• 152
    4 sene onceden hayallerimi susleyen organizasyon. ucak krizi sonrasi hayaller sekteye ugrasa da yerinde takip edebilecegim ve en az iki maci statta izleyebilecegim.

    edit : toplamda 3 adet maçı canlı olarak izleyebildiğim, açılış maçı biletimi sattığım ve fransa - belçika maçına bilet bulabilmeme rağmen son anda yaşadığım aksaklık sebebiyle almadığım organizasyon.

    gidebildiğim maçlar şu şekilde ;

    (bkz: 19 haziran 2018 polonya senegal maçı)

    (bkz: 26 haziran 2018 danimarka fransa maçı)

    (bkz: 30 haziran 2018 uruguay portekiz maçı)
  • 154
    o müthiş günlere geldik sonunda bir kez daha. dört senede bir gelen dünyanın milli takımlar bazında en önemli futbol müsabakasıdır efendim.

    8 gruptan 32 ülke som altından kupayı kaldırmak için yarışacak, yarışacak da nasıl bir yarış olacak acaba bu?

    a grubu:
    rusya (ev sahibi)
    suudi arabistan
    mısır
    uruguay

    turnuvanın ev sahibi rusya'nın bulunduğu a grubu nispeten kolay bir grup. ancak, ben rusya'nın bu gruptan çıkamayacağını düşünenlerdenim. yani ancak fifa "ev sahibi daha gruplarda elenmesin" diyerek bir şeyler ayarlamazsa gruptan çıkan ekipler uruguay ve mısır olur bence. uruguay 1 çıkar mısır 2.

    tabii ki mısır'da gözler henüz iyileşip iyileşmediği tam belli olmayan muhammed salah ile bizi peşinden gezdiren mahmoud hassan trezeguet'de olacak. onun dışında sobhi çıkış yapabilir, elneny - elmohamady ve stoper hegazy de önemli isimlerden.

    uruguay zaten uruguay. elleri küçük kendi büyük adam fernando muslera tutanı, diego godin kaptanı, luis suarez - edinson cavani atanları. yani çok fazla üzerinde durmaya gerek yok. lider çıkacaklardır benim tahminime göre bu gruptan zaten.

    b grubu:
    portekiz
    ispanya
    fas
    iran

    yazdığım sıralama ile grup biterse kimse şaşırmayacaktır eminim ki. son avrupa şampiyonu portekiz bu kupa için iddialı olacaktır. cristiano ronaldo önerliğinde de gruptan lider çıkmayı isteyeceklerdir bunun için. kağıt üzerinde baktığım zaman da ispanya yerine tercih ederim kendilerini bir takım olarak.

    çünkü ispanya'da önemli bölgelerde kritik oyuncular artık yaşlandı. kaldırmıyor takım. yaş ortalaması 28,5 olabilir ancak andres iniesta fizik olarak yetersiz olacaktır bu turnuvada. kadroda gençler de var ama sanki sadece yaş ortalaması düşürsün diye seçilmiş gibiler. çok fazla milli maç tecrübesi olan yok içlerinde gençlerden. yine de david de gea devleşebilir, iniesta fizik gücünü kullanmasına hiç gerek kalmadan aklıyla takımı yönetip mükemmel bir futbol oynamasını sağlayabilir, diego costa'nın gününde olduğu maçlara denk gelirsek çok farklı bir durum yaşanabilir. ama benim tahminim portekiz 1 - ispanya 2 çıkacaktır.

    c grubu:
    fransa
    avustralya
    peru
    danimarka

    fransa için kolay, geri kalan 3 takım için ölüm grubu. çünkü çok yakınlar birbirlerine kalite olarak. fransa'daki lükse bakar mısınız, adamlar n'golo kante - paul pogba ikilisi ile orta sahada olacaklar. onları corentin tolisso ve blaise matuidi yedekleyecek. orta saha seviyesi mükemmel bir kadro bence. hücum desen o da aynı giroud - griezmann - mbappé. rakip kaleci olsam maçtan önceki gece rüyama girerler. rakip forvet olsan da rüyanda kante - pogba ile birlikte varane - umtiti ikilisini görürsün o da ayrı.

