resim
Ümit Karan
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 923
    turk futbolunun son “ceza sahasi golcusu”. genclerbirligi’nde 3 buyuklerin kabusu olduktan sonra 2001 yazinda geldigi galatasaray’da ic saha maclarinin en etkili isimlerinden olmustu. ayrica ayni sene sampiyonlar liginde de deplasmanlarin golcusuydu. ileriki senelerde teknik heyetle takisinca bir sure o donemli adiyla buyuksehir belediye ankaraspor’a kiralandi. dondugu 2005-2006 sezonu belki de kariyerinin en iyi sezonuydu. ama 2008 yilindan sonra cokuse gecti ki 2008-09 senesi son sezonuydu. gene o son sene klasini konusturarak benfica’ya deplasmanda golunu atti ve 3 puan almamiza yardimci oldu.

    farkli bir stili vardi. vole, rovesata, ya da ikisinin karisimi goller atardi. hatta olimpiyat stadinda kasimpasa’ya takla atarak gol atmisligi bile vardir. 2000lerin degil de 2010larin golcusu olsa 20 milyona talibi cikardi. ama gece hayati, asiri alkol, ve tahminim sigara erken dususe gecmesine sebep oldu.

    hakan sukur’un takimdaki kostebek iddiasi*ne kadar dogru ama eger dogruysa umit bizi kirmis olur. suyun karsi tarafindaki “boga” dedikleri serhat akin neyse bizde de “99 numara” umit karan oydu. ayni stil, ayni tarz. ikisi de sosyal hayatlarindaki calkalanmalar yuzunden en ust seviyeye cikamasalar da yetenekleriyle ve attiklari gollerle bir sekilde tarihe gectiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın