Türkiye Kupası Final Maçı
15:45 Şanlıurfa Gap Arena
3 - 1
  • 164
    http://jaimelesport.blogspot.com/...8-yllk-istikrar.html

    --- alıntı ---

    28 yıllık istikrar

    çok uzun zaman sonra dışarıda maç izledim, güzel ortam vardı arkadaşlarla. gittiğimiz kafede de fenerbahçe taraftarları çoğunluktaydı doğal olarak ama yine de azımsanmayacak trabzonspor taraftarı vardı. bir de galatasaray ve beşiktaş taraftarları tabii, trabzon'un destekçisi olarak. ilk golde bayağı bir sevindiler ama, sanki unutmuşlardı türkiye kupası maçı olduğunu, ne bileyim, belki de bana öyle geldi.

    bu sene alacak gibi geliyordu fenerbahçe kupayı. istekli, mücadeleci oynuyorlardı. bayağı uzun süredir de gol yemiyorlar, trabzonspor'un gol sıkıntısı var gibi bir çok sebep, ibreyi fenerbahçe'ye çevirdi maçtan önce. ama trabzonspor'un bu maça var gücüyle asılacağı da bilinen bir şeydi. lige havlu atmış, kupaya hasret bir takım ne yapıp edip kazanacaktı bu maçı, zorundaydı. ayrıca söz konusu türkiye kupası olunca, ibre bu sefer de trabzonspor lehine yöneldi.

    trabzonspor için maç boyunca tek kale top oynadı dersek abartmış olmayız. gerçekten de çok iyi top oynadılar. fenerbahçe, son haftalardaki performansını gösteremedi ama bunda kuşkusuz trabzon'un etkili, istekli oyununun payı var. ilk yarının tek hakimi trabzon'du. özellikle umut'un ilk dakikalarda kaçırdığı pozisyon. ama telafi etti bence. gol de kaçırsa, istekliydi umut ve golünü de attı zaten. ikinci yarıda alex ile öne geçtikten sonra klasik fenerbahçe anlayışını yine uyguladı daum. bu taktikle başarı falan gelmez, gelse de gelip geçen, biraz da şansın yardımıyla gelir başarı. golümü atar, üstüne yatarım. yok böyle bir anlayış. golü attıktan sonra hücumda hiç kimse yoktu fenerbahçe'de, guiza bile selçuk'un yanındaydı bir ara. kimse bana 'total futbol' oynuyor bu takım demesin, 'sivasspor' futbolu oynuyorlar çünkü. ama her zaman işlemez bu kural ne yazık ki. belki bir maç hakem hatasıyla yırtarsın, bir maç şansınla ama eninde sonunda patlar. 720dk gol yemeyen fenerbahçe bu maçta da patladı, gerçi belliydi patlayacağı. colman'ın direkten topu da golün habercisiydi ve sahneye umut çıktı, skora denge geldi. ardından, önce engin baytar, sonra da colman, defansı ters köşeye yatırıp topu ağlara gönderdi. kesinlikle hakkettiği bir galibiyet aldı trabzonspor, tebrikler. yalnız unutmadan, kadıköy'deki maçta işleri gerçekten de zor. gerçi trabzonspor'un o maçı o kadar da önemseyeceğini sanmıyorum.

    türkiye'deki tek adam akıllı hakem bence cüney çakır. her zaman tartışabilirim bu konuyu. korkmadan kart gösterebiliyor, gördüğünü çalıyor. belki yanlış çalıyor bazen ama, en azından tribünlere falan oynamıyor. bu maçta da iyi performans gösterdi, beğendim doğrusu. bir kaç ufak hata, bir de 2 tane el pozisyonları var. onları da görse harika maç çıkartmış olacaktı ama böyle hakem performansı görmek bile insana yetiyor, bir alkış da cüneyt hocaya.

    bu maçla, özellikle istanbul'da hatırı sayılır trabzonspor taraftarı olduğunu gördüm. her yer bordo maviydi resmen bakırköy'de. konvoylar, sokağa dökülen taraftarlar. güzel görüntüler vardı, ayrıca olay çıkmaması da ayrı bir güzeldi. bu arada maçtan önce, eğer fenerbahçe bu sene de alamazsa kupayı, her sene olduğu gibi: "önemli olan şampiyonluk, bu maç o kadar da önemli değil." açıklamasını beklediğimi söylemiştim. gecikmediler.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın