• 28
    --- alıntı ---

    yuh kere yuh. şu hırvat eskisine dilenildigine göre biz ölmusuz aglayanımız yok. allah belamızı vermiş bizim. kim la bilic? ne başarısı var la bunun. kim lan bu kiiiiiiiiimmmmmmm?

    --- alıntı ---

    eleştiri içerikli bir yazıda eleştirilen kişinin etnik kökenine yapılan bu vurgunun ırkçılık taşıdığı kanaatindeyim, zira bu durumda kişinin tabiiyeti çok da gerekli olmadığı halde özellikle belirtilerek sanki eleştirinin bir parçasıymış, dolayısıyla da sanki bir olumsuzluk içeriyormuş gibi bir küçümseme ve aşağılama maksadı taşıyormuş havası yaratılmış oluyor.

    mesela "hırvat" kelimesi yerine "beşiktaş" yazılsaydı en azından sportif açıdan daha başarılı olduğumuz bir takımın eski teknik direktörünün bizim kalibremizde olamayacağı gibi ama doğru ama yanlış, en azından dile getirilmesinde sakınca bulunmayan bir argüman ortaya çıkardı fakat kişinin "hırvat" olması neye mani olmaktadır? bilic hırvat ise ne yapalım yani? "hırvat eskisi" olmak ne gibi bir eleştirel durum taşımaktadır da özellikle belirtilmektedir? şayet önce tövbe edip müslüman olduktan sonra türk vatandaşlığına geçerse teknik direktörümüz olması daha mı uygun kaçacaktır? galatasaray'ı bir hırvat'ın, hem de "eskimiş" bir hırvat'ın çalıştırması bir problem midir?
App Store'dan indirin Google Play'den alın