• 3
    koç grubu birimlerinin sadece küçük bir kısmı, fenerbahçe başkanı ali koç'a ait olduğu için kendi kendine sorun yaratmaması gereken yazardır. taraftar olmak ayrı, çalıştığınız firma farklıdır. öncelikle koç grubu bu ülkede tekel sayılır. ülkenin en büyük holdingidir. bireysel olarak bu markadan ürün almamaya çalışsanız bile dolaylı olarak almış olacaksınız. mesela ülkede yönetilen farklı bir holdingin ürününü ya da koç bünyesi adı altında olmayan bir markanın ürününü aldınız. bu üründe, zaten büyük ihtimalle koç tarafından üretimi yapılmış bir parça mevcut olacak. siz içeriğini bilmeseniz de koç bundan para kazanacak. örneğin bir duvar saati aldınız, koç bünyesinde olmayan bir markanın saati. bu saatin vidasını kim üretti?
    koç holding.
    saatin üstünde gördüğünüz marka, saatin vidasını koç'tan aldığı için siz bilmeden de olsa koç'a para kazandırdınız. anlayacağınız eğer türkiye sınırları içerisinde yaşıyorsanız, kendinizi koç holding'den soyutlayamazsınız. istediğiniz kadar uzak durun. bana bu tarz boykot kampanyaları çok anlamsız geliyor çünkü işlevsiz. tekelin dışına çıkmak imkansız. ancak ülke değiştirebilirseniz, o zaman koç'a para kazandırmamayı başarabilirsiniz.
    dolayısıyla koç grubunda çalışan bir çalışanın, taraftarlığı dolayısıyla bu gruba savaş bayrağı açması sadece bireysel olarak kendisine zarar verir. bu kadar anlatmaya gerek yoktu aslında, ülkenin yıllık gelirinin %10'undan fazlasını koç holding oluşturuyor demek yeterli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın