• 26
    vücut geliştirme denince akla, arnold civardagezer*, ronnie coleman ya da dorian yates gibi, artık ucube haline gelmiş insanlar gelir nedense. vücut geliştirme salonlarına gidenler, bu adamların duvarlardaki resimlerine bakarak şişmeye çalışırlar. ama bilmezler ki o adamlar sadece spor yaparak o hale gelmiyorlar. yaptıkları hayvani antrenmanların yanında düzenli beslenme ve aldıkları supplement'ler ile şişirirler kaslarını. kasların gelişimi için gerekli olan şey proteindir ama o şekilde gelişebilmek için sadece yemeklerle alınan proteinler yetmez. ekstra protein takviyesi gerekmektedir. bunlar da protein tozlarından, amino asitlere hatta steroidlere kadar çeşit çeşittir.

    bu spora başlamadan önce, tam olarak ne istediğinize karar vermelisiniz. yağlardan kurtulup, fit bir görüntü mü istiyorsunuz; şişebildiğiniz kadar şişip bir kas yığını halinede mi dolaşmak istiyorsunuz; yoksa işim olmaz sağlıkla sporla, salondaki manitalara yazarım ben mi diyorsunuz?

    her halukarda bu işin başı sabır. iki ay salona gidip, hiçbir değişiklik yok diye salonu bırakan çok adam tanıyorum ben. iki ayda olacak iş değil haliyle bu. düzenli ve sabırlı bir şekilde devam edilmesi halinde en az 6-7 ayda gözle görülür etkiler olabilir vücudunuzda. tabi bu bünyeden bünyeye değişir. 6 ay gidip de e hani değişen bir şey olmadı diye gelmeyin tanımam.

    antrenman temposunun ideali 1 gün çalışıp 1 gün dinlenmektir. çalışılan günlerde de kas gruplarını bölerek, kasların daha uzun dinlenmesini sağlayabilirsiniz. bu işin bir de olmazsa olmazı partnerdir. yalnız yapılmaz bu spor, sıkılırsınız. partnerin asıl işlevi ise, ağır kiloya girdiğinizde yardım etmek ve size gaz vermektir.

    düzenli beslenme sonuç almanızı kolaylaştıracaktır. temel kural protein ve karbonhidratları ayırmaktır. yani pilav üstü döneri unutun. üç beyazı hayatınızdan çıkarın. bu aşamada işin uzmanı feroxius'a lafı bırakmak isterdim ama kendisi buralarda değil sanırım artık. sapora başlarken ne istediğinizi belirleyin demiştim, o istediğiniz amaç doğrultusunda protein tozu veya amino asit takviyesi almaktan çekinmeyin. ama bunu yaparken iyi araştırın, piyasadaki her supplemente de atlamayın. steroid'e hiç girmeyin, pişman olursunuz.

    arnold gibi olmak yerine, sağlıklı, fit bir görünüm ve giydiklerinizin yakışması doğrultusunda hareket etmenizi tavsiye ederim. hem bırakınca sarkıyomuş olm!

    edit: aslan yürekli kardeşim loewenherz ile yaptığım sohbetten hatırıma gelen bir diğer hususu da yazmadan edemedim. bu işi evde yapamazsınız, boşuna para verip de eve dambıllar, sehpalar, barlar almayın. iki gün yapar, üçüncü gün bırakırsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın