• 1
    muhtemelen ciddi şekilde arafta kalmış sözlük yazarı arkadaşlardır. bir tarafta galatasaray bir tarafta evlerine ekmek götürdükleri işleri.
    özellikle koç grubu ürünü almıyoruz kampanyası hakkında ne düşündüklerini merak ediyorum.

    edit: yanlış anlaşılmış galiba yazdıklarım. öncelikle şunu bir düzeltelim. asla ya koç ya gs demedim. demekte haddime değil zaten. zira ben de bir koç çalışanı olabilirdim, hepimiz olabiliriz, sonuçta herkes bir şekilde para kazanmak zorunda. demek istediğim sonuçta bu insanlar evlerine ekmeği bu şirketlerden götürüyorlar. oraların boykot edilmesi fikri hakkında ne düşünüyorlar. haklı mı buluyorlar haksız mı?
  • 2
    boykot edip işlerinden çıkacak halleri yoktur. kendi geçimleri için zaten işlerine devam edip görevini de hakkıyla yerine getirecek çalışanlardır zira onlar ali koç kafasında insanlar değillerdir. koç ailesinden kimse de zannetmiyorum ki bu kafada olsun hatta utandıklarından bile eminim.

    neyse önceden dediğim gibi ülker fenerbahçeye sponsor oldu diye çikolatalı gofretten vazgeçmişim, koç grubunun yanından yakınından geçmem. çikolatalı gofret bu borumu.*
  • 3
    koç grubu birimlerinin sadece küçük bir kısmı, fenerbahçe başkanı ali koç'a ait olduğu için kendi kendine sorun yaratmaması gereken yazardır. taraftar olmak ayrı, çalıştığınız firma farklıdır. öncelikle koç grubu bu ülkede tekel sayılır. ülkenin en büyük holdingidir. bireysel olarak bu markadan ürün almamaya çalışsanız bile dolaylı olarak almış olacaksınız. mesela ülkede yönetilen farklı bir holdingin ürününü ya da koç bünyesi adı altında olmayan bir markanın ürününü aldınız. bu üründe, zaten büyük ihtimalle koç tarafından üretimi yapılmış bir parça mevcut olacak. siz içeriğini bilmeseniz de koç bundan para kazanacak. örneğin bir duvar saati aldınız, koç bünyesinde olmayan bir markanın saati. bu saatin vidasını kim üretti?
    koç holding.
    saatin üstünde gördüğünüz marka, saatin vidasını koç'tan aldığı için siz bilmeden de olsa koç'a para kazandırdınız. anlayacağınız eğer türkiye sınırları içerisinde yaşıyorsanız, kendinizi koç holding'den soyutlayamazsınız. istediğiniz kadar uzak durun. bana bu tarz boykot kampanyaları çok anlamsız geliyor çünkü işlevsiz. tekelin dışına çıkmak imkansız. ancak ülke değiştirebilirseniz, o zaman koç'a para kazandırmamayı başarabilirsiniz.
    dolayısıyla koç grubunda çalışan bir çalışanın, taraftarlığı dolayısıyla bu gruba savaş bayrağı açması sadece bireysel olarak kendisine zarar verir. bu kadar anlatmaya gerek yoktu aslında, ülkenin yıllık gelirinin %10'undan fazlasını koç holding oluşturuyor demek yeterli.
  • 5
    ıslerinden memnunlarsa islerine devam etmesi gereken, akillarina hicbir sey getirmemesi gereken sozluk yazarlari. bu ulkede her sey abartildigi gibi futbol da abartiliyor. fener , galatasaray sampiyon olmus ne fark eder ne olacak yani. millet ekmek derdinde, hickimse geleceginin ne olacagini goremiyor. ne onemi var futbolun. oldugu kadar olsun, kafanizi dagitacak kadar izleyin yeter.

    sozun ozu kendi hayatiniz disindaki konulari cok buyutmeyin. bunu yapmazsaniz kendi hayatiniza yer kalmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın