• 2420
    o zaman ben de yerli oyuncuya karşıyım. yerliler niye tamamen yasaklanmıyor?

    fizik, mental ve teknik olarak yerli futbolcuları yeterli bulmuyorum. bu yüzden yerlilerin yasaklanmasını, milli takımın da devşirmelerden ya da yurt dışında oynayanlardan kurulmasının en mantıklı yol olduğunu düşünüyorum.

    bak bu işin matematiği çok basit. diyelim ki sen 11 arabayla bir yarışa gireceksin. bütçene göre alabileceğin en iyi 11 arabayı almanya'dan alırsın. çünkü en iyilerini onlar üretiyor. araya 1 tane yerli araba koysan bile sırıtır. çünkü almanya 150 senedir araba üretiyor. sen ise hiç seri üretmedin.

    bunların temelinde fifa'nın dünya kupası ve milli takımları, uefa'nın şampiyonlar ligi ve 5 büyük ligin kodaman takımlarını koruma politikasıyla, ülkelerin yabancı sınırı (yani ırkçılığı) uygulamasına izin vermesi yatıyor. bu iki kurum tarafından, dünya futbolu kötü yönetiliyor.

    futbolu en iyi kim oynuyor? güney amerika ve avrupa. koyalım 11'e tamamen brezilyalı. niye? çünkü onlar tüm dünya kupalarına katıldı. sen ise 50 senede bir 2 defa. ki ülkenin yarısı dünya kupası oynadığını görmemiş.

    yerli futbolcu denilince aklıma ahmet çakar'ın, bir programda yaptıkları binbir çeşit partileri anlattığı video geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın