• 32
    bu oyun için olmazsa olmaz topu en hızlı şekilde kazanmak için gerekli ön alan baskısı. bizim de bu oyunu tam olarak oynayamıyor olmamızın sebebi bu. öncelikle kadro yapısı, takımın fizik ve psikolojik durumu, sonrasında sıcak hava şartları bunu sağlamayı engelliyor.

    açıkçası, ilk 11 planlamasında feghouli ve falcao barındıran bir takım, sağlıklı bir ön alan baskısı yapabilir mi? bence diğer oyuncuların hepsi kante bile olsa çok sağlıklı bir şekilde yapamaz. bu kadro yapılanmasının bu oyun ile yapabileceği tek şey, topu ayağında oyalamak.

    topu kaptırdığın an, baskı yapamadığın için orta sahaya çekiliyorsun ve topu merkezde kapsan bile açık alan bulamadığın için yavaş yavaş oyun kuruyorsun. tamamen kapalı savunmayı açmak için ise, ne kaliteye ne de organize ataklara sahipsin. pozisyon oyunu oynayan takım hücumunu kaosa bırakamaz, yoksa pozisyon üretmekte zorlanır.

    eğer, organize ve kontrollü atakların yoksa, pozisyon bulman plansız ve kaosa bağlıysa, ancak ön alan baskısıyla etkili olabilirsin. boş yere fatih hocanın takımları prese dayalı bir futbolla başarılı olmadı ama baskıyla 90 dakika rakibi ısıran, bunaltan ve kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkan bir galatasaray görmek gibi bir hayali ve planı yok gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın