• 13
    hakemin maç boyunca verdiği kararlarla bir ilgisinin olmadığı pozisyondur.

    maçın geri kalanında düzgün maç yönetmiş olması, bu pozisyona penaltı çaldığında başına gelecekleri bilmediği anlamına gelmiyor. son dakikada galatasaray'a verilecek bir penaltı kariyeri boyunca kendisine hatırlatılır. tabii bu maçı bitirebilirse. o anda sahada kayserispor takımının oyuncusu olan miguel lopez'in akhisarspor takımı ile yapılan kupa maçında* ali koç operasyonlarının gazına gelip çıkardığı rezaleti hatırlarsanız demek istediğimi anlarsanız. (işin kötü yanı o maçtaki diğer ucuz kahraman da şimdi gs kalesinde.) bunlar sadece galatasaray maçlarında olabiliyor.

    dolayısı ile gs lehine olan bu pozisyona öyle olduğunu düşünse bile penaltıyı veremezdi. verseydi "düzgün maç yöneten" değil "galatasarayı kurtaran hakem" olarak anılacağını biliyordu çünkü. uzatmaları da ekleyemedi zaten. ayrıca ilk penaltıyı da vermemişti hatırlatırım.

    gs taraftarını rahatsız eden şey, aynı pozisyonun fenerbahçe lehine son dakikada çalınacağından emin olmasıdır. fenerbahçe lehine son dakikada verilecek bir penaltının verilememesinden daha zor olduğunu, buna rağmen aynı koşullarda galatasaray lehine verilecek bir penaltı kararının vermemekten daha zor olduğunu net olarak görüyor olmasıdır.

    ayrıca, pozisyon evrensel futbolda kesinlikle penaltı olmamalıdır. ancak kriterlerin fenerbahçe maçlarında nasıl belirlendiği ortadayken, galatasaray maçlarında premiere league kriterleri ile değerlendirme yapmak doğru değildir.

    dolayısıyla pozisyonun penaltı olarak kabul edilmesi mi edilmemesi mi daha doğru olur tartışması, bu başlığın konusu değildir. kriterler diğer maçlarda çizilmektedir ve mevzu bu kriterlere göre ne olacağıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın