• 46
    türkiye'de ne yazık ki başarılı olamıyorlar. takıma yabancı teknik adam isterken bunu dikkate alın. hayır hayır burası yiğidin harman olduğu yer demeyeceğim.

    bu insanlar muazzam kurumsal yapılara sahip, maaşı günü gününe ödeyen kulüplerden geliyor. adamlara bir bütçe veriliyor ve istedikleri takımları kurup taktiksel hünerlerini sergiliyorlar. hiç adam yönetimi yapmıyorlar demiyorum yanlış anlaşılmasın. adamlar maaşını almayan futbolcuyla, geri kafalı başkanla uğraşmıyor. adamların saha dışı -çok dışı da değil aslında- en büyük sorunları "beni neden kadroya almadın hocam!" diye gelen futbolcular oluyor.

    e adamlar haliyle bu lige gelince "noluyor a**" deyip bildikleri şeyi de unutuyorlar. maaşı ödenmeyen futbolcuları, hocam bunları alabildik bunlarla oyna diyenleri görünce şaşırıp kalıyorlar.

    bu futbol ortamında yabancı teknik adamların başarılı olması imkansız. olursa da conte, mourinho gibi alfa karakterler olur. o yüzden "bu adam taktik dehası galatasaray'ın başına geçmeli!!!" kafasından şu zamanlarda vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum.

    sağlıklı bir futbol ikliminde ülkemizde görmemiz gereken donanımlı teknik direktör türü. on yıl önce de sırası değildi, şu an da değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın