• 14035
    türkiye'nin en derli toplu taraftar sözlüğü.

    sözlüğü ilk keşfettiğimde, cennet gibi gelmişti bana. sonunda futbol konuşulan, hem de aynı takımı tuttuğum binlerce kişinin bakış açısından teknik taktik detaylar öğrenebileceğim bir yer buldum diye çok sevinmiştim. ben futbolu çok seven biriyim; çünkü galatasaray'ı bana tanıtan oyun futbol, galatasaray'ı hayatıma sokan oyun futbol, nasıl sevmem!? ama günlük uğraşlar, hayatın getirdiği farklı sorumluluklar beni futbol üzerine teknik detaylar düşünebileceğim kadar rahat bırakmıyor malesef. e ben de, doğal olarak bu sözlüğü görünce demiştim ki; "ne güzel, sonunda sevdiğim oyuna ve sevdiğim takıma dair gözümden kaçan pek çok şeyi derli toplu olarak öğrenebileceğim burada."

    ilk zamanlar, kendim için bir kaç yazar buldum, onları kadroma ekledim. her sabah kahvaltı yaparken, öğle aralarında, gece uyumadan önce eğer o gün bir şey yazmışsa o yazarlardan biri sözlüğe, büyük bir keyifle okuyordum yazdıklarını. bu benim için büyük bir keyifti.

    ama sonra ne oldu? o yazarlardan bazıları tek tek küstürüldü bu sözlükten, artık yazmaz oldular. ben de, sırf onlar gitti diye değil elbette, kargaşadan, kuru gürültüden sıkılır oldum sözlükten. sözlük deyince benim aklıma, iç dökülen bir kaç başlık (bunun gibi) dışında, genelde nitelikli bilgi içeren yazılar okuyabileceğim bir platform geliyor. ama günümüzde herkes kendisini o kadar değerli hissediyor ki, benim de bir fikrim var diye düşünen herkes, bir şeyler karalıyor bulduğu yere. başka yazılanları okumadan aynı şeyi yüzlerce kez tekrar ediyor, ya da kendisi gibi düşünmeyen insanlara saldırıyor, ya da bilgisi olmadığı bir konuda ahkam kesiyor.

    bilmiyorum sözlük, belki de herkese milyonlara ulaşma şansı vermek göründüğü kadar güzel ve iyi bir şey değildir. belki de bir sözlükte yazmak bile, düşünüldüğünden daha fazla donanım gerektiriyordur ve bu haliyle sözlük, zaman içerisinde niteliklerinden çok daha fazla şeyi kaybetmeye devam edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın