• 674
    türkiye'deki leş futbol atmosferi ve maçın içindekiler en başta olmak üzere yapılan tüm haksızlıkları bir kenara bırakıp yalnızca tek bir pozisyona odaklanarak objektif olarak tartışmak istediğim bir konu var bu maça dair;

    https://beinsports.com.tr/.../wilfried-zaha-33025

    hem asistin hem de golün ayrı ayrı güzelliğinden fark mı edilmiyor hakikaten hiçbir yerde tartışıldığını görmedim fakat attığımız ilk golde wilfried zaha, malum akrobatik vuruşu öncesinde pozisyon alırken sanki trabzonsporlu defans oyuncusuna (rayyan baniya) faul yapıyor diye bir düşünce oluştu kafamda. ceza sahasına giren zaha'ya karşı vücudunu araya koymaya çalışan baniya bu esnada sağ kolunu zayıf bir refleksle çok hafifçe yana açıyor lakin zaha kendisinin bu kolunu iki eliyle birden kavrayıp neredeyse tüm gücüyle oyuncuyu ileri doğru itiyor ve ancak bu sayede bomboş kalıyor. zaha'nın yaptığı hareket bana nizami şarj gibi gelmedi, hani baniya kendisini yerlere atıp yuvarlansa yeridir yani o kadar bariz ve kuvvetli bir ittirme ama ilginç bir şekilde ayakta kalmayı tercih edip artık mülayim midir nedir itiraz bile etmiyor ve golün güzelliği de eklenince pozisyon pek dikkat çekmiyor. golü birkaç saniyeliğine unutup yalnızca zaha'nın hareketlerine odaklanınca benim yorumum bu şekilde oldu.

    maçın ilerleyen dakikalarında bu kez hakikaten saçma sapan bir faul kararıyla iptal edilen golümüz ise bu pozisyonun diyeti olabilir mi mesela?
App Store'dan indirin Google Play'den alın