• 7084
    bu gece büyüklük mevzusu açılmışken potansiyelinin ne denli büyük olduğu tekrardan unutulmaması gereken takım. yeni nesil farkında değil ama galatasaray türkiye’nin de üstünde doğu avrupanın en prestijli takımıdır.

    endüstriyel futbola kafa tutabilmiş ve başarı yakalamış son doğu avrupa takımıdır. şampiyonlar liginde çeyrek final oynama başarısı gösteren son doğu avrupa takımıdır. 1960-1990 arası doğu avrupa takımlarının da başarısı vardı. endüstriyel futbolun temel başlangıcı şampiyon kulüpler kupası yerine şampiyonlar ligine geçiştir. buna diş gösterebilen tek doğu avrupa takımı da galatasaray olmuştur. 1999-2002 arası avrupa da gerçek anlamda diz titreten takımlardan birisiydik. 3 yıllık bu şekilde dönem yaşayabilen başka bir takım yok.

    ayrıca şu sıralar büyüklüğünden bahsedilen real madrid’e karşı 3 kere diz çökmüştür. normal bir galibiyetden bahsetmiyorum. bildiğiniz 3 kere kafalarına vura vura real madrid’e diz çöktürdük.

    25 ağustos 2000 galatasaray real madrid maçı öncesi real madrid’in müzesinde bulunmayan tek kupa uefa süper kupasıydı. real madrid en az bizim kadar bu kupayı istiyordu. sonuna kadar mücadele ettiler ama sonunda kupayı galatasaray kazandı. o maçta real madrid’in kalecisi olan ıker casillas 18 sene sonra verdiği bir röportajda unutamadığı 2 maçtan birinin galatasaray ile oynadıkları final maçı olduğunu söylemişti. kaybedilen o maç zannedilenden kat kat daha fazla real madrid tarafına acı vermişti.

    3 nisan 2001 galatasaray real madrid maçı şampiyonlar ligi çeyrek final eşleşmesinin ilk ayağıydı. şampiyonlar liginin son şampiyonu real madrid devreye 2-0 önde girmiş galatasaray ikinci yarı da bambaşka bir şekilde real madrid’in karşısına çıkmış ve maçı 3-2 kazanmıştı. yine real madrid’in kafasına vura vura, bu sezon real madrid’in paris’e, chelsea’ye, manchester city’e yaptığının aynısını yaparak maçı kazanmıştık.

    3 nisan 2013 galatasaray real madrid maçı ise yine şampiyonlar liginin çeyrek final eşleşmesiydi. ilk maçı barnebau’da real madrid 3-0 kazanmış. istanbul’da ki maçta da devreye 1-0 önde girmişti. ikinci yarı tekrardan bambaşka bir galatasaray sahneye çıktı. akın akın real madrid kalesine giderken 57. dakikadan sonra maç bambaşka bir hal almış ve 15 dakika da galatasaray skoru 3-1’e getirmişti. o zamanlar saçma sapan bir kural olan deplasman kuralı olmasaydı belki de tarihin en büyük futbol kulübüne karşı tarihin en büyük geri dönüşüne imza atacaktık. real madrid’in bu zamanlar yaptığını biz 2013 yılında real madrid’e karşı yapacaktık.

    bunları neden anlatıyorum. galatasaray camiasının büyüklüğünü tekrardan hatırlayın. bırakın doğu avrupa takımını belki de real madrid’e karşı 3 kere kafasına vura vura maç kazanan başka bir futbol takımı yoktur. bakın tekrardan altını çiziyorum. galibiyet değil tamamen rakibi düşüren ve sindiren galibiyetlerden bahsediyorum. real madrid 2021-2022 sezonunda paris’i toplam 3-2, chelsea’ye 4-3, manchester city’i 6-5 yenerek finale yükseldi. bu maçları 3-0 4-0 kazansa belki de bu kadar olay olmayacaktı. ama eleyiş biçimleri ne kadar büyük takım olduklarının kanıtı oldu tekrardan. işte biz de bu real madrid’e aynı şekilde 3 kere darbe vurduk. yoksa 6-0, 6-1, 4-1 yenildiğimiz maçlar da oldu. üstelik bizim kazandığımız maçlarda ki real madrid’in kadroları tarihlerinde ki en iyi 3 kadrodan 2 tanesiydi.

    ne olursa olsun tuttuğumuz, gönül verdiğimiz ve bağlandığımız galatasaray’ın büyüklüğünü unutmayın. ne kadar umutsuz olursa olsun geleceğe hep umutlu bakalım. olmaz demeyin olur. bu takım tarihin en kötü lig performansını sergilediği sezonda yardımcı hoca ile, taylan-berkan orta sahası ile az daha barcelona’yı eliyordu. çünkü bizim genlerimiz de bu şekilde işliyor. bu yüzden biz hiçbir final yolunda mağlubiyet
    yaşamadık. hangi kadro hangi hoca olursa olsun galatasaray ligin sonunda ışığı görünce bütünleşir ve kupayı söke söke alır. bu zamanlarda önünde hiçbir güç duramaz. tekrardan hatırlatıyorum. biz doğu avrupa’nın en büyük futbol takımıyız. endüstriyel futbola bir darbe vurulacaksa bunu yeniden galatasaray yaşatacaktır !!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın