• 18168
    skibbe, rijkaard ve mancini ile dahi (kötü hocalar anlamında demiyorum, bu tarz maçlardaki mantalite olarak bilhassa mancini ve rijkaard.) bjk ve ts'yi içerde dışarda tokatlayan takım(dı). tamam bjk ve ts'ye kötü olduğumuz zamanlar, tutuk olduğumuz zamanlar oldu da 2-3 sene üst üste bu kadar kötü olduğumuzu da hiç hatırlamıyorum bu açıdan. bu da özgüven sorunu yaşadığımıza bir delalet. 4. yıldızdan, bilhassa o sezondan sonraki 2 kupa aldığımız sezondan itibaren sürekli kötüye gidiyoruz bu anlamda. şeytanın bacağını bir yerde kırıp tekrar eski günlere dönüş sinyalini çakmalıyız. bu durum elbet bitecek bir yerde ama biraz daha sürerse orta vadede başımızı yakacağı kesin şu aşamada.

    bu seneye özel bunun sebeplerinden birisi de bana göre, takımın oyunu tutamaması ve içerde oynadığımız tempolu, rakibi boğan pres futbolunun dışında hiçbir alternatifi olmaması. rakip bize o oyunu oynatmadığı anda çuvallıyoruz. o oyunu da deplasmandaki derbilerde oynaman falan zor, 3-4 senede bir olur olursa. bu tarz maçlarda ayağa pas yaparak ne yaptığını bilerek oynayacaksın, geride boşluk vermeyeceksin bilhassa havadan gelen topların çoğunu alacaksın. sen de aynı şekilde, özellikle duran toptan gol arayacaksın. geçen yıl 2-2 biten maçta ilk golümüz duran toptu mesela. fener'e kazandığımız kupa finalinde de süper kupa finalinde de duran toptan atmıştık. sonra da geride sağlam durup rakibi yıldıracaksın. tudor bunu oynatıyor gibi görünüyor ama aslında buna dair hiçbir şey yapmıyor. bu tarz maçlarda her an gol yemeye meyilli olduğumuz gibi hayatta gol de atamıyoruz, rakip zaten boşluk vermiyor. verse de o nadir gelen 1-2 pozisyonu gole çeviremiyorsun. takımdan belli bir süre sonra umutsuzluk akıyor. bu yüzden başakşehir maçını kazanmalıyız demiştim, özgüvene ihtiyacı var takımın çünkü. tamam deplasmanda 1 puan fikstüre göre iyidir falan filan inter milan bunlar mantıklı da, nereye kadar gidecek böyle? içerde de yenemiyorsun.

    özetle, kritik maç sendromuna acilen son vermesi gereken ve verdiği takdirde 2017-2018 spor toto süper lig sezonunda şampiyon olacak takımdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın