• 1736
    eften, püften sebepler ile sürekli karışan sözlük. ben de yapıyorum. gidiyorum bir nick altına yazıyorum bir şeyler sonra tatsızlık çıkıyor falan. sözlük karışmasın, hep iyi olalım, annelerimiz üstlerimizi örtsün rahatça uyuyalım falan demeyeceğim. sözlük karışsın anasını satayım. herkes huzursuz olsun, şapkasını koysun önüne düşünsün. ama sebebi de elle tutulur bir şey olsun. alın size sebepler;

    -sözlükten gidecekler ve kalacaklar listesi yapılsın.
    -galatasaraylıyım etiketini herkes hak etmeden kendisine yapıştırmasın.
    -hayatında toplasan üç-beş maça gitmiş, lisanslı bir tane bile ürünü olmayan adam emekten vefadan falan bahsetmesin.(u: bir eldiven 5 lira yani. hadi maça gelmedin galatasaray hiç mi senin şehrine gelmedi ya da yılda biraz para biriktirip maça gelebilirsin ki internet kullanıyorsan aylık en az 29 lira vercek paran var demektir)
    - sözlük için kıçını kıpırdatmamış ama sözlük için uğraşan kişiler hakkında tonla fikri olan kişiler konuşmasın.
    - adını her yerde haykırdıkları galatasaray hakkında bu platforma yazanlar, diğer takımların taraftarlarının ve medya organlarının da burayı takip ettiğini unutmasın.*

    buraya kadar her maddeyi açmak gerek ama ben tek bir yazarı ele alıp ona göre gideceğim. belki anlaşılır.

    ---wasabi---

    -tüm galatasaray maçlarına gider. deplasmana, iç sahaya, voleybola, futbola, baskete, bayan takımlarının maçlarına.
    -her sene her çıkan formadan alır.
    -sözlükte genelde tematik entryler girer ve gündeme göre girdiği için de işe yarar.
    -sözlükte kimseyle dalaşmaz, dalaşmamıştır.
    -gerçek galatasaraylı adamlarla oturup kalkar, hayatı onlarla geçer ama hiçbir tribün grubuna dahil değildir. galatasaray ile ilgili bağlı olduğu tek oluşum galatasaray sözlüktür.

    ve bunlara rağmen ne moderasyon ile ne yazarlar ile tek bir problemi olmamıştır.

    aslında sözlük için parmakla gösterilecek örnektir wasabi. yaşı da daha 23'tür. taraftardır, bilinçlidir falandır filandır. işine bakar. onun gibi olabilsek azıcık. sadece desteklemeyi bilsek. kızgın anıdır ama sözlüğü girip karıştırmamıştır. msnden ya da başka bir yerden derdini anlatır. yani sözlüğü paylaşım sitesi gibi kullanmaz. ha diyecekseniz ''madem öyle en çok sen kullanıyorsun paylaşım sitesi gibi'' bizim tek amacımız tribünlere daha fazla adam çekmektir. hiç olmazsa o zaman millet oturduğu yerden sallamamış olur.

    eleştiri yapılır. karşı taraf o eleştiriyi alır belki kabullenir belki de kabullenmez ama sonunda eleştiri yapana bir cevap verme isteği doğar içinde. sonra da karşı taraf aynı hislerle saldırır. bu böyle sürer gider.

    sözlüğü ilk öğrenip açtığımda bir yazarın * bir lafı vardı;

    '' herkese kapak takacak kadar olan zekanızdan hepimizde hayatımızı idame ettirecek kadar var'' diye. off dedim yılın kapağı. buraya girmeliyim hemen. beni en çok o söz etkilemişti. inanın herkeste bibirine kapak takacak kadar zeka var. o yüzden çabamızın adı galatasaray olsun. he çabasını adı galatasaray sözlükolanlar varsa bir şekilde karşılığını görür. bir akşam bilgisayarın başında pineklerken hagi demişti; ''sözlük kendisine yapılan iyilikleri unutmaz'' diye. valla öyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın