• 34
    sevgili kaideyi taciz eden istisna bu başlığı açarak konuyu olması gereken yere aktardı. başlık açıldığından bugüne kadar arkadaşlarımız yer yer överek, yer yer de yererek fikirlerini beyan ediyorlar.

    bu oyun için benim itirazım ise oyunun oynanmasını mümkün kılan kimi bazı parçaların eksilmesi durumunda sonuca gitmekte zorlanılması noktasında şekilleniyor. bunun yanı sıra tempolu ve baskılı bir oyun olmadığı için geriye düşüldüğünde, oyuna tekrar dahil olmanın zorlaşması bu oyunun ayrıca bir sorunu.

    muhtemelen tüm sözlükle şu cümlede hemfikir oluruz; "iyi futbol iyi oyuncularla oynanır!"

    o halde daha başında nur topu gibi bir problemimiz var; oyuncuların ikamesi kimler? üstüne üstlük yabancı sınırı garabetinin tekrar hortladığı şu dönemde oyunun akışını sağlayacak yan unsurları buraya eklerken yerlilere (!) muhtaç hale gelmişken.

    yerli ifadesini küçümsemek için kullanmadım. zira iyi oyuncu, hocanın da dediği gibi, her şartta iyi oyuncudur. fakat kimi oyunlar bir bellek gerektirir. örneğin barcelona fc bu oyunu oynarken ikamesini alt yapısından sağlayabiliyor; fakat la masia denilen yerde a takım ne oynuyorsa yetiştirilmekte olan oyuncular da bunu oynayarak geliyorlar. dolayısıyla geliştirilen oyun ezberi yeni gelen oyuncunun takıma adaptasyonunu kabul edilebilir bir hale getiriyor. bunun başka örnekleri ajax fc, real betis vb gibi sayısız kulüpte var.

    ülke futbolunun kangren olan noktası da burası zaten. yetersiz tesis ve çalışanlar, ücretlerin ve imkanların kısıtlılığı oyun ve oyuncu geliştirmende önemli engeller...

    bugün takımda seri sakatlansa bu oyun işlemez hale geliyor. peki biz aynı anda 2 tane seri'yi takımda barındırabiliyor muyuz? bu soruyu pozisyon pozisyon bir çok oyuncu için sorabiliriz. mariano'nun yerine gelecek oyuncu bile bu oyun için tartışma konusu.

    bunun yerine daha az maliyetli, oyuncu performansını daha öne çıkaran, seyir zevki ve şevki veren bir oyun daha var. öyle ki emre çolak gibi bir oyuncunun yıldızlaşabildiği, elmander'in efsaneleşebildiği bir oyun... bu çok zor değil...

    ben hocayı anlıyorum, ligi küçümsüyor, nasılsa şampiyon olurum diyebiliyor. gerçekten de öyle! ne oynadığı belli olmayan sivasspor'un şampiyonluk yarışına girdiği ligde bunu düşünmek çok normal.

    fakat imkanlarımız kısıtlı, gelirlerimiz türk lirası kontratlarımız döviz cinsinden. mali sıkıntılar ortada... mert hakan yandaş için verebilecek 25 milyonumuz yok. ne olduğunu anlayamadığımız atalay babacan vb gibi oyuncuları parlatmak durumundayız.

    günü kurtarmak mantığını sevmem ama biz öncelikle günü kurtarmak zorundayız. doğru oyun pozisyon oyunu olabilir ama zamanlaması kesinlikle yanlış!..
App Store'dan indirin Google Play'den alın