• 1
    football manager 2023'teki save ile 2024'te devam edebilme özelliğiyle sevindiren oyundur.

    --- alıntı ---

    bununla birlikte bir ön izleme olarak son 20 yılda forumlarımızdan en çok talep edilen özelliklerden birine yönelik kaydedilen ilerlemeyi paylaşabilirim ve bu, kayıtlı oyunları bir fm sürümünden diğerine aktarma özelliğidir.

    --- alıntı ---

    https://www.footballmanager.com/...l-managerin-gelecegi
  • 2
    bu oyunda eğer galatasaray bilinirliği yine fenerbahce' den düşük tutulursa, kadrosunda zaha-icardi-zaniolo-torreira-sergio vs olan takım gidip ortalama bir oyuncuyu istediginde adam ben galatasaray kim tanımıyorum, gelmem filan diye trip atarsa yemin ediyorum bir daha para verip hiç bir fm oyunu oynamam. forma satisi 20.000, sponsorluk parasi 1 milyon euro vs vs... oğlum bize hak ettiğimiz saygıyı duyun artık lan macaristan, gurcistan ligi şampiyonu muamelesi yapmayın...
  • 4
    steamde ön satışı başlamış olan oyun. 6 kasımda piyasaya çıkacak. şu an %10 indirimli fiyatı 809tl. sadece offline modu olarak çeşitli sitelerde 99-120 tl arasında değişen fiyatlarla da ön sipariş verilebilir durumda. online ve offline mode farkı fiyata ciddi olarak yansımış. bir nevi orjinal forma ile çarşamba pazarında satılan forma gibi olmuş durum. benzer kalite, küçük farklar, büyük maddi ayrım. sırf oyuncuların yeni özellikleri için her sene yeni sürümü alıp geçiyoruz. içerik olarak ise yine çok ciddi farklılıklar olmayacaktır. zaten bu temada bir oyunda bunu beklemek biraz ütopik olabiliyor.
  • 13
    beta versiyonu yayınlanmış olan oyun.

    anlamadığım bir husus var; örnek veriyorum, zaniolo için aston villa'nın 22,5 m euro bedelle satın alma opsiyonu bulunduğunu yazıyor ama bildiğimiz kadarıyla belli sayıda maç oynadıktan sonra opsiyon zorunlu hale geliyor. aynısı yunus için de aynı şekilde yazıyor. fm bu tip transferlerde hata yapan ya da betada yanlış yazan bir oyun olmadı hiç. neden böyle yazıyor? değişen bir durum mu var oyunda?

    ikincisi de mesela hakim ziyech takımımıza bedelsiz opsiyon ile kiralandı ancak oyunda ilk sezon sonunda bedelsiz şekilde katılacak görünüyor. bunda da hata var.

    eğer bunlar hataysa nerdeyse 20 yıldır her sene oynadığım oyunda ilk defa bu kadar bariz hatalar görüyorum.
  • 15
    elbette ilk şişeyi galatasaray ile açtığım oyundur. vakit kaybetmeden mertenes ve oliveira ile yolları ayırdım. fena olmayan bir transfer ve maaş bütçesi ile başlanıyor. gerçek zamanlı transferler gerçekleştikçe maaş skalası doluyor elbette ama transfer bütçesine etki ettiğini görmedim. toplamda 6milyon euroya mertens ve oliveira'dan çıktım. yerine kenan yıldız ve salih özcan'ı transfer ettim. işin antrenman cart curt metodlarını anlama daima asistana veririm o görevi. geçen yıla göre çekicilik gerçekten artmış durumda. fm23 te nazlanan salih ve kenan ikilisi elinde tuzla koşa koşa geldi. demirbay yabancı statüsünde oynuyor. farklı bir ayarı var mı bilmiyorum. şampiyonlar liginde inter,barcelona,om ile aynı gruba düştüm. ilk maçta barca'ya karşı evimizde 2-1 kazandık. gollerin ikisi de aşk adamından geldi. her sene sırf oyuncu taramasından ötürü çıkar çıkmaz yeni sürümü alır geçerim. fm2025 çıkış tarihi belli oldu söylemine kadar eğlenmeye devam edeceğim.
  • 16
    sezon sonunda hiç pazarlık vs uğraşmadan zaniolo' yu 35 milyona liverpool, torreira' yı 33 milyona milan, zaha' yi ise 26.5 milyona brentford takımlarına sattım. satmak istersem kerem, tete, kazimcan için 20-30 civarından kapıyı açabilirim. söyle bir düşününce hiçte gerçekçi olmayan bir senaryo olmadı bence. erden bey öyle bir kadro kurdu ki sat deseler 100 milyon euroya satabilecegimiz çok değerli en az 5 oyuncumuz var.

    oyunda duran top ve oyuncu menajeri-temsilcisi ile kolay yoldan oyuncu satabilme dışında çok bir fark yok fm 23 serisine göre ama yine farklı bir şeyler olması güzel fm23-fm22 arasında bu fark bile yoktu.

    sezonu ligde şampiyon tamamladım ama şampiyonlar liginde grupta 3. olduğum için en az 3 kere kovulma tehlikesi ile atlattım. dursun başkan icardi' yi oynatirsan kovarım, 1 ay içinde liderliği geri alamazsan kovarım gibi ilginç ultimatomlar ile darladı beni. uefa kupasi finaline kaldım ama finalde real madrid' ten maalesef 7 tane yedim. türkiye kupası ve süper kupa finallerini fenere kaybettim. adamda haklı bu kadar loserlık camia için fazla...
  • 21
    6 kasim'da gamepass'te bedava olacak oyunu steam'den 810 tl ye satin aldim. (yurtdisinda 54 eu, tr'de inanilmaz ucuz)

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    beta surumunu indirdim ve ilk kariyerimi tabi ki galatasaray ile baslattim.

    baslangicta 3 tane senecek sunuyor oyun: https://ibb.co/7W8tkk6
    klasik modu secip basladim.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    oncelikle her oyunumda oldugu gibi hemen asistan menejerleri, antrenorleri, alt yas gruplardaki antrenorleri degistirerek basladim oyuna. sadece bunlari yapmak 4 saatimi aliyor.

    https://ibb.co/MpkY1VT

    kondisyon, kaleci, teknik, taktik, duran top (yeni) konusunda alabilecegim en iyi antrenorleri aldim. transferler, sozlesmeler ve mac taktikleri, oyuncu secimleri haric hicbir seyi takip edip kontrol etmeyi sevmiyorum. her seyi antrenorlere birakiyorum.

    tabi antrenor sorumlusu da aldim ki bunlarin gelisimini yakindan takip etsin, egitime vs gondersin.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    yaklasik 14 milyon euro gibi bir transfer butcesi ve 61 milyon euro gibi de maas butcesi verdi oyun.

    muslera, mertens, oliveira, bakambu, nelsson, luyindama gibi maas yuku fazla olan ve yasli oyunculari elden cikardim oncelikle. ilk oyunumda bunlarin ekstra bir katkisini goremedim takima. sol bekimiz angelinho da sacma sapan hatalar yapinca onun kiralik sozlesmesini sonlandirdim, eski takimina gitti.

    toplamda 22 milyon euroluk bir oyuncu satisi yaptim, 20 milyon euroluk da maas butcesi yarattim.

    buna karsilik ugurcan cakir'a 9.5 (bonuslarla 16.75), ahmet oguz'a 1.4, salih ozcan'a 9.25, luka jovic'e de 1 milyon euro transfer bedeli odedim ve bu adamlari takima kazandirdim.

    https://ibb.co/99xnR85

    taktigimde gf pozisyonu vardi, bu pozisyonda oynayabilen sadece hiyech oldugu icin o pozisyona free agenttan jesse lingard'i transfer ettim. bir de solbek'e b. dortmund'tan 19 yasinda hollandali aning'i kiraladim.

    https://ibb.co/fpv6SjS

    transferlerin bazilari devre arasina sarkti.
    kendi halinde iadel ve maas yuku cok olmayan bir kadro ile basladi seruven. (icardi, zaha haric)

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    sampiyonlar ligi maratonu maccabi haifa maciyla basladi, daha sonra takimi hic zorlamayan sheriff, antwerp maclarindan sonra gruplarda benfica, lazio real madrid maclariyla devam etti.

    https://ibb.co/m4kjQcn

    13 puanla grubu lider bitirdik, ikinci turda feyenoord'u 1-0 ve 3-2 lik skorlarla eledik ve b.dortmundla eslestik. onlari da eleriz herhalde.

    https://ibb.co/3T8Kffq

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    ligde ise 3 nisan 2024 itibariyle ligin bitmesine 6 hafta kala sampiyonlugumuzu ilan ettik.

    https://ibb.co/W5zTPnJ

    tescilli sikeciler arkamda, avrupa kupalarina katilma yarisi icerisinde.

    canimiz cigerimiz icardi oyunda da bildigimiz gibi.

    https://ibb.co/fpv6SjS
    https://ibb.co/0Y7JWtq

    kerem, zaha, tete cok guzel pozisyonlar uretiyor.

    beni cok sasirtan oyunculardan biri baris alper yilmaz.

    ilk 11 baslatamiyorum cogu zaman ama girdigi her macta mutlaka skora etki edecek bir seyler yapiyor.

    https://ibb.co/N183pKv

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    ocak ayinda bosmanla 2 tane oyuncu aldim, onlar sezon sonu takima katilir.
    yonetim hatiri sayilir bir maas ve transfer butcesi verdi.
    yeni sezonda takimin buyuk kismini degistirecegim.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    betadan mi kaynakli bilmiyorum ama oyun cok kolay geldi.
    ara ara guncelleme girerim buraya. aslinda daha kisa yazacaktim ama meraklisi varsa detayli inceler belki diye uzun yazdim biraz.

    bu arada oyuna baslamadan once sinan'in burada da paylastigi https://www.youtube.com/watch?v=nQBnMzBwIg8 videosunu izledim.

    kafama takilan bir cok soruya cevap oldu video. emekleri icin tesekkurler.

    edit: farkli one gectigimiz maclara performansini gormek icin altyapi oyuncularina sans veriyorum ara ara, onceden cok siritmazdi bu oyuncular ama simdi o oyuncu oyuna girdikten sonra onun bolgesi delik desik oluyor. bek, stoper falansa mutlaka 2-3 tane gol yediyor macta. bu kotu olmaz.
  • 22
    şanlı galatasarayımızla 3 sezon bitirdiğim oyun. artık bir şeyler karalamanın vaktidir. daha önce parça parça yazdığım oldu ama toparlamak istedim.

    öncelikle türkiye liginin en güçlü takımız biziz çok net. kerem,yunus özellikle barış alper'den çok ciddi katkılar aldım. bunların yanı sıra tek hayal kırıklığım nelsson oldu. kerem özellikle o kadar iyi bir performans sergiledi ki zaha'yı önüne koyamadım. başlangıçta fena olmayan bir maaş ve transfer bütçesi verildi. ilk sezon şampiyonlukla tamamlandı ve oyuncu alış-verişleri başladı.

    burada şöyle enteresan bir arap ligi bugu keşfettim. icardi hatırı sayılır bir sezon geçirdi ve haliyle araplar kapıyı çaldı. fiyat soruşturması yaptıklarında örneğin 50m isterseniz 48 veriyorlar, ama en yüksek meblağ olan 350 isterseniz bir anda 130+ veriyorlar. bu şekilde tekliflerinin maksimum noktasını ölçebildim ve 240m'e arabistan'a sattım. hal böyle olunca bütün mali sorun çözülmüş oldu. aynı sezon teteyi'de psg 40m'e aldı. ciddi kalibrede futbolcular galatasaray'ı tercih ediyorlar. akanji, raspadori, conor gallagher, fabio vieira gibi oyuncuları zorlanmadan ekibe dahil ettim. orkun kökçü keza çok faydalı ve yerli mutlaka alınmalı. 2. sezon sonunda neymar boşa çıktı, ilk etapta yıllık 25m civarı isterken transfer sezonunun sonuna doğru kimse ilgilenmediği için 3.5m'e 1 yıllık imza attı ve devre arası sözleşmesini uzattım. yine bir arap kulübü neymar için fiyat sordu önce 40 istedim 38 verdiler. aklıma icardi'de olan durum geldi ve tekrar 350m istedim ve bir anda 131m'e kadar çıktılar. sonucunda 150m'e 34 yaşındaki neymar'ı araplara çaktım tabiri caizse. başka oyuncularımda aynı şeyi yapmadılar. buradan çıkan sonuç popularitesi neymar, icardi seviyesi olan topçulara hayvani paralar veriyorlar. diğer büyük satışlarım ise zaniolo 75m'e newcastle yolcusu olurken kerem'e gelen 48+ teklifleri reddetmiştimki sözleşmesinin son senesine girdiğinde gitmek isteyince 33m'e west ham'a göndermeye razı oldum. yusuf demir benim için sürpriz oldu güzel katkı verdi 27m'e marsilya aldı. şimdi yunus'ta 20+ teklifler alıyor. sacha muhteşem bi bek ama elde tutmak zor. zaniolo müthiş faydalı. ziyech çok verimli. sonuç olarak gerçekten keyif veren bir galatasaray kariyeriniz olması mümkün.

    özellikle 3 sezon bittikten sonra araplardan serbest kalan neves, sergej, mitrovic, otavio, s.maximin gibi oyuncuları bonservis bedeli ödemeden transfer edebilirsiniz. yine serbest kalan mason greenwood'ta çok faydalı oluyor.

    kulüp çalışanları içinde ilan verdiğinizde yüksek dereceli çalışanlar kulüpte çalışmaya talip oluyorlar. herkese keyifli oyunlar dilerim.
  • 23
    fm 2005'ten beri oynarım. 2 seri hariç cl almışlığım yok galatasaray ile. 3.sezon sonunda lokum gibi kuralarla cl aldım. bütün hevesim kaçtı resmen. *

    oyunda ciddi bir arap ligleri etkisi var. adamlar piyasadaki herkesle ilgileniyorlar. eğer ilk tercihleri sizin oyuncunuzsa ciddi rakamlara okutabilirsiniz.

    oliveira'yı ilk sezon düzenli oynattım. 10 milyona sattım.
    yunus clde döktürdü 30 milyona al hilal'e gitti.
    icardi oyundaki en iyi 10 forvetten biri. taksitlerle 100 milyona benzema sonrası al ittihad'e.
    boey real madrid'i reddetti ve al nassr'a gitti. bedel 69 milyon.
    cenk özkaçar taksitlerle al ittihad'a 60 milyon euro.
    barış alper 8 milyona, abdülkerim 3.sene sonunda 9 milyon euro'ya.
    tete arabistan olmasa da 17 milyona al duhail'e gitti.

    4.sezon başında da arabistan'dan luiz felipeyi imza parası+9 milyon. kessie'yi de imza parası+yıllık 15 milyon euro'ya aldım. neves, milinkovic savic ve fabinho'yu alamadım devler kaptı anında.

    mckennie, mctominay, greenwood, barnes, dendoncker, guido rodriguez gibi oyuncuları alıp hayvan gibi katkı aldım. guido 2 sene sonra 25 milyona al shabab'a gitti. icardi sonrası aldığım abraham başarılı cl sezonları sonrası yuvası chelsea'ye bonuslarla 50 milyona gitti.

    büyük takımların gözden düşmüş kelepir oyuncularını kapıp, ederini bulan adamı sattığın an finansal krizi çözüyorsun. yıllar sonra ilk defa beğendiğim şey ligde şampiyon olsan da 20 30 puanlık dominasyon kurulmuyor. rakipler de ciddi anlamda eksik yerlerine nokta transferler yapıyor. fenerbahçe mükemmel yönetiliyor mesela. okay, salih gibi adamları ciddi paralara aldılar. ferdi gibi adamları ciddi paralara sattılar. city'den doku falan kiralayıp psv'de kendini kanıtlayan gençleri alıyorlar.

    velhasılıkelam 10 sene takımın başında kalıp veya başka takımdan galatasaray'a geçip alamadığım cl zaferini kazanınca oyunu çok beğendim ama hedefsiz kalınca da soğudum. güzel oyun, alın. galatasaray çok güçlü olmuş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın