son gün hatta son saatlerde sürpriz olursa hiç şaşırmam. ama en geç yaz transfer döneminde arda bu takıma dönecek. herkes kendini buna göre hazırlarsa en iyisini yapmış olur.
  • 373
    saracchi, onyekuru gibi iki nokta ismi kiralik, sekidika gibi potansiyelli bir futbolcuyu da bonservissiz alabilme basarisini gosterdigimiz, ancak takimin esas ihtiyaci olan kiralik bir stoperi takima kazandiramadigimiz transfer sezonu. takimin defansinin en kilit ismi kasim ayinda sakatlanip sezonu kapatti ve o zamandan beridir bu takimin gecici bir stoper ihtiyaci oldugu belliydi. bu sure boyunca ne yapip edip takima kiralik bir stoperin bulunup transfer sezonunun ilk gunu takima kazandirilmis olmasi gerekirdi. sonradan cikan bir ihtiyac veya son saniyede gelismis bir durum degildi, yonetimin planlamasini yapmasi icin epey uzun vakti vardi ve fakat is transfer sezonunun son gunune kaldi. bu dakikadan sonra alinacak adamdan bir fayda saglanir mi orasi da mechul. bu sekilde dusununce de yapilan olumlu isler maalesef havada kaliyor.
  • 338
    bir anda sessizleşmiştir esasında onyekuru, sarrachi ve jesse transferleriyle teşhisi güzel koyarak başlamıştık babel ile de yollar ayrıldı fakat takımda halen nagatomo, mariano, nzonzi, belhanda gibi oyuncular mevcut bu oyuncuların gideceğini luyindama ve andone’nin sağlık durumuna göre yerlerine oyuncu alınabileceği konuşuluyordu. ayrıca diagne sorunu çözülmüş değil bildiğim kadarıyla arda turan haberleriyle bir anda suspus oldu her taraf en son murillo ismi konuşuldu o da celtaya gitti. oyuncu göndertmiyoruz o nedenle alamıyoruz büyük ihtimalle bakalım nasıl çözeceğiz bu sorunu ligin ikinci yarısı her zaman zor geçmiştir küme düşme hattında avrupa yarışında şampiyonluk yarışında takımlar sürekli birbirine çölme takar mutlaka 3-4 transfer bekliyorum ocak ayını işaret etmişti fatih hoca daha köklü değişiklikler bekliyorum kendisinden şu arda olayını ya rafa kaldıralım ya da bir an evvel transferi açıklayıp önümüze bakalım çok fazla gündemi meşgul etti bu olay.
  • 274
    ya allaaah bismillah diyerek açtığımız dönem.

    --- alıntı ---

    "profesyonel futbolcu henry chukwuemeka onyekuru'nun kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü as monaco football club sam ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

    "profesyonel futbolcu marcelo josemir saracchi pintos'un kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü rasenballsport leipzig gmbh ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

    --- galatasaray.org ---
  • 339
    gereken hamlelerin yapıldığı transfer dönemi. buradan sonra yapabileceğimiz en iyi hamle haziran için zorunlu bonservis maddesi koydurarak futbolcularımızı kiralamak.

    gelecek transfer döneminde başımıza bela olacak çok isim var. şimdiden temizliğe girişmek lazım.

    (bkz: ryan babel)
    (bkz: younes belhanda)
    (bkz: mbaye diagne)
    (bkz: maicon roque)
  • 228
    onyekuru’nun geleceğini düşünürsek çift forvet oynamak biraz zor görünüyor. tekrardan 4-3-3 tarzı bir diziliş görebiliriz. bu bağlamda geri dönecek iddiaları dolaşan diagne, falcao’nun yedeği konumunda olacak. o meşhur sistem 4-4-2’yi oynayacaksan ön alan oyuncularının pres gücü yüksek olması lazım. falcao ve diagne buna uygun iki oyuncu olmadığı gibi aralarında herhangi bir uyumluluğun olacağını da düşünmüyorum. andone-diagne forvet hattı yapabilirsin ama falcao-diagne zor. yani geri gelsin en azından piyasasını arttıralım gibi bir durum bence söz konusu değil. bu durumda ya falcao ya da andone isimlerinden biriyle (babel de olabilir) yolları ayırmak gerekiyor. maaş yükünü azaltmak anlamında da yararlı olur.

    bir diğer konu ise orta saha. emre akbaba dönerse forvet bölgesine yakın oynayacağı çok net. sağ kanatta oynadığında da sık sık ceza sahası içinde topla buluşan bir oyuncuydu. feghouli’nin şu formsuz halini keser mi bilemiyorum çünkü önce emre’yi görmek lazım. ben açıkçası feghouli’nin ikinci yarı açılacağını düşünüyorum. sene sonu da -en geç- yollar ayrılmalı fego ile. yani emre, belhanda giderse sağ iç oynamaya aday futbolculardan biri fakat fatih terim geçen ocak ayında olduğu gibi belhanda’ya kal derse orasını bilemem...
    seri ve nzonzi’nin gönderilme durumlarına göre bence o alana 1 oyuncu şart gibi. stoper transferiyle bağlantılı olarak donk tekrar defansif orta sahanın yükünü çekebilir diye düşünülmemeli. ayrıca eğer defansif orta sahaya bonservis vererek oyuncu getireceksek bu uzun vadede kullanabileceğimiz bir oyuncu olmalı. biraz genç oyunculara yönelmeliyiz bence artık o bölgede.

    son olarak, linnes’in ve saracchi’nin geleceğini düşünürsek bek rotasyonunda elimiz güçlenecek diyebiliriz ama sene sonuna kadar sadece. ayrıca çok merak ediyorum saracchi-onyekuru performansını.

    özetle, transferde alacağınız veya elinizdeki oyuncular oyun şablonunuzu belirler. ikinci devrede kimse burada gelip neden “4-4-2 oynamıyoruz yhaaa:(“ diye serzenişte bulunmasın rica ediyorum. 4-1-4-1 veya 4-3-3 devam edeceğiz gibi görünüyor ismi konuşulan oyunculara bakarsak. tabi bu halimizle arasında farklılıklar olacaktır ikinci yarı oynayacağımoz oyunun...
  • 206
    taraftarımızdaki beklentiye anlam veremediğim dönem.
    yahu biz bu işi,
    - 2 senelik şampiyonluktan sonra gelen,
    - satabileceğimiz belhanda, feghouli, mariano, diagne, linnes, fernando vs. bi sürü para edecek adamımız olan,
    - transfer piyasasının kışa göre her zaman daha hareketli olduğu,
    - şampiyonlar ligine doğrudan katılmak üzere olduğumuz,
    - özgüvenimizin tavanda olduğu ..

    geçtiğimiz yaz transfer döneminde başaramamışız, şimdi bu saydığım bütün şartlar tersine dönmüşken neyin mucize beklentisi içindeyiz anlamadım ki?

    bu transfer döneminden birşey çıkmaz, çıkmamalı da zaten, bizim derdimiz doğru yönetilmiyor olmak.. bu kadar basit, he bir iki ayrılması gereken arkadaş var ama major konu onlar değil.
  • 229
    sarachi ve onyekuru transferleri gerçek ise eğer; fatih hocanın "futbolcunun geleceğine yatırım yapılacak" talimatı hayata geçmeye başlamış olur.
    takıma geri dönen diagne; yeniden lisansları çıkarılacak linnes ve emre akbaba'yı da eklersek gözle görülür bir değişim olacak gibi.

    buradan yola çıkarak devre arası mariano ve nagatomo'nun gönderileceğini, ligin ikinci yarısında yeni bekler ve yeni oyun anlayışı geleceğini söylemek zor olmaz.
  • 184
    herkesin yazdığı şeyleri yazıp okuyanları sıkmak istemiyorum. yapılacak olanlar net bir şekilde belli üstte yazar arkadaşlar ifade etmiş hep.

    ama benim değinmek istediğim bir nokta var. ben bu seneyi kayip görüyorum artık. ara transfer dönemi önümüzdeki sene için mükemmel bir fırsat olabilir. yaz transfer dönemini beklemek yerine esas hamleleri ocak ayında yapıp kadroyu genç futbolculardan kurmalıyız. belli de olmaz, takım çabuk kaynaşır, baskılı, coşkulu ve sistemli bir formata döneriz... işte o vakit bu yıl için de tekrar kazanabiliriz heyecanımızı. transfer dönemi bu yönetimle hep hareketli ve sürpriz geçti. umarım güldürür yüzümüzü yapilan hamleler.

    gidecekler konusunda bütün sözlük ve taraftarlar hemfikir. ama sene başından beri hemfikirr olduğumuz konularda maalesef terso işler yapıp çok üzdü bizi terim. inşallah transfer dönemi bir olan aklın yolundan gidilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın