resim
Lincoln Cássio de Souza Soares
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:45
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 2665
    2008-09 sezonu. hamburg maçında emre aşık haksız bir kırmızı kart görüyor. ilk maçtayız. deplasmandayız. skor 1-1. aynı anda nonda, kewell, arda ve lincoln sahada. takımın teknik direktörü bülent korkmaz bu karttan sonra, bence doğru bi değişiklikle, oyundan lincoln'ü çıkarıyor. yerine mehmet güven'i alıyor, kewell'ı da stopere çekiyor. burda not düşelim. mehmet güven'i diğer hocalar ne kadar kullanmışsa, kewell'ı stopere çekecek kadar eksiğin olmasına rağmen, bülent korkmaz da o kadar kullanmıştır. 6-7 maçta, maç kadrosuna dahil bile etmemiştir.

    oyundan çıkan lincoln, bülent korkmaz'a söyeniyor ve fuck off diyor. maç sonunda haldun üstünel, lincoln'ü haşlıyor. skibbe döneminde krallığını ilan etmiş lincoln bu duruma alınıyor. daha önce de yaptığı iddia edildiği gibi, deplasmanlara "sakatım" bahanesiyle gitmek istemiyor. bülent korkmaz da zorla götürüp kulübede yanında oturtuyor. burda en az suçu olan bülent korkmaz'dır ki hatırladığım kadarıyla "galatasaray'ın evladı" tabirini de mehmet güven için değil, yorumcu olduğu ve meira'nın abuk subuk hatalar yaptığı dönemde emre güngör için kullanmıştır. yine hasan şaş'a da lig, kupa, avrupa derken 6 maçta toplam 82 dakika şans vermiştir. ama hep lincoln'ü kesip hasan'ı oynatmış gibi anlatılır. burda fikirlerine çok değer verdiğim dostlarımız da öyle hatırlıyor olabilir. asıl ayıbı, hasan şaş oyuna girerken onu ıslıklayan biz galatasaray taraftarı yapmışızdır. aklıma geldikçe üzülürüm.

    üst düzey bir yetenek olan lincoln kariyerinin her aşamasında karakter sorunları yaşamış bir adamdır. gittiği diğer takımlarda bülent korkmaz yoktu ama hepsinde sıkıntı yaşadı. bu yüzden suçu bülent'e ya da başkasına atmaya gerek yok. kaldı ki galatasaray kulübü, rijkaard gibi ismi büyük bir hocayla kendisine tertemiz sayfa açma fırsatı verdi. beyzademiz onu bile kabul etmeden kaçtı gitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın