• 364
    ligin ilk yarisinda topladigimiz 27 puanin ardindan 69-70 puan bandinda sampiyon olabilmemiz icin ikinci yarida toplamamiz gereken puan sayisi 42-43'tu.

    ikinci yarinin ilk 7 macinda aldigimiz 21 puanla yolu yarilamis olduk. yani geriye kalan 10 haftada alacagimiz 7 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilginin bizi 70 puana ulastiracagini goruyoruz.

    nispeten kolay maclari kayipsiz atlattigimiz ve fenerbahce'yi kadikoy'de yendigimiz icinse buyuk maclar oncesi kendimize puan kaybi marji yaratmis oldugumuzu dusunuyorum. yani sivas (deplasman), besiktas (iceride), basaksehir (deplasman), trabzon (iceride), alanyaspor (deplasman) gibi zirvedeki takimlarla yapacagimiz maclarin bazilarinda puan kaybi yasama luksumuz olusmus durumda aslinda.

    tepedeki takimlar icerisinde basaksehir'in avrupa'da hala devam etmesi bizim icin son derece olumlu. kopenhag ile oynayacak olmalari ve turu gecmeleri durumunda ceyrek finale kadar yuksekelecek olmalari onlarin ligdeki motivasyonunu ister istemez etkileyecektir. trabzon'un ise biri kupadaki fener maci olmak uzere 2 hafta 4 maca cikacagini unutmamak lazim.

    herseye ragmen, su asamada en buyuk rakibimiz olarak gorunen trabzonspor'u iceride yenmemiz gerekiyor. onun disinda oynayacagimiz sivas ve basaksehir deplasmanlarinda alacagimiz beraberlikler, bize kalan maclarda bir yenilgilik kayip hakki yaratiyor. ligin son haftalarinda artik her macin atesten gomlek olacagini dusunursek, bunun bizim icin cok degerli oldugunu dusunuyorum.

    olabilecek en iyi senaryoda, onumuzdeki iki mac olan sivas ve besiktas maclarindan cikaracagimiz 6 puan, kalan 8 haftada belki de 5 galibiyetin bizi sampiyon yapmasi anlamini tasiyor. kotu senaryoda ise iki macta alacagimiz toplam 1 puanla, kalan 8 haftaya 7 galibiyet (ve 1 malubiyet) parolasiyla girmis oluruz. sahsen, boyle bir senaryoda bile ayaga kalkabilecegimizi dusunuyorum. alanyaspor'un dusen performansi ve basaksehir'in avrupa macerasi derken saglam bir performansla ikinci zor fiksturumuzu de atlatabiliriz.

    ozet olarak, onumuzdeki iki mac ligin geri kalani icin son derece onem tasiyor. 70 puanin sampiyonluga yetecegi varsayimiyla, trabzonspor'u yenmek sartiyla, 10 macta 7 galibiyet 1 beraberlik bizim isimizi gorebilir.

    hedef 23
App Store'dan indirin Google Play'den alın