    geri kalan üçlüde favorim de danimarka olur galiba. zor seçim yapmak üç takım arasından ama danimarka'nın en azından savunmadaki tecrübesi (simon kjaer - andreas christensen) ve kalesinde kasper schmeichel ile diğer ikisinden daha başarılı olacağını düşünüyorum. 1 fransa zaten de 2 de danimarka diyelim bu sebepten.

    d grubu:
    arjantin
    izlanda
    hırvatistan
    nijerya

    nijerya aklın varsa kaç oğlum. * şaka bir yana gerçekten zor grup. buradaki dört takımdan herhangi birisi c grubunda olsa banko 2. çıkar. belki nijerya ile danimarka mükemmel bir çekişme yaşatabilirdi ama bu grupta zannetmiyorum. ama bizimle adı geçen ahmed musa'yı daha iyi gözlemlemek için iyi fırsat olacaktır, iki önemli savunmaya karşı kendisini izleyebileceğiz.

    iki önemli savunma dedim, çünkü arjantin'in savunması hem bireysel hem de takım olarak bana güven vermiyor. gabriel mercado - marcos rojo - nicolas otamendi - cristian ansaldi oynayacak geri dörtlüde büyük olasılık, önlerinde de tahminimce javier mascherano olacak. ne bileyim, bir çok takım çok rahat geçer savunmalarını gibi geliyor bana. hücum gücü çok fazla tamam da bu kadar hücumcu bir anda oynarsa savunma iyice çöker. yahu lionel messi - angel di maria - paulo dybala - sergio agüero - gonzalo higuain var elinde, 22 yaşındaki cristian pavon yine önemli. tamam golü bulma konusunda sıkıntın yok ama golü yeme konusunda sıkıntın olacak gibi. ayrıca ben arjantin yerinde olsam grubu 2. bitirmeyi tercih ederim. çünkü 2. bitirirsen ve portekiz lider çıkarsa yarı finale kadar onlarla karşılaşmazsın, bir nevi avantajın olabilir. ama portekiz lider olur sen de lider olursan çeyrek finalde karşılaşıyorsun. gerçi ikinci bitirsen bu sefer de fransa ile eşleşeceksin. her anlamda sıkıntılı. o yüzden lider diyelim biz arjantin'e hücum gücünün hatrına.

    ikincilik ise tam bir savaş olacak. izlanda ve hırvatistan arasında oynanacak maç belirler bence sonucunu ve o maç turnuvanın en keyifli maçlarından birisi olur bence. bir yanda aron gunnarsson önderliğinde son avrupa şampiyonasında büyük çıkış yapan izlanda, diğer yanda ivan rakitic - luka modric ikilisinin yardıracağı hırvatistan. arkana yaslan keyfine bak öyle bir maç resmen. çatır çatır orta saha mücadelesi. ama tahminimce hırvatistan bir adım daha yakın tur için. 2. bitireceklerdir. izlanda'ya da üzüleceğim ama, yalan yok. sempati duyarım kendilerine son dönemde oynadıkları futboldan dolayı.

    e grubu:
    brezilya
    isviçre
    kosta rika
    sırbistan

    brezilya'ya doğrudan 1. yazın oradan grup aşamasında. adamlar en son neymar ölmüş gibi davranmışlardı, almanya koca bir ülkeyi öldürmüştü, hatırlıyorsunuz değil mi? 7 tane atmak, dünya kupası yarı finalinde ölüm gibi bir şeydi ev sahibi brezilya için. sanki bunu telafi etmek adına biraz kuralarda yardımcı olunmuş bence. diğer üç takımdan karma yapıp çıkarsan her maç karşılarına maçı mutlaka alırlar.

    bunun dışında gruptaki en önemli olaylardan birisi bence, yıllardır adı bizimle anılan kosta rika'lı joel campbell'ı 3 maç izleyebilmemiz olacak. grup ikincisi olarak da sırbistan çıkar bence. isviçre'de xherdan shaqiri - ghanit xhaka - breel embolo - haris seferoviç falan var, tamam ama bence sırbistan sergej milinkovic-savic - dusan tadic - nemanja matic gibi isimlerle bir adım daha önde. 2. de onları yazalım.

    f grubu:
    almanya
    meksika
    isveç
    güney kore

    almanya lider zaten. aksini düşünmek bile lüzumsuz. adamların kadrosu öylesine iyi ki bizim kadromuzda olsa bizi dünya kupasına götürecek, turnuvadaki diğer bir çok takımın adını doğrudan yazacağı leroy sane 23 kişilik kadroya giremiyor (onu inceleyeceğim birazdan, löw bence büyük hata yaptı). şu grupta da almanya için gözüm kapalı 3'te 3 yazarım.

    diğer üçlü arasından tercihim de meksika olur. zlatan ibrahimoviç'siz isveç beni etkilemiyor. bundan önceki yıllarda isveç'in maçlarını hep heyecanlı beklerdim, zlatan acaba bu sefer ne yapacak diye de olmayınca jimmy durmaz için mi izleyeyim yani maçları? oynayacakları oyun da yeterli olmaz bence, meksika dos santos'lar - carlos vela - hirving lozano - chicharito gibi isimlerle doğrudan 2. bitirir almanya ardından.

    g grubu:
    belçika
    panama
    tunus
    ingiltere

    en şaşırdığım olaylardan birisi de belçika'nın rajda nainggolan'ı kadroya almaması. belçika'nın hocası roberto martínez kesin evde anahtar unutur gibi unuttu adamı yazmayı, ya da yazamadı adını "amaaan moussa dembele yazmak daha kolay" dedi onu seçti. diğer türlü tüm kulvarlarda en ufak istatistik yapmamış adamı nainggolan'a tercih etmek teknik direktörlüğü bilmemektir bence. kaldı ki çin'de ne yaptığını doğru düzgün takip edemediğimiz, iyi futbolcu olacakken kendini önce rusya'ya sonra çin'e para için atan axel witsel'e de 20 kere tercih ederim. bir garip adam bu martinez ama ne olursa olsun belçika grubu lider bitirir.

    2. sırada da ingiltere. yani zannetmiyorum ki tunus veya panama bir sürpriz yapabilsin. 1. ve 2. takımın belli olduğu gruplardan g grubu.

    h grubu:
    polonya
    senegal
    kolombiya
    japonya

    polonya iyi kadro. yalan yok, isim isim bakıldığında çok iyi yani. robert levandowski zaten bir yana * bir yana, milik - linetty - zielinski - krychowiak (tabii ki copy - paste manyak mısın *) - piszczek - kalede de szczesny. güzel ekip. ama sıkıntı şurada, güç dengesi olarak birbirine çok yakın takımlardan oluşuyor grup. transfermarkt'da olası kadro değerleri birbirine en yakın olan grup bu. yani maçlar çok keyifli geçmeye aday. japonya da lider çıkabilir, kolombiya da, senegal'de. hiç birisi beni şaşırtmaz burada.

    ama tahmin yapıyoruz madem, 1 polonya 2 kolombiya derim. james rodriguez bile kolombiya demem için yeterlidir. polonya'yı saydık zaten.

    böylelikle son 16 turumuz belli oluyor.

    uruguay - ispanya
    portekiz - mısır
    fransa - hırvatistan
    arjantin - danimarka
    brezilya - meksika
    almanya - sırbistan
    belçika - kolombiya
    polonya - ingiltere

    uruguay - ispanya | ispanya biraz zorlanır, ama geçecektir uruguay'ı. tabii eğer ki uruguay'ın forvetlerinin ikisini birden durdurup muslera'yı geçecek bir yol bulurlarsa. zor olacak dediğim gibi, ama ispanya çeyrek finale yakın.

    portekiz - mısır | salah tam performansında olsa bile mısır'a yetmeyecektir. hücum hattının gücüyle portekiz bir şekilde çeyrek finale kapak atan ekip olur. mısır için üzülürüm ama, keşke uruguay ile eşleşebilseler, turu geçme olasılıkları daha yüksek olurdu portekiz'e nazaran.

    fransa - hırvatistan | izlanda'dan öğrenip balina çağırma tezahüratı yapıp bu çağrıya gelen balinaları üst üste kalenin önüne dizse bile hırvatistan'ın fransa'nın hücum hattını durdurması pek olası değil.

    arjantin - danimarka | defans hattında daha önce yukarıda işlediğimiz sıkıntılara rağmen arjantin danimarka'yı da geçecek ve çeyrek finale adını yazdıracaktır.

    brezilya - meksika | nerede o eski brezilya be! şimdilerde eser yok. ya ronaldinho - ronaldo fenomeno - rivaldo - cafu - roberto carlos ve daha nicelerinin yetiştiği ülkenin kadrosuna bak, marcelo dışında "vay anasını şu var bu var" diyeceğim bir tek oyuncu yok neymar apaçisi dahil. önceden brezilya maçlarından saatler önce televizyon karşısına geçer yerimizi alırdık, şimdi bu maçı izlemeyebilirim bile meksika'nın elenmesini görmemek için. brezilya geçer bu turu ama umarım öyle çok kolay 2-3 atarak değil de uzatmalara falan giderek. artık altın bir jenerasyon daha yakalama zamanlarının geldiğini, neymar ile bu işin olmayacağını görmesi için brezilya'nın önemli detaydır.

    almanya - sırbistan | deutschland über alles! başka türlüsü mümkün değil...

    belçika - kolombiya | james rodriguez için çok üzülürüm bu maçta elenmesinden sonra, bir önceki dünya kupasında çok sevmiştim kendisini. ama onu iyi kilitleyip oyunu istediği gibi kontrol ederek belçika turu geçer.

    polonya - ingiltere | zor maç, ciddi zor. tahmin yapmak da zor. ama bana göre bir çoğumuz ingiltere'nin bir üst tura yükseleceğini tahmin ediyoruzdur.

    böylelikle çeyrek final eşleşmelerimiz de;

    ispanya - fransa
    portekiz - arjantin
    brezilya - belçika
    almanya - ingiltere

    şeklinde olacaktır.

    ispanya - fransa | de gea yeterli gelir mi? bence gelmez. lloris yeterli gelir mi? bence gelmez. her halükarda çok keyifli bir çeyrek final maçı bizi bekler. sonunda da ben fransa'nın üst tura çıkmasını bekliyorum. tersi benim için çok büyük sürpriz olur.

    portekiz - arjantin | messi'ciler için üzgünüm. ama arjantin'in portekiz'i bir şekilde bu maçta durdurma olasılığı yok. ama üzülmeyin, eğer ki messi futbolu bırakmadan iyi bir kaleci - iyi bir dörtlü defans - iyi bir orta saha ikilisi (tercihen xavi - iniesta uyumunda) ve higuain'den daha etkili bir forvet yetiştirebilirse arjantin, bir gün messi de milli takımında bir şeyler yapabilir ve kupa falan görebilir. şirinler jeneriği gibi oldu ama, ne yapalım. * portekiz rahat bir şekilde yarı finale ilerler. maçın sonunda ronaldo'nun formasını çıkarıp tribünlerin önüne tuttuğunu görür gibiyim. *

    brezilya - belçika | brezilya için yolun sonu. belçika için de yıllardır beklenen potansiyelin gösterildiği an. eden hazard ve de bruyne bu turu belçika için alırlar sahadaki en yetenekli isimler olarak. neymar'ın maçın sonunda ağladığını görebiliyorum yine.

    almanya - ingiltere | offf... maça gel. werner - müller - reus - draxler dörtlüsüne karşı kane - vardy - alli - sterling. vay vay vay. çok ama çok keyifli olacağı şimdiden belli de, almanya böyle maçlarda çok oyun bozan olabiliyor. ingiltere eğer ilk rüzgara karşı sağlam duramazsa almanya çok net oyunla ilk yarıyı farklı önde kapatabilir. aynı şey almanya için de geçerli tabii ama disiplinden kopmayacak almanya bir şekilde bu turu da geçecektir.

    böylece dört avrupa ülkesi yarı finalde birbirleriyle şu şekilde eşleşir:

    fransa - belçika
    portekiz - almanya

    fransa - belçika | bence bütün dünyadaki iş yerleri falan kapatılmalı bu maç için. piyasalar durmalı. bütün işlemler bekletilmeli başlama vuruşu ile birlikte. nasıl olsa herkes bu maçın keyfini yaşadıktan sonra gecelere kadar çalışmaya razı olur. en azından ben portekiz - almanya maçının başlamasına kadar durmadan çalışmayı kabul ederim bu maçı 90 dakika gözümü bile kırpmadan izlemek için. abi hücum güçlerini düşün ya, bunları durduracak kalecileri, savunmacıları. orta sahadaki fiziki mücadelenin keyfine bak ya. ali ece'nin kafada bandanası ile bundan 10 sene sonra halen anlattığı bir maç havası var maçın adında. "böyle olmalı işte yarı final" demeli izleyen herkes maç bitiminde keyif sigaralarını yaktıktan sonra. * fransa geçecektir ama belçika da ellerde biralarla maç sonunda kutlama yapmaya devam etmeliler bence. *

    portekiz - almanya | aynı şekilde bu maçın başlama vuruşundan sonra hiç bir şey yapmadan maçın sonuna kadar gözlerime şu şekilde kibrit çöpü falan koyarak izlemek isterim. https://static.cinemagia.ro/...-195036l-imagine.jpg abi hayal et sadece ya bu maçı. cristiano ronaldo, son dönemin en iyi ikisinden birisi, belki en iyisi (ki bence arjantin'i elerse eğer artık messi'den daha iyi olduğunu da kanıtlamış olacaktır) son dönemlerin en muazzam takımlarından birisinin karşısına bir destan yazmak için çıkıyor. hikayeye bak. * ronaldo kazanırsa eğer, ciddi anlamda efsaneye dönüşür ülkesi için. ancak almanya yine bırakmayacaktır ve finali görecektir.

    final.
    fransa - almanya

    '98 şampiyonu fransa.
    '14 şampiyonu almanya.

    fransa 1998'de ev sahibiydi. bunun avantajı ile kazandı.
    almanya 2014'de brezilya'daydı. ev sahibine hiç acıma göstermeden 7 tane attı.

    kadro dengeleri muazzam iki ülke var karşımızda.

    kaleciler: hugo lloris - manuel neuer
    neuer belki bir adım önde olabilir. ancak, adam ciddi sakatlıklarla uğraştı bu sene. ama yine de sahada olacaktır. tıpkı wakabayashi reis gibi. * öbür tarafta lloris. 36 maçta 35 gol yemiş bir kaleci. iki harika isim kaleleri koruyor olacak.

    sağ bekler: djibril sidibé - joshua kimmich
    bu eşleşmede de joshua kimmich bir adım önde bana göre. taş gibi adam, nereye koysan savunma göreviyle oynar. tam asker. sidibe de sağ tarafta çok etkili olabiliyor, monaco ile izledik.

    stoperler: raphaël varane - samuel umtiti / mats hummels - jérôme boateng
    burada benim tercihim varane - umtiti ikilisi olur. hummels - boateng ikilisinden kesinlikle daha etkililer. ancak ben boateng'in çok fazla devam etmeyeceğini, hummels - süle ikilisine döneceğini löw hocanın düşünüyorum. özellikle bu maçta. ama standart 11'lerin kıyaslamasını yapıyoruz madem, bu ikilide baskın olan taraf fransa.

    sol bekler: benjamin mendy - jonas hector
    burada da yine mendy önde gelen isim. kesinlikle jonas hector'dan daha iyi ve etkili.

    savaşçı orta sahalar: n'golo kante - sami khedira
    khedira, seni de severim ama çok dengesiz olabiliyorsun bazen. bu yüzden işte kante. john terry'yi bizim maçta sahaya attığı toptan dolayı sevmesem de şu açıklaması çok haklı: "dünyanın %70'i su ile kaplıdır, kalanını da n'golo kante kaplar."

    iki yönlü orta sahalar: blaise matuidi - toni kroos
    kross çok ağır basıyor. matuidi tamam iyi futbolcu ama kross bu. rahatlıkla baskın olacaktır matuidi'ye karşılık.

    oyun kurucular: paul pogba - mesut özil
    çok iyi eşleşme olsa da, pogba fizik gücü ile bir adım daha önde bence. ama her ne olursa olsun, bu ikiliden birisini net kitleyen takım kazanma yolunda büyük avantaj elde eder. ben bu takımın fransa olması konusunda daha olumluyum çünkü mesut şu anda sakat, net bir dönüş tarihi yok sakatlığından. döndü diyelim, bu maça kadar formu tutacak mı? ayrıca bir sezonu bir şekilde bitirdikten sonra oynuyorsun, onun da etkisi var. her halükarda zor. bu yüzden pogba ve fransa'nın mesut'u durdurması daha olası benim gözümde. ayrıca fransa'nın doğrudan mesut'u kapatabilecek bir oyuncusunun olması (bkz: n'golo kante) daha öne çıkarıyor bu konuda da takımı.

    sağ kanat / sağ forvet: antoine griezmann - thomas müller
    vay vay vay vay canım. buraya kadar geldik ha. ikisinden birisini tercih etmek cidden zor. bir yanda "raumdeuter" diye google'da arattığın zaman doğrudan kendisi çıkan ve bu rolü dünya futbol litaratürüne kazandırmış thomas, diğer yanda atleti'yi la liga'nın 2. sırasında tutan en önemli etmen antoine. bence ikisi de eşit ancak griezmann'ın biraz daha hareketli oyunu olması müller'den onu bir adım öne çıkarıyor bence.

    sol kanat / sol forvet: kylian mbappé - marco reus
    reus çok fazla sakatlık yaşamamış olsa, sağlıklı olsa doğrudan reus. düşünmem bile. ama adamın yakasını bırakmadı sakatlıklar. ligin son 6 haftasına gelene kadar oynayamadı neredeyse, arada 5 maçı var sadece. işte bu yüzden bence almanya reus yerine sane demeliydi. yani benim tercihim bu yönde olurdu. reus sağlıklı oynar ve form tutarsa büyük fark yaratır, ama büyük risk. bu yüzden mbappé burada da önde.

    merkez forvet: olivier giroud - timo werner
    bir futbol izleyicisi olarak bana gelip "werner mi giroud mu?" derseniz ben doğrudan "werner" derim. çünkü giroud biraz garip bir oyuncu. yani fransa'nın bu hareketli oyunu içerisinde yeterince etkili olamaz gibi geliyor bana. daha çok çakılı oynayan hava toplarında etkin birisi. öte yandan timo daha hareketli, topla daha iyi. bu anlamda bir adım daha önde.

    pozisyon pozisyon incelediğimizde: almanya 4 alanda daha iyi, bunlar kale - sağ bek - orta saha ve forvet. geri kalan her alanda fransa'nın oyuncularının bireysel yeteneği daha iyi.

    ancak, kritik nokta şu: http://gss.gs/C7O.jpg

    ben kesinlikle ve kesinlikle kadrosu fransa kadrosundan daha kötü olsa bile joachim löw'ün bu turnuvayı bırakıp da gideceğini düşünmüyorum. düşünemiyorum.
    kendisinin merdiven altı imalatı olan rıdvan dilmen'in şu sözü de çok önemli "atanın ve tutanın iyi olacak kazanacaksan." almanya'nın en iyisi kale. ayrıca esas atanı da daha iyi. yani hiç beklemediği anda fransa'yı vurabilir.

    sonuç: son dönemlerin en güzel ve en hikayeli turnuvasını izleyeceğiz bence. 2010 afrika'da 2014 brezilya'da istenilen tadı bırakmamıştı futbolseverlerin damağında. ama 2018 rusya uzun süre hatırlanacak efsane turnuvalardan birisi olmaya aday. özellikle kendi içinde barındıracağı hikayeler ve bu yazdıklarımın dışında olası sürprizler ile çok çok eğlenceli bir turnuva olacak.

    bir de başlasa. futbol yetmezliğinden öleceğiz... :(
  • 156
    belçika'nın ve ingiltere'nin hayal kırıklığı yaratacaklarını düşündüğüm turnuva. her ikisi de gruplarından çıkar ama çeyrek final göremezler diyorum. hadi çeyrek gördüler, yarı final göremezler.

    favorilerim ise brezilya, fransa ve almanya. bence bu üçünden biri alacak kupayı. en büyük favorim de brezilya ama senegal'i destekliyorum o ayrı :(
  • 166
    tek bir şeyden eminim: fransa alamaz bu kupayı. elbette 7-8 tane güçlü takımdan biri ama daha kupa alacak takım değil. neden mi?
    1-lider oyuncuları yok.
    2-fiziksel olarak iyi ama yaratıcılık anlamında kötü bir orta sahaya sahipler. işler zora girdiğinde işi çevirebilecek oyuncular yok.
    3-deschamps maalesef fark yaratan bir hoca değil. son hazırlık maçında mls'in yedek amerikan kadrosunu yenemediler. oyun anlamında ciddi problemler var.
    4-rusya ciddi çomar popülasyonu olan bir ülke. fransa maçlarında maalesef ırkçılık da olacak ve bundan fransa kötü etkilenecek.
    5-bu kadroda kante ve griezmann dışında pik yapmış oyuncular henüz yok. hala bir potansiyelden söz edebiliriz. daha pogba bile ispatlayamadı kendini.

    kısaca nedenlerim bunlar. turnuvada sorunsuz iki takım var. ispanya ve brezilya. favori bunlardır. almanya'yı da buraya yazardım ama onların da beklemediğim sorunları oldu. yine de turnuva takımı olmaları ve 12 yıldır takımı çalıştıran löw faktörü yüzünden turnuvanın doğal favorisidir. bu 3 takım dışında kupayı kim alsa sürpriz olur.
  • 167
    2017-18 sezonunda totem üstüne totem yapmanın ve ramazanın da verdiği yorgunlukla cipsimle, kolamla, çayımla, çerezimle yayıla yayıla hiç kimseyi desteklemeden sülalem rahat modunda izleyeceğim turnuva.

    hani iyi olan kazansın derler ya kosova, arnavutluk ve türkiye'nin olmadığı bu turnuvaya nezdimde cuk diye oturuyor bu cümle. iyi olan kazansın! bizim futbolcular başarılı olsun isterim tabi orası ayrı...
  • 168
    futbolun messi'ye bir dunya kupası borcu olsa da o geri dörtlü ve orta sahayla maalesef işleri mucizeye kaldı. en gösterişli kadrolar fransa ve belçika'da, almanya'da değişim rüzgarı esse de potansiyelleri muazzam. (sane yok ve sana laflar hazırladım löw) ispanya da forvet sorununu çözerse aradan sıyrılır mı demeden edemiyorum.

    brezilya'ya bir avrupa takımı muhakkak çelme takar gibime geliyor. alman, fransız, ispanyol veya belçika duvarına mutlaka toslarlar. nolursa olsun özellikle çeyrek finalden itibaren acayip maçlar izleyeceğiz gibi duruyor. 2010 ve 14 gibi görece sönük geçmesin yeter.
  • 169
    almanya'da düzenlenen 2006 dünya kupası'ndan tam 12 yıl sonra bir kez daha "avrupa"da düzenlenecek olan şampiyonadır.

    bu turnuvanın nedense farklı bir aurası varmış gibi geliyor bana.
    zidane'ın materazzi'ye attığı kafa gibi, balotelli'nin avrupa şampiyonası'nda ırkçılığa karşı duruşu gibi ya da roger milla'nın dansı gibi etki yapabilecek bir olay yaşanacak gibi geliyor, hadi bakalım.
  • 173
    gönlüm almanya ve fransa'dan yana. bazı takımlara genel bir bakış atacak olursak da:

    ingiltere: panama, belçika ve tunus ile üst turun garanti olduğu bir grupta mücadele edecekler. fakat üst turda yine uzatmalarda veya penaltılarda elenecekleri bir turnuva olması muhtemel. 2. olurlar ise üst turda çapraz grubun lideri (kolombiya olabilir) ile oynayacaklar. 2014'te grupta sonuncu olarak, 2010'da son 16'da almanya'ya, 2006'da çeyrek finalde portekiz'e, 2002'de çeyrek finalde brezilya'ya, 98'de ise son 16'da arjantin'e elenmişlerdi. dünya kupası'na şöyle bir boy göstermek için gelen sıradan bir takım olup çıktılar :(

    almanya: kadro seçimi konusundaki tartışmalar beraberinde turnuvaya başlayacaklar. werner yükselişte olan kariyerine dünya kupası golleri de eklemeye başlayacaktır. hem kadro bütünlüğü ve kalitesi hem de hoca farkı ile almanya benim en büyük favorim.

    ispanya: ispanya'nın eski dominant görüntüsü artık kalmadı gibi. kadrolarına baktığımız zaman kale, defans ve orta saha über muazzam fakat forvette diego costa hayal kırıklığı yaratacak gibi. iago aspas ve lucas vazquez ise hoca olsam milli takım'a almayacağım topçular. yine de almanya'dan sonra 2. favori görünümündeler.

    brezilya: neymar'ın sakatlıktan dönmesi ve forvetteki yetersizlik dünya kupası'nda hayal kırıklığı yaşayacaklarını düşündürüyor. fransa, ispanya veya almanya ile eşleşmeleri durumunda turu geçmeleri bana göre sürpriz olur.

    arjantin: eleme grubunda son 5 maçta 1 galibiyet alarak, o da son maç ekvador deplasmanı, zar zor rusya'ya geldiler. son dünya kupası'nda görüntüleri de hala hafızalarda. oynadıkları 7 maçın 5 tanesinde 1 veya 0 gol atmışlardı. hücum olarak çok dağınık ve takım olmaktan uzaklar. bu kupada finali ve şampiyonluğu istiyorlarsa galatasaray'ın 14-15 sezonu son 7 haftasındaki gibi bir şansa ve kaleci performansına sahip olmaları lazım (mersin deplasmanı muslera performansı hala hafızalarda).

    fransa: lider oyuncuları yok eleştirisine katılmıyorum, griezzman yine sırtlayacak fransa'yı. fakat onlarda da bir takım olamama, maç zora girdiğinde kilidi açamama sıkıntısı var. dünya şampiyonu olacak görüntüde değiller. kaderlerini pogba-matuidi-tolisso-kante'nin göstereceği orta saha direnci ve performansı belirleyecek.
  • 174
    şüphesiz adından çok fazla söz ettiren dünyada ki en büyük spor organizasyonu, bu dünya kupasının görsel şov,üstün yetenekler,organize takımlar ve renkli taraftarlarla muhteşem bir şölene dönüşmesini istiyorum canı gönülden ve seyir zevki mükemmel maçlarla hafızalara kazınması dileğim. favori göstermek çok zor, futbol bu her zaman sürprizlere açık bir oyundur, belçika-arjantin finali geçiyor içimden ama gönlüm messi'li arjantin'in kazanmasından yana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın