resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 11445
    son oynadıkları bilbao maçını izledim. ondan önce de pek çok maçını takip ettim arda' nın. zaten müthiş bir futbolcu. bazı yetenekleri nedense pek görülmüyor ama dünya çapında bir becerisi var; arda top kaybetmiyor. ne kadar zor durumda olursa olsun bir şekilde topu saklamyaı becerebiliyor ya da pası verebiliyor. komik gelebilir ama ben topuk pasını arda gibi bir silaha dönüştüren bir oyuncu daha bilmiyorum. adamın resmen bir özelliği de topuk pası becerisi. en sıkışık anlarda bile topu oradan çıkartabiliyor.

    bu sezona istatistik olarak da oyun olarak da çok iyi girdi. tabii bunda ileri üçlünün solunda oynaması da etkili. yalnız ileri üçlüde oynamasına rağmen nerede olduğunun farkında. arda, bir neymar, messi ya da suarez değil, asla onlar kadar üretken olamaz ama onlar da arda gibi defans yapamaz. 28.08.2016 atletico bilbao barcelona maçında top rakipteyken messi ilerde tek kalıp suarez biraz daha geride dururken arda standart bir orta saha oyuncusu gibi bekini kovaladı, savunmanın önüne kadar geldi. hem bunu yapmak zorunda hem de bunu yapma becerisi var zaten kendisinde.

    ben arda barca' ya ilk gittiği andan beri barcelona' nın onu öncelikli olarak orta sahada kullanacağını düşünmüştüm. çünkü arda' nın o yeteneği var, top kazanabiliyor, topa giriyor, saha görüşü iyi, çok teknik(bizde nedense teknikten tek anlaşılan top cambazlığı) topu çok zor kaybediyor. hiçbir zaman arda nefetiyle yazılan entrylerdeki kadar kötü olmadı ama beklenen verimliliğe de çıkamadı orta sahada. rakitic kendisinden çok daha verimliydi. ama şimdi, bu sene yani, çok daha öz güvenli gördüm ben arda' yı. dolayısıyla orta sahada da geçen yıldan daha iyi oynayacağını düşünüyorum. neymar geldiğinde arda; messi, neymar, iniesta, rakitiç dörtlüsünden birinin eksikliği halinde ilk tercih edilecek adam oalcak gibi geliyor bana. tabii barcelona zaten sezonu 11 as değil 15 16 as oyuncuyla oynuyor. sürekli rotasyon yapıyor. alalh sakatlık falan vermezse, çok acayip form düşüklüğü olmazsa ben arda' nın bu sezon barcelona formasını toplamda(lig-kupa-avrupa) 30 defanın üzerinde giyebilecğeini düşünüyorum. barcelona gibi dünyanın en güçlü en büyük 4 takımından birinde oynuyorsan da bir sezonda o formayı 30 kez giymek zaten senin elit futbolcu olduğunu göstermeye yeter.

    bunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim;

    ilk parladığı andan beri kendisi hakkında öyle 3 5 nefret dolu entryde değil, türk spor basınında yapılan yorumlar

    fiziği futbol oynamaya müsait değil
    edirne' den öteye gidemez
    atletico' da yedek kalır (e kalmadı, hatta 10 numara gibi özel bir sırt numarasını verdiler adama)
    en fazla atletico' ya gider(o dönem atletico bu kadar başarılı değildi ama bir anda başarılar gelince bu kez bunun yerine alttaki yorum geldi)
    gol ve asist rakamları çok düşük(e konu burak olunca oyuna katkıya bakıyorduk, rakamlar bir şey ifade etmiyordu hani?)
    barcelona' ya gidemez
    barcelona' ya transferi bir sponsor transferidir kadroya giremez(sponsor da değişti bu arada tabii)
    barcelona' da 3 5 maç sonra yedek kalır. (e hani kadroya giremiyordu)
    barcelona' dan gönderilecek(barcelona göndermeyi asla düşünmediklerini açıkladı)
    barcelona' da yedek kalacak(barcelona' da yedek kalmak için bile önce barcelona tarafından transfer edilmek gerekir)

    barcelona arda' yı bugün yollasa dahi arda, türk futbol tarihinin en kariyerli oyuncusudur.

    kişiliğine gelirsek; özellikle son yaptıklarından sonra, atarlı giderli paylaşımlarından sonra kendisinden hiç haz etmemekteyim. arda futboluyla güzel, umarım da hep futboluyla gündeme gelir ama sanmıyorum. yine garip garip paylaşımları, o kültürel birikime(gezip görmek, başka ülkeler insanlar tanımak da bir kültürel birikimdir) rağmen kasabalılıktan kurtulamayıp bunu da samimiyet diye adlandırması falan pek vazgeçeceği şeyler değil sanki. yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın