• 709
    25 nisan 2010 galatasaray bursaspor maçı bana bir kez daha gösterdi ki gün geçtikçe durumu vahimleşen taraftar grubudur. dünkü maçta kapalı tribünde* çevremde gördüklerimi anlatıyorum: arkamda üzerlerinde galatasarayla ilgili hiç bir şey olmayan bir baba, bir oğul bide daha küçük bir çocuk vardı. belli ki hayatlarında ilk kez maça gelmekteydiler (bkz: sponsor bileti). her pozisyonda aşırı heyecanlanıp , en ufak hatada futbolcularımıza küfür edip durdular (7-8 yaşlarında olanı bile).

    hadi onları geçtim önümde 35-40 yaşlarında 2 adam vardı. belli ki kombineleri var, yüzlerine aşina olduğum tiplerden. belli ki maddi durumları iyi, bu tribüne gelebilmek için pek sıkıntı çekmiyorlar. en ufak bir hata yapan her futbolcumuza abartısız her pozisyonda bela okudular, küfür ettiler. resmen deşarj olmaya gelmiş adamlar. hatta önünde pas verecek adam bulamayınca geriye gayet akıllıca pas veren mehmet topal a küfür ettiklerinde,biz e naapsın adam diye söylenince dönüp bide bize el kol yaptılar.

    çaprazımda ise 2 tane genç vardı. arkadaşlar maç boyu öyle küfürler ettiler ki sanki fenerbahçe ye küfür ediyorlar. dakika 70 küsürlerdeydi. aykut çok kritik bir top çıkardı. eleman arkadan aykuta küfür etmeye başladı kurtardı diye. madem oynayamıyormuşuz niye kurtarıyormuşuz. maçın sonlarına doğru da bursasporu gol atması için desteklemeye başladı elemanlar. artık dayanamayıp döndüm yahu bu nasıl galatasaraylılık diye sordum. yok efendim top oynamıyomuşuz, bide feneri şampiyon yapıcakmışız bilmem ne. yorum yapamadım.

    evet alisamiyende ki son sezon kapanışında,kapalı üst tribün göbek hafif sol üst de durum budur. gelmiş geçmiş en efsane tribün olan kapalıda. bir zamanlar bütün avrupa'nın keşke bizim de böyle tribünümüz olsa diyerek, imrenerek baktığı kapalıda. 14 sene şampiyonluk göremediği zamanlar bile kapısında sabahlanan kapalıda. böylelerini gördükçe, insan bir sürü sıkıntıya girip, gelecek sezon yeni staddan kombine almak için iki defa düşünüyor. skordan, sonuçlardan, giden şampiyonlukdan beni daha çok düşündüren budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın