• 9724
    6-7 yil once tanistigim, son 3-4 yildir her gun girdigim, cogu basligin her yeni entrysini okudugum sozluk. keyif alarak okudugum cok entry var, sozluk uzerinden gundemi takip edebiliyorum, baska herhangi bir spor sitesine girmiyorum, spor gazetesi okumuyorum, zaten onemli birsey olmussa aninda sozluge duser diyorum. sozlugun reklam almamasi ekstra guzel bir konu, yazarlarla donen mesajlar ayri guzel. online oyunlar, henuz katilamadigim fifa turnuvalari, bunlar cok guzel seyler. ancak son zamanlarda beni rahatsiz eden entrylerin sayisinin epey artmis olmasi da ayri bir gercek. bununla ilgili beni rahatsiz eden konulari 3 ana baslikta toplamak istedim.

    kufurler, irkci ve cinsiyetci ifadeler
    - luis carlos almeida da cunha nani basliginda gordugum aq çingenesi tanimi. aq, amk gibi kufurler zaten girla kullaniliyor sozlukte, ama aq cingenesi diyerek irkcilik yapmak nedir amk?
    - erman toroglu basliginda gordugum, asagilamak amacli kullanilan kabzimal tanimi. arkadas bir insan baska bir insana kabzimal diyerek nasil hakaret etmek ister aklim almiyor. rıza efendi iki ekmek bir sütten farki nedir bu yaptiginizin?
    - hakan balta'ya, sneijder'e yapilan fenerin kocasi tanimi. bu nasil bir cinsiyetci ifadedir. şişme bebeğe galatasaray forması giydiren fenerbahçeliden ne farkimiz kaldi?
    - bilimum kadin sporcunun, spikerin basligina yazilan entryler, seksi fotograflara linkler. burcu esmersoy basliginda, sadece yenge de erik gibiymiş kütür kütür'e bkz vererek entry girmek nedir? bu tek satir, 6 kelimelik entrynin sozluge kattigi deger nedir, galatasaray veya sporla ilgisi nedir?
    - zenci futbolcularimiza yapilan guzellemeler ve (bkz: fener zenci sever) tarzi ifadeler. shabani christophe nonda basligindaki 30 santim, didier drogbanın gol sevinçlerindeki 3. cizgi.
    - karsiyaka'yi abdi ipekci'de dovmusuz, kacmis adamlar korkudan. zaten bir galatasarayli bin fenerliyi yok eder. yavşak karsiyaka, ibne fenerbahce. aferim, devam edin holiganliga, kavgaya, kufure.

    ulker link
    bi bitmediniz amk. allahtan lig bitti de bir sure susacaksiniz. yil olmus 2016, hala mac basliginda link arayan sozluk yazarlari var. hic mi kafan calismiyor, google'da arama yapamiyorsun? onu gectim, burda videostream.dn basligina 100 kusur entry girilmis, netspor.tv diye bir baslik var, wiziwig de orada. admin kardes sen yetkili bi abiye benziyon, senden ricam su link isteyenlerin cezasini arttir. link isteyenler 1-2 hafta yazamasin sozlukte, link geldiginde bu entry kendini imha edecektirciler de dahil. susadim ferahlamak istiyorumcular elbet bir gun yok olacaktir, onlara gereken cezayi veren admin ne guzel admindir.

    siyaset
    - sozlukte siyasi entry gormekten biktim. ben buraya galatasaray sozluk oldugu icin geliyorum, guncel haberler ve siyaset icin eksisozluk var zaten. yukaridaki kisimda herhangi bir entry'e kasten bakiniz vermedim, zira bahsettigim seyler birkac kisinin degil sozlugun onemli bir kisminin yaptigi seylerdi. kendimi daha iyi anlatabilmek icin bu baslikta direkt olarak entry verecegim, entry sahipleri kusuruma bakmasin, ki aralarinda severek entrylerini okudugum isimler de var.
    (bkz: #1928076) (bkz: #1927592) (bkz: #1955582) bana ne arkadas su entrylerden, daha dogrusu bunun galatasaray sozlukle ilgisi ne? bunlarin ilgi alnımızın dışında denilerek silinmesi gerekmez mi?
    - enes kanter'in cemaatci diye elestirilmesi, hakan sukur'un cemaatci diye benim efsanem degil olmasi. bir de sen sporcusun, sporunu yap ne isin var siyasetle-cemaatle diyenler var ki sormayin. metin kurt siyaset yaparken iyi, enes kanter yapinca auuv.
    - bu paragraf uzerinden siyasi gorusumu analiz etmek isteyenler cikabilir. hirsizin da halkci gecinen samimiyetsizin de, fasistin de teroristin de, devletin her kademesinde orgutlenen cemaatin de darbeci askerin de, isid'in de pkk/ypg gibi 3 harflilerinin de... aklimdan geceni buraya doksem entry nefret söylemi'nden muebbet yer. sozlukte amk demek kufre girmiyor ama nefret soylemine girer mi, bilemiyorum altan.

    begenmiyorsan git, okuma burayi diyenler de olacaktir illa ki. nasil ki liseci zihniyet ve dursun yuzunden galatasaray'i birakamiyorsak sizin yuzunuzden de sozlugu birakacak degiliz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın