• 101
    adidas fener'in formalarına daha çok özeniyordu bizim formaları da adidas yaparken. şimdiki formaları tam bilmiyorum ama onlarda da özensizlik başladı sanırım. adidas premium formalar üreteyim derken nispeten daha az forma satan kulüpleri kaybediyor. ama yüksek kalite ürettikleri formalardaki ayrıntıları hiçbir firma başaramıyor bugün. real madrid ile barcelona formasını karşılaştırınca anlaşılıyor zaten, real madrid'in formaları bariz daha iyi. adidas'ın tek sorunu üç bant uygulamasında ısrar etmesi. güzel gösteriyor olabilir ama arada yenilikçi tasarımlar olmalı. nike tasarım bakımından daha yenilikçi olabiliyor o yüzden, böyle bir kısıtlamaları yok çünkü. şimdi adidas üç bantı sembolik olarak yapsa birkaç sene, yine eski tasarıma döndüğünde herkes memnun kalır. hatta eski logosuna dönse mesela birkaç sezonluğuna, ya da sadece adidas yazısıyla çıkarsa eskisi gibi, çok ilgi görür; retro iyi prim yapıyor bugünlerde :) nike bu işte adidas'a yetişemez bence ama adidas çok fazla kasıyor kendini tasarım konusunda. alışıldık tasarımları kalitesiz kumaşlarla ittirmeye kalkınca da millet enayi değil, tepkisini koyuyor. keşke adidas bize gereken önlemi verseydi ama dönüşü yok artık. umbro ile anlaşsak çok daha özgün tasarımlar çıkacağı kesin; hem çok yaygın sponsorluk ağları yok, hem de nike bünyesinde bulunuyorlar. son senelerde ipini koparan nike ile sponsorluk anlaşması yapıyor, herkese aynı tasarımı giydirince de sıradanlaşıyor formalar maalesef. oysa ki şampiyonlar ligine katılıp da umbro giyen takım sayısı çok az mesela. umbro ile de kavgalı ayrılmıştık yanlış hatırlamıyor isem ama umbro eski umbro değil, nike tarafından satın alındıktan sonra güzel atılımlar yaptı forma konusunda. yeniden onlarla anlaşırsak hem dünya kadar kulüple uğraşan nike tarafından "dış kapının dış mandalı" muamelesi görmekten kurtuluruz, hem de özgün tasarımlı formalara kavuşmuş oluruz.

    böyle de dert olmuştur bana bu formalar işte :)
  • 102
    bu formalar konusunda yanlış anlaşılmalar olduğunu düşünüyorum. öncelikle sızan iki formayı gayet iyi onu söyleyeyim.

    beyaz forma

    beyaz forma hong kong milli takımı ile aynı tasarıma sahip. nike'in milli takımların hepsine ayrı ayrı forma tasarımı yaptığını biliyoruz. yani nike bir milli takıma yaptığı tasarımın sadece renklerini değiştirerek bize sunmuş. ama şöyle bir durum da olabilir. bizim formalar aralık tarihinde hazırdı. ve biz elit kategorideyiz, nike bu tasarımı ilk olarak bize yapmış olabilir. bizden hong kong'a uyarlamış olabilirlar ama bu düşük ihtimal. ama ben bu formanın gayet sade ve şık olduğunu düşünüyorum. ayrıca hong kong milli takımı formasında t-bant yok gibi görünüyor, bizimkilerde olacak.

    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/...655_1330410543_o.jpg

    şu formada t-bant yok ama futbolcularda olacak.

    http://1.bp.blogspot.com/...lYaueMkI/s1600/9.jpg

    parçalı forma

    parçalı forma fransa milli takımı forması ile aynı kalıba sahip. ancak şöyle bir durum var. yani "hani elittik? bu ne böyle fransa forması giyiyoruz" diyenler falan var, olacaktır da. ama olay şu, normalde elit kategoride olan bir takımın özel tasarım forması o sezon başka bir takım tarafından kullanılmaz. aynısı kullanılmıyor yani, ertesi senelerde kategoriye ekleniyor ve elit olmayan takımlar kullanıyor. trabzonspor mesela..

    ama nike fransanın kalıbını kullanarak sırf bizim için aynı kalıpta parçalı forma üretti. ben bunu çok güzel ve olumlu buldum. yani sızan parçalı bu parçalı olacaksa bizden başka bir takımda bu sezon şu tasarımın aynısını görmemiz çok zor. ayrıca forma futbolcuların üzerine yapışıyor ve çok güzel duruyor. geçen sezon olduğu gibi geniş değil.

    http://2.bp.blogspot.com/...lW0XfU524/s400/8.jpg
  • 105
    tanıtımının yapılması için gün saydığım, beni çok heyecanlandıran formalardır.
    parçalımızın ön tarafı tek kelimeyle mükkemel görünüyor bunu kimse inkar etmiyordur muhtemelen, ancak arka kısmının parçalı olmaması beni rahatsız etti. tabi ki bunun sebebinin uefa'nın kuralları olması elimizi kolumuzu bağlıyor.
    beyaz formamızın temasını beğendim, tek istediğim düz beyaz kısmında büyük ya da küçük, renkli ya renksiz bir aslan figürünün bulunması.
    kırmızı forma (ya da çıkacak 3.forma) ise merak konusu. çok fazla giymeyeceğimizi düşünüyorum ama yine de parçalı veya düz olmamasını, tamamen farklı bir tarzda olmasını isterdim.
  • 107
    2012-2013 sezonu için daha da umutlu olduğum formalardır. nike ile imzaladığımız ve kısa bir zaman dilimi içerisinde yapıldığına inandığım için geçtiğimiz sezon formaları siyahı eleştirirsek, geriye kalan sarı ve parçalı modellerinin iyi olduğunu benimsemiştim. ama bu sene inanıyorum ki çok daha iyi şeyler çıkacak ve bonkör davranacaklar gibi geliyor. şampiyonluk geldi, şampiyonlar ligine çıkılacak vs. gibi nedenler bu tezi kuvvetlendiriyor otomatik olarak. dilerim galatasaray'ımızın ruhuna ve çizgilerine yakışan modeller çıkarırlar ve bizde üstümüzden çıkarmayız.
  • 113
    bu sezon'da sarı çok güzel kırmızı çok kötü. her sene bu renklerle oynamanın mantığı nedir.
    hep söylüyorum ben bu takıma aşık olduğumda üstünde http://4.bp.blogspot.com/....+Yar%C4%B1+Home.JPG bu forma vardı. benim için sarı da kırmızı da böyledir. vişnesi falan beni ilgilendirmez. o yüzden 100. yıl forması ne kadar berbatsa bu sezon (antreman forması için konuşuyorum) kırmızısı da o kadar kötüdür. umarım formalarda daha kırmızı gibi kırmızı olur.
  • 114
    galatasarayımızın renkleri konusunda rahmetli başkanımız sayın özhan bey bir komisyon kurup araştırma yaptırmış ve bundan sonra ona göre formalar üretilmesi gerektiğini vurgulamıştır.renkler forma tedarikçileri yüzünden zamanla değişime uğramıştır fakat asıl renkler artık bellidir.
    http://img196.imageshack.us/...196/9369/sarkrmz.png
    http://galatasarayformalari.blogspot.com/...kler-kullanalim.html
  • 116
    galatasaray şampiyonluğunun kutlanacağı gün o upuzun biletix kuyruğunda beklerken arkamda gsstore'da çalışan bir elemanın başka bir elemana yeni sezon formaları anlatmasıyla zaten görmüş kadar olmuştum. elbet siz de biliyorsunuz, ben zaten biletix sırasında öğrenmişim neyin havasını yapacağım? ama taa o zamanki anlatımda öyle bir heyecanlanmıştım ki, çıktığı an gözüm kapalı alabilirdim. parçalı v yaka formam olmamıştı, bu sene olsun bakalım.
    ayrıca önemli bir bilgi edinmiştim: türk bayrağı, avrupa'da oynayacak takımlara sadece avrupa'da oynayacakları seneye özel koyuluyormuş, yani kafana göre türk bayrağı koyamıyormuşsun. yanlışım varsa düzeltin, ben böyle öğrendim.
  • 119
    lansmanı çok mu çok gecikti. avrupa'da artık yeni bir eğilim var forma konusunda. özellikle üst seviye takımlar artık ligin son haftasında yada biter bitmez yeni sezon formalarını tanıtıyor. bu sene onlarda biraz gecikti malum euro2012 vardı ve dikkatler milli takımlardayken satışlardan istenen sonuç çıkmayabilirdi.

    hadi bizde biraz euro2012 için beklemiş olalım diyeceğim ama turnuva biteli 1 hafta oldu. geriye bunun bir tane mantıklı açıklaması kalıyor. o da transfer.

    tamam şatafatlı bir transfer forma satışlarını patlatabilir ama sanki formanın tasarımını ve üretimini yeni transfer yapıyormuş gibi bekletmenin de manası yok kardeşim. sen lansmanını yap. transferden sonra forma yine satılır. bak ne güzel sezon açılışında yeni kamp ürünlerini futbolcuların üzerinde gördük. turuncudan iz taşıyan tok bir sarı ve vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızıya dönmüşüz. hoşumuza gitti. sevindik. hatta heyecanımız bir kat daha arttı. ama yeter artık.
  • 123
    arkadaş ben anlamıyorum. ligler mayıs ayında bitiyor. sen mayıs ayındaki son iç saha maçında formanı tanıtırsan, şampiyonluktu yaz mevsimiydi derken çok doyurucu bir miktarda forma satarsın. arena'da şampiyonluk kutladık biz. planını programını yap o şampiyonluk kutlanırken oyunculara o formayı giydirip tanıtım yap. atıyorum tek tek sarı formalarla çıkmasın oyuncular; sırasıyla parçalı - beyaz - kırmızı formalarımızla çıksınlar. 30 tane model üzerinde tanıtmış olursun formaları. beğeni toplarsa da hemen satarsın formalarını.

    manu, barça, real, chelsea ve aklınıza gelebilecek tüm dünya devleri formalarını tanıttı. şampiyon olanları bunu paraya çevirmek, diğerleri de maksimum miktarda satış yapmak istiyor. herhangi bir kampa veya tura çıktıklarında taraftarları, hayranları bu formaları alıp onları izleyecek. her türlü para akacak yani.

    bizde temmuzun ortasında satışa çıkarılır ve tüm yaz piç edilir. sonra da forma satmıyor yeaaa :( denir.

    bsg çay demleyin afedersiniz. şampiyon olmuşuz forma bekliyoruz hala. millet sezon bitmeden tanıtıyor bizim sezon başladı hala forma yok. ama taraftar almıyor ki :(
  • 125
    bizim takımımızda ne doğru zamanda yapılmış ki formalar önceden tasarlansın, satışa çıksın. dünyanın her yerinde ve türkiye'de bazı takımlar formalarını tanıttı ve satışa çıkardı paraları kazanmaya başladı bile. özellikle biz şampiyon takımız arkadaş. hadi transfer yapmıyorsun, bari formaları çıkar da biraz taraftarın gönlünü yap. ama nerde hala pastanın üzerindeki kremanın bilmem neresinde bizim takımın yöneticileri.

    yeni sezon formalarının çıkışı konusunda sadece yönetimsel sıkıntılardan başka birden fazla durum söz konusu olabilir.

    ilk olarak her sene olduğu gibi formaların satışa çıkması için temmuz ayı sonları bekleniyor olabilir.
    ikinci olarak yine ülkemizde geleneksellemiş bir hal alan "yıldız oyuncu transfer etme çabaları" bekleniyor olabilir. ki buda satışları arttıracağından bazen takımların işine gelebiliyor.
    son olarakta bazı internet sitelerinde 2012-2013 sezonu formaları diye yayınlanan, bazı kişilerin medyaya sızdırdığı fotoğraflardan kaynaklanıyor olabilir. (yanılmıyorsam daha önce de böyle bir durumla karşılaşılmış ve formalar değiştirilmişti).
App Store'dan indirin Google Play'den alın