resim
Eyong Tarkang Enoh
Takım:Ajax Amateurs
Mevki:Önlibero
Yaş:38
Boy:1.73
Uyruk:Kamerun
  • 9
    alışık olduğumuz haldun üstünel sağ gösterip sol vurmalarından birini yapıp, hazır medya kendisinin transfer haberleriyle meşgulken; keita'nın milli takımdan arkadaşı olan twente'li ceikh tiote'yi almak çok klas olurdu. ama eyong enoh'un kontratının bitmek üzere oluşu ve ajax'ın da onu gözden çıkarmış olması, transfer haberinde bir gerçeklik payı olması ihtimalini destekliyor.

    ama eyong enoh o kadar da kötü bir futbolcu değil; bir atak kesici olarak gayet iyi, hollanda ekolü orta sahalarında alışık olduğumuzun aksine pek topla oynayamıyor. sezon boyunca yan yana oynadığı partneri, insanüstü ön libero demy de zeeuw'un(ligdeki 31 maçta 7 gol, 13 asist sahibi insan) topla oynama olarak 1-2 gömlek aşağısındadır ve ajax, demy de zeeuw'un yanına onun gibi birini istemektedir. ajax kadrosunda, topla oynamayı da gayet iyi beceren rasmus lindgren mevcuttur; fakat ajax, eyong enoh'un fiziksel gücünden, çalışkanlığından ve mücadeleciliğinden vazgeçemediği için lindgren'e ilk 11'de yer bulamamaktadır.

    yani özetle; ajax eyong enoh'un mücadeleci ve çalışkan özelliklerine sahip ve aynı zamanda topla da oynayabilen bir oyuncu bulup alacaktır. o futbolcuyu biz bulsak da alamayacağımıza göre*; enoh işimizi görebilecek beton gibi bir ön libero. sonuçta ajax gibi bir takımda düzenli ilk 11 oynayıp sırıtmayan bir adam, yaşı sadece 24 ve bonservis bedeli de yok...

    edit: lan şimdi aklıma geldi. topla oynaması kötü dediysem, ajax standartlarına göre kötü; top ayağına geldiğinde ne yapacağını bilemeyip afallayan bir tip değil yani, en azıdan kontratağa çıkmakta olan bir orta sahayı yavaşlatmaz. ama işte demy de zeeuw gibi 40 metrelik paslar ya da ceza sahası etrafından gollük ara paslar atabilen bir adam da değil. hayır yani şu yüzden; takıma stoper lazımken bile transferi gündeme gelen adamın "geriden oyun kurabilme" gibi özellikleri markaj, top çalma, yer tutma gibi hayati defansif vasıfların eksikliğinin görmezden gelinmesine sebep oluyor. sözlükte "bizde geriden oyun kuramayan adama kız verilmez" gibi bir hava var, yok yere herifin üstü çizilmesin şimdi...

    edit: tekrar merhabalar. gerçek olamayacak kadar güzeldi zaten sayın seyirciler. aldığım goal.com kaynaklı son habere göre, bu futbolcunun 2010 haziranında biten sözleşmesinde +2 yıl da opsiyon varmış. ajax'ın hala kendisine kontrat önermemiş olmasını "ajax enoh'u gözden çıkardı." şeklinde yorumlayıp ümitlenerek, bir ihtimal, entry'mi okuyan başka galatasaray'lıları da ümitlendirerek eşeği önce buldurup sonra kaybettirdim; kötü oldu, muhtemelen önümüzdeki günlerde sözleşme uzatma haberini alırız.

    kulübüyle yeni sözleşme imzalayan futbolcu, bir sonraki transfer dönemine kadar bir yere gidemiyor, ama bu sözleşmedeki opsiyonu kullanılan futbolcu için geçerli mi bilmiyorum. bonservisi ile almayı düşünsek, transfermarkt.de kendisinin bonservisi için 3.250.000 € diyor. ben ajax olsam 5 milyondan aşağıya bırakmam; galatasaray olsam, 5 milyonu bastırır alırım.

    ama hepsi bir yana, ajax sözleşmesini yeni uzattığı futbolcuyu ne diye satsın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın