resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:82
Uyruk:Türkiye
  • 9771
    2013-14 sezonunun devre arasına girildiğinde galatasaray'da yabancı olarak muslera, chedjou, (dany), eboué, felipe melo, (bruma), (riera), (amrabat), drogba vardı. dokuz yabancı. ocak transfer döneminde parantez içindekiler gitti. beş yabancı kaldı. neden? çünkü federasyonumuzun getirdiği ve ünal aysal görevi bırakır bırakmaz dönemin milli takımlar futbol direktörü olan fatih terim tarafından kaldırılıdığı açııklanıp sonradan 14 yabancıya geçilen süper faydalı 6+0+4 yabancı sayısı yüzünden. (fatih hoca'nın yıllardır düşündüğü bu yabancı sisteminin ünal aysal'ın bıraktığı dönemden bir iki ay sonra ilan edilmesini hiçbir zaman tesadüf görmedim.)

    sonra ocak transfer döneminde telles, hajrovic, ontivero geldi. telles'le beraber as yabancılar tamamlanmış oldu. hajrovic ve ontivero ise zaten +4 kontenjanı içindi. hatta aslında 2014-15 sezonunda bu kural 5+0+3'e düşecekti. bu oyunculara verilen toplam bonservis 5.5 milyon avroydu.

    hülasa bu oyuncuların yanlış tercih olması olası. ancak +4 kontenjanı için de bruyne beklemiyordu herhalde kimse? genç, belki tutar transferleriydi. çok para verildi eleştirisi haklı olur ama o dönemde zaten herkese çok para verildi. başarı gelirken sorgulanmayan şeyler başarısızken sorgulanır oluyor. daha o sezonun başında sorf hoca istiyor diye 13 milyon gömüldü bruma gibi vasat bir adama (ki o da gelecek yatırımı, vasatlığı benim görüşüm). önceki sezon amrabat'a 8 milyon verildi. yiğit gökoğlan'ın bonservis bedeli bile 2 milyondu yanlış hatırlamıyorsam. yani o dönem bütün olarak zaten çok harcanan ve buna mütenasip başarı getiren bir dönemdi.

    sırf genç ve +4 (+3) kontenjanına alınmış iki topçunun ismini döndürüp döndürüp bu adamı eleştirmek ciddi ciddi çürük kabak tadı verdi artık. aysal'ın eleştirilecek başka yönleri vardı ama bu onlardan biri değil.

    ekleme: izet hajrovic de o dönem bosna-hersek milli takımına seçilmiş biriydi bu arada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın