• 15783
    son günlerde hem ligin hem de türk futbolunun atmosferinden etkilendiğini düşündüğüm sözlük. ben spor konusunda sözlük dışında hiçbir yeri takip etmiyorum, dolayısıyla başka mecralar ne durumda bilmiyorum. ancak sözlükte rakiplerin her maçında, her açıklamasında oluşan havadan inanılmaz rahatsız oluyorum. elbette haksızlık olduğunda sesimizi çıkartacağız, elbette galatasaray'ın hakkı yenmeye çalıştığında tepki göstereceğiz ama rakibin maçındaki her faulü, rakibin oyuncularının her hareketini burada konuşmamıza gerek olduğunu düşünmüyorum. rakip takımın kazandığı her maç da "operasyon" olmak zorunda değil. hele galatasaray bu durumdayken, başka takımlarla ilgili bu kadar odağımızı bozmak mantıksız geliyor.

    bir diğer konuysa hakemler. evet türk hakemlerinin standartı gerçekten çok düşük, hatta belki bir kısmı direkt art niyetli. ama her pozisyonda, "temas varmış faul vermedi" gibi anında yargılayan yorumlar bir tartışma ortamı için de uygun değil bence. yani bizim maçta veya rakibin çalınmayan ufak temas nasıl "operasyon" emaresi olabilir? böyle bir futbol ortamı içinde nasıl yeni hakemleri lige kazandıracağız ki? bir maçta orta sahadaki 1-2 pozisyonu es geçen yeni (veya eski) hakeme "eyyamcı" veya "bari bu kadar belli etmeyin" falan demenin anlamı nedir. maçı izlerken tabi ki anlık tepki gösterir bağırırız, sonra pozisyonu izler geçeriz. bu girdilerin da sözlük niteliğine zarar verdiğini düşünüyorum.

    sözlükteki sözde "galatasaray'lı olmayanlar" için zaman zaman düzenlenen cadı avı için de yalnızca birkaç cümle yazmam yeterli diye düşünüyorum. yapmayalım, ne gerek var? bunun için zaten moderasyon var, gözden kaçmışsa dahi raporlarsınız olur biter. öyle ki biraz sivri bir karşıt görüş yazan herkes ya galatasaray'lı olmamakla ya da "x'ci/y'ci" olmakla suçlanıyor.

    velhasıl, bu yazdıklarımın (ve düşünüp yazmaya üşendiklerimin) çoğu büyük ihtimalle klasik taraftar reaksiyonudur ve ben boşu boşuna huysuzlanıyorımdur*. ama yine de nitelik, tartışma kültürü ve her zaman galatasaray'ın öncelendiği bir sözlüğün hepimiz için en iyisi olduğuna inanıyorum. sevgilerimle***.
App Store'dan indirin Google Play'den alın