• 1
    özellikle yerli oyuncu piyasasında aktif olmamız gerekiyor. bu açıdan:

    gökhan inler: piyasada alabileceğimiz en iyi yerli oyuncu. hem hamit'in sakatlığından sonra üçlü orta sahada yaşadığımız sorunu çözer hem de selçuk ya da melo sallantıda olduğunda alternatif olur. mancini'nin kendisini iyi tanıması da cabasi. 10 milyon euro civarı bir rakama transfer edilebileceğini düşünüyorum. bence ab kararı çıkmazsa ve devre arası para harcayacaksak ilk tercihimiz olmalı.

    aykut özer: muslera sakatlanınca hepimiz korkuyoruz. aykut ve ufuk'a verilen yıllık ücretlerle çok rahat alınabilir. hem yeni bir başlangıç olur hem treni çoktan geçen aykut ve ufuk'u yollarız

    atila turan: beklenen patlamayı yapamadı ama sol bek sabri'den iyidir. furkan özçal'a yıllık 650 bin euro, yiğit gökoğlan'a 3 milyon euro bonservis verdiğimiz ortamda 30 bin euro'ya gitmiş reims'e. fransa'da 4 maçta 1 asisti var. 300-400 bin euroya alınabilir.

    ishak doğan: değeri bilinmeyen adamlardan. ziya'ya dilenenler bu adamı nasıl görmüyor anlamıyorum.

    serdar taşçı: rusya'ya yeni transfer oldu hem de 4 milyon euroya. serdar aziz kazmasını o paraya verseler üstüne atlardık. yabancı sınırı devam edecekse mutlaka nabız yoklanmalı. en kötü meira performansı alırız.

    ahmet çalık: değeri artmadan alınıp kiraya verilebilir.

    kaan ayhan: şimdilik düşük olsa da bir ihtimal alabiliriz. beklersek gelmesi çok zor.

    salih dursun: sağ bek için çok iyi alternatif olur.

    alpaslan öztürk: sene başında okay'ın peşinde koşarken bedava olan bu adamı almadık. okay'dan daha iyi oyuncu, üstüne sağ bek ve ön libero oynayabiliyor. yükselen belçika piyasasında okay için gözden çıkardığımız paralara rahatlıkla alınabilir.

    hakan çalhanoğlu: fazla söze gerek yok. en yüksek potansiyelli türk. gelmesi çok zor.

    yunus malli: önemli potansiyeli olan bir oyuncu. mainz'dayken alınabilir, sonraki yerini beklersek çok zor.
  • 2
    sinan bolat; hem kaliteli, hem avrupa tecrübesi olan hemde yerli kaleci. 1,5 sezon kiralanarak muslera'nın omuzlarında ki yükü azaltacaktır.

    gökhan inler; orta sahada mükemel bir alternatif oluşturabilecek futbolcu. melo kart gördü, selçuk sakatlandı korkularına son verecektir.

    tarık çamdal; yerli sol bek ihtiyacını en azından ligde kapatacağını düşünüyorum.

    samed yeşil; liverpool'da pek şans bulamıyor. iyi bir teklifle takıma dahil edilirse gelecek için çok faydalı olacaktır.

    okay yokuşlu; 3 büyükler tarafından henüz mercek altına alınmadığı için pek fazla gündeme gelmeyen oyuncu. daha 19 yaşında ve u20 performansı ile beni hayran bıraktı.
  • 3
    riera'yi gonderip, amrabat'i kiralik vererek baslayabiliriz.

    sol kanatta hem bek hem acik oynayabilecek bir canavar transfer etmeliyiz. vargas'in iyi donemlerindeki gibi bir oyuncu. belki kolarov.

    yerli transferinde ise 17-21 yas araliginda ne kadar potansiyelli gurbetci varsa hepsini toplamaya baslamaliyiz. belki cogu "ya tutarsa" diye transfer edilen oyuncular olacaktir ama olsun. baska bir care yok.
  • 4
    önce takımdaki gönderileceklere bir göz atalım;

    riera: asıl mevkisi sol bek olmamakla beraber son derece formsuz bir dönem geçiriyor, yabancı sınırlamasını da göz önüne aldığımızda gönderilmesi gerekenlerden.

    dany: atletik olabilir ama dengesiz bir oyuncu. bir stoperde olması gereken kademe anlayışı, markaj ve hava topları özelliklerinden hiçbiri yok. kesinlikle gönderilmeli.

    amrabat: adam eksiltme * ve sürati dışında başka bir özelliği yok. ortaları kötü, şutları aşırı berbat, takım oyunu özelliği sıfır... mutlaka gönderilmeli.

    alınacaklar; mutlaka bir yerli stoper ve yerli ortasaha, bir tane de yabancı bir sol bek alınmalı.

    serdar aziz: öncelikle istikrarlı ve genç bir futbolcu. * kariyerinde ciddi bir sakatlık geçirmemiş. semih-chedjou ikilisine gökhan zan'la birlikte iyi alternatif olurlar.

    bir diğer yerli stoper önerim de; ömer toprak: serdar aziz'de pürüz çıkması halinde ömer toprak düşünülebilir. milli takımdan semih'le birlikte oynaması da avantajımıza. gün geçtikçe kendini geliştiren bir oyuncu. serdar'dan sonra 2. alternatif olarak nabız yoklanmalı.

    gelelim yerli ortasaha'ya. işte burda tıkandım. şöyle bir bakıyorum; nuri şahin'den başka kaliteli bir ortasaha yok. bu bölgede sıçtık beyler. buraya yabancı kaliteli birini alsak daha mantıklı olur sanırım. ama merkezi ortasaha alınmalı.

    veee yıllardır kanayan yaramız sol bek; bu bölgeye yabancı birini alacağımız için alternafitler çok. o yüzden örneklendirmeye gerek yok. mancini'nin kafasında bu bölgeye şimdiden mutlaka 1-2 isim belirmiştir. galatasaray'a yakışan birini alırlar mutlaka...
  • 5
    yabancı sınırı kalkmaz. kalksa bile bu sene için geçti artık. o yüzden yeni transferler türk olmalı ya da olmalı. olmalı abi başka seçenek yok lig için.

    sol bek için tarık var işte. sağ bek için de şener. inler, ilkay, nuri gibi yerli eklemeleri yapamayız biliyoruz. en iyi transfer sağ bek, sağ ön, orta saha, olmadı sağ açık oynabilecek en kaliteli yerlilerimizden hamit altıntop olacak.

    yabancı sınırı kalkarsa yeni ekleme şampiyonlar ligine bağlı bence. gruptan çıkarsak 1-2 adam gelebilir. bu da eldeki kullanılmayan oyuncuların gönderilmesi demek. tek olumlu yanı bu olur. hepsini oynatmada yine sıkıntı olacak.

    eğer kupadan elenirsek; amrabat, riera, dany zaten gidebilir. yerine kimse gelmese de olur diyeceğim ama önerilerimizi sunalım.

    en gereksiz takviye isim çok iyi olsa da en gereksiz olacaktır. edin dzeko. bu ligde öttürür öttürmesine de olası bir drogba ayrılığına karşı kadroya katılabilir. seneye olmaz da bir mucize olur kontenjan kalkarsa olası bir drogba imzasında hücum rotasyonu dzeko, drogba, burak veya umut olur. isteyen herkesin gitmesine izin verebilirsin sonuçta. ha iş seneye kalırsa lukaku. lukaku, şu yaşta premier ligin anasını ağlatırken buralara gelir mi bilmiyorum. ''gs'a git'' diyecek bir mourinho var ama terim yok. belki drogba'dan bir şeyler kapmaya gelir. hayal işte.

    kolarov: dünya üzerinde alabileceğimiz en iyi sol bek. başka bir şey demeye gerek yok.

    valencia: bu kontenjan sorununda nereye koyarız bilmiyorum. gerçi transferi imkansızlardan aq. skorer olmayan, dünyanın en iyi kanat oyuncusu adam.

    nani: olabilitesi en yüksek adamlardan.

    kagawa: terim olsaydı kesin alırdı. en beğendiği adamlardan. kontenjan olmasa kirala oynat.

    yazarken kontenjandan ötürü bu transfer sezonunun bir anlam ifade etmediğini anladım. kural basit. 11'e monte edilebilecek yerli varsa alınsın. yoksa yeni transfer diye hamit ve zan'a bile razıyım ben.
  • 7
    (bkz: serdar gürler)
    (bkz: hakan çalhanoğlu)
    (bkz: ömer toprak)
    (bkz: gökhan inler)
    (bkz: nuri şahin)
    .
    .
    .

    kısacası, alınabilir vaziyette olan ne kadar iyi yerli varsa. özellikle kanat, stoper, ve orta saha için. bunun dışında yabancı transferi yapılacaksa tek bir kolarov yeterli olacaktır. riera ve amrabat mutlaka gönderilmeli, eğer yerli bir stoper alınacaksa dany ile de yolların ayrılmasında bir beis görmüyorum. ayrıca serdar taşçı'nın bu yaz o kadar ucuza transferi ve bizim ilgilenmemiş olmamız da resmen skandal, bunu da belirtmeden geçemem. ilk bakışta söylenecekler bunlar.
  • 8
    takımdaki çöp yabancı oyuncularla yolun ayrılması önemli, amrabat ve dany bu bir buçuk yılda galatasaray seviyesinde oyuncu olmadıklarını çoktan ispatladı. riera'yı da gönderip kolarov seviyesinde bir yabancı sol bek almak yabancı transferi adına en mantıklı ve ilk hedef durumunda. onun dışında mancini'nin kanat oyuncusu istediği biliniyor, muhtemelen nani ya da valencia'yı almaya çalışıcaz. bu yabancı sınırıyla onları nasıl kadroya yerleştiririz onu bilemiyorum.

    yabancı sınırının aq.
  • 9
    doğrudan ilk 11 için kolarov ve ömer toprak. rotasyonda sağ beke şener, sol beke tarık deniyor ancak ben bu ikilinin sabri ve hakan balta kadar bile etkili olamayacağına inanıyorum. anadolu takımlarında galatasaray standartlarına yakın potansiyelli bir sol veya sağ bek olsaydı, eminim ki bek değil kanatlarda kullanılırdı. sadece bu ikili için değil, galatasaray'ın ulaşmayı hedeflediği seviyeye ve tempoya ayak uydurabilecek yerli bir kanat beki oyuncusu bulunmuyor * bu yüzden sabri ve hakan balta, eboue ve kolarov'un alternatifleri olarak ligde yeterli olacaktır.

    yeniden kolarov ve ömer toprak'a gelirsek, bu ikili gerçekten de kilit rol oynayacak. kadro kurmak gerekirse cl için;

    ........................................muslera....................................

    eboue..............chedjou...................ömer..............kolarov

    .................................melo..........selçuk............................

    bruma.............................sneijder............................burak

    .......................................drogba.......................................

    türkiye ligindeyse sabri, semih ve hakan üçlüsünden ikisiyle, eboue, chedjou, kolarov üçlüsünden ikisini yer değiştirerek 6+0+4'e hazır oluruz.

    not: kadro kurmazsa ölecek hastalığından muzdaripim.
  • 10
    ligin devre arasında, avrupa'da devam ediyor olacağız inşallah. düşükde olsa yabancı sınırının kalkma ihtimali de var. mancini, akıllı adam kesin planını yapmıştır. kesin avrupa için 1-2 yabancı, lig içinse 2-3 yerli oyuncu transferi yapacaktır. bana göre:

    1-iyi yabancı bir sol bek: kolarov...

    2-alternatif yerli sol bek: solda oynasın yeter...

    3-yerli stoper: ligde 2-3 tane göze çarpan var. alınabilir.

    4-ortasaha: çok koşan, mücadele gücü yüksek türk oyuncu. (hamit sakat)

    5-yerli kanat: umut ve burak ile kanatlar çalışmaz çünkü kanat değiller. top süren biraz hızlı bir oyuncu olsun yeter. aydın patlarsa gerek yok..

    ciddi yerli kadromuz pek iyi değil, hamit ve hakan balta sakatlanınca takım çıkmaza girdi.
  • 12
    yerli bir isim olmadığı için yabancı sol bek şart oğlu şart. bu isim ne olur mancini ve yönetim karar verir. bir adet türk pasaportu taşıyan sağlam bir stoper ve aynı pasaportu taşıyan bir orta saha bu isimler gökhan inler veya nuri şahin olabilir ama nuri için imkansız gözüyle bakıyorum, gökhan ise olabilir. bu iki isim de olmazsa yine de bir türk rotasyon futbolcusu almamız şart. bu transferler gerçekleşirse bir adet yerli kanat oyuncusu almamız lazım. serdar gürler'i çok beğeniyorum galatasaray'da oynayabilir yabancı sınırılaması kalkarsa da rotasyon topçusu olarak ligimizi çok iyi kaldıracağını düşünüyorum. ama ne olursa olsun devre arası transfer döneminden hem eksiklerimizi kapatıp, hem alternatiflerimizi hazırlayıp hem de devre arası transfer döneminin şampiyonu olmamız gerekiyor. bu mental açıdan çok önemli takıma yeni hava katar ve basının gösterdiği ilgi ile beklentiler yükselir ve beklediğimiz fitil ateşlenir. eğer albert riera'dan kurtulup, amrabat ve dany'i kiralarsak bir de çilek ile tamamlarsak istediğimiz şeyleri elde edebiliriz.
  • 13
    ilk iş olarak muslera'yı yedekleyerek anadolu takımlarıyla yapacağımız maçlarda +1 yabancı kontenjanı açmalıyız. şampiyonlar ligi maçlarında muslera kalitesine çok ihtiyacımız var fakat bir kayserispor maçında bruma veya eboue'nin oynaması muslera'nın oynamasından terazide daha ağır basıyor.

    alternatifler; onur kıvrak ve sinan bolat. onur kıvrak galatasaray için fazla trabzonsporlu bir futbolcu. trabzonsporla anlaşsak bile bize gelmek isteyeceğini sanmıyorum. sinan bolat ise çok rahat alabileceğimiz bir isim. porto bu adamı daha 18'e almadı, b takımda bile oynatmıyor. zaten bonservis bedelsiz almışlardı. 'ileride bir türk takımına kaça okutsak kârdır' diyerek almadılarsa ben de bir bok bilmiyorum.
  • 14
    -yerli sag bekimiz yok. (bkz: koray altinay) (benim icin en onemli transfer hamlesi budur. sayet bu cocuk da acayip is var.)

    -sol bekimiz yerli yabanci yok.

    -yerli stoperimiz yok. (bkz: omer toprak)(bkz: serdar tasci)(bkz: ugur demirok)

    -sag veya sol kanatta adam eksiltecek bir oyuncumuz yok.

    simdilik ilk seferde soyleyebilecek bunlar fakat yabanci sol bek alacaksak sayet, yaninda mutlaka ya yerli stoper ve sag bek de almamiz gerekir.
  • 17
    sanırım devre arası transfer önerisi olarak "ömer toprak" demeyeni dövüyorlar. fakat transfer piyasasında bu kadar sığ bir düşünceyle hareket edeceksek vay halimize. şu an savunmamız semih - chedjou ikilisi ile oluşmuş durumda. yabancı kuralından dolayı o bölgede esneklik sağlamak istiyorsak önce gökhan, onun sakat veya cezalı olduğu durumlarda da yine stoper olarak oynayabilen ceyhun'u o bölgede düşünebilir ve semih'in yanına koyabiliriz. bu yüzden piyasa değeri 9 milyon euro görünen ömer'i almak fazlasıyla fuzuli bir hamle olacaktır.

    önceliğimiz sol bek ve bir açık oyuncusu. maalesef sol bek bölgesi için yokluktan ali adnan dışında bir öneride bulunamıyorum fakat süper lig takımlarının a2 takımlarında veya bank asya takımlarında ciddi bir araştırmaya ve izlemeye girilse yüksek potansiyelli oyuncular bulunabilir diye düşünüyorum. onun dışında karabükspor'dan ahmet ilhan özek, antalyaspor'dan emrah başsan ve kasımpaşa'dan adem büyük de yabancı sınırından ötürü ilk düşünülmesi gereken oyuncular.
  • 20
    mevcut yabanci sinirlamasi kurali yuzunden yabanci oyuncu transferi yapmamizin akil kari olmadigini dusunuyorum. (tabii drogba gibi olaganustu bir oyuncu olmayacagini varsayarak.) galatasaray'in halihazirda sakat ve cezali olmamasi halinde muhakkak oynayan yabancilari var. bunlar muslera, chedjou, melo, sneijder ve drogba. diger yabanci oyuncu tercihi kimi zaman eboue, kimi zaman bruma, kimi zamansa dany oluyor ve acikcasi hangisi oynamasa digerine yazik oluyor. (dany'yi hakan'in sakatligi bakimindan burada degerlendiriyorum.)

    peki bu durumda yapilmasi gereken ne? bizim turk oyuncu oynatamadigimiz bu sag bek, sol bek ve acik transferlerine bakmak. turk bir sol bek muhakkak almaliyiz. balta kadar oynasa yeter diyecegimiz bir adam. sol ayakli olmali. ama nah aliriz, zira yok. sag bek desen, o is de yas. orta alan desen guvenip de kimi getireceksin. daha dogrusu engin ve aydin'dan daha iyi kimi alacaksin? yok amk! alacagiz tabii ama yani kim desen onu bilmiyorum.

    adi ve soyadi yildirim olan sikecilere laflar var burada hep.
  • 23
    hayvani bir bütçeyle gireceğimiz sezon. mancini ile görüşmeler sürerken söz verilen bütçenin hemen hemen yarısı kullanılır devre arasında. sneijder+drogba gibi acayip transferlere hazır olabilirsiniz.

    bir kaç yıldız isimle görüşmeler başladı ve ismini şimdilik söyleyemeyeceğim bir türk yıldız için tüm şartlar zorlanıyor.

    benim önerdiğim isim kolarov diyeyim de başlığa uysun bu konuyla ilgili başlık bulamadım çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın