resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 21483
    sistem, altyapı, etik, hedef ve başarı, çalışma pratiği, verimlilik ve kültür sorunları yaşayan türkiye'de doğmuş, tüm eğitimini ve gelişimini türkiye'de tamamlamış, ne derece katkı verdiği soru işareti olan birkaç yabancı hocayla çalıştıktan sonra futbol yaşantısını avrupa'da geçirmiş ve görece başarılı olmuş bir futbol insanıdır.

    türkiye gibi konstrüksiyon krizleri geçiren ülkelerden yetişen ön plana çıkmış diğer insanlar gibi her şeyi kendince yapmıştır. ulaştığı her başarı kişiseldir. konuştuğu dil "ardaca"dır. bazen görmesi aşikâr olmayan, çok kritik bir tespit yapacak, 5 dakika sonra ise çok temel bir kavramı yanlış okuyacak, sıçıp batıracaktır. çok kazık bir problemi bir anda çözecek, en basitinde çuvallayacaktır. sakin kalması en zor yerde bir yolunu bulup olgun davranacak, ancak gereken olgunluğa aslında hiç erişmediği için en olmadık yerde su koyverecektir. yapa boza, bile yanıla, belki bir gün daha oturaklı biri olacak ya da olamayacaktır. bunlar biraz tesadüflere, biraz da mental ufkuyla ilgili alıp almayacağı radikal kararlara bağlıdır. bu kararları almazsa yaptığı iş analiz, maç, antrenman gibi output öğelerin arasında geçip gidecektir. anlam dünyasındaki öze hiçbir zaman ulaşamayacak, yetişkinlik dönemlerini örnek ya da rol model aldığı kişilerin rollerine bürünerek geçirecektir.

    arda oldukça hızlı bir zekâya sahip, güzel akıl yürüten birisi. fakat çok ciddi aksiyomatik sorunları olduğu her konuşmasında belli oluyor. yani doğruluğunu kabul ederek yola çıktığı öncüller, aslında geçerli/doğru olmayabilir. fakat ne yazık ki öngörüm, kendisini bu günlere kadar getiren ve muhtemelen artık "değer" olarak gördüğü bu öncülleri sorgulamayacak bile ve sonunda kapasitesi ölçüsünde başarılı olamayacaktır. öte yandan başarılı olamamış hâli boomer nesil bomboş tayfadan (isim verip de kalp kırmayalım) kat be kat daha yukarıya erişecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın