• 9677
    sözlükte birçok insan bir konuyu anlamakta güçlük çekiyor. aslında olay çok basit ama bir türlü kafalarında oturtamıyorlar.

    şimdi bir örnek vereyim.

    bir maçta a oyuncusu iyi oynuyorsa övülür, b oyuncusu kötü oynuyorsa eleştirilir.

    buraya kadar her şey ne kadar mantıklı geliyor değil mi? ama şimdi a oyuncusuna bir isim verelim tarık olsun, b oyuncusuna da bir isim verelim sneijder olsun. özellikle en uç iki örneği seçtim. bu durumda ilk önermeye mantıklı dediyseniz neden tarık iyi oynadığında (bu hiç yaşanmadı gerçi) en azından bir aferin diyemiyorsunuz da o kadar para verdik de bilmem ne de şöyle de böyle de... biz hiç mi görmedik ilk sezonunda bir sike derman olamamış adamların sonraki sezonlarda rüzgar gibi estiğini? isterse 10 maç kötü oynasın, lig devam ederken yav bir kerecik helal olsun iyi oynadı, inşallah böyle devam eder neden diyemiyorsunuz? diyebilenlere ise fanboy, vasat sevici gibi sıfatları niye takıyorsunuz? (transfer sezonu başlayınca isteyin hep beraber türbeye gidelim tarık yollansın diye)

    şimdi b oyuncusuna geçelim.burada sneijder'i değil de selçuk'un ilk 2 senesini örnek göstermek istiyorum. isterse bundan sonra yatsın laf edersem şöyleyim, böyleyim. kötü oynasa bile taşşaklarına kurban falan filan. şu an yaptığınız gibi topçu değil, yeniçeri vs. gibi hiç kimseye fayda sağlamayacak eleştiriler yapın da demiyorum. ama kötü oynayana da son haftalarda kötü oynuyor, inşallah formunu yükseltir diyebilin yahu. muslera da olsa deyin selçuk da olsan x de olsa y de olsa. neden ya boynunuza dolatıyorsunuz ya da adamın lisansını yok sayıyorsunuz? yok mu bunun arası allah aşkına? tamam elbette bazı oyuncuların kredisi daha fazladır, bazı oyuncuları daha fazla seversiniz. bunlar normal şeyler, fakat bir oyuncuyu daha çok sevmeniz onu eleştirmenize engel olmamalı yahu. kötü oynuyorsa evet kötü oynuyor diyebilin. birine gelince tü kaka deyip başkasına gelince 11 kişi ne oynadı ki ondan ne bekliyorsunuz demeyin. bir futbolcuyu bir hafta övüp sonraki hafta eleştirebilirsiniz. kimse size şuna bak ne tutarsız herif demez gerçi bu ortamda diyebilir pardon ama emin olun ben demem en azından. desem desem helal olsun derim.

    daha da uzun yazacaktım ama canım sıkıldı belki ileride bir gün bu entry'i editleyip devam ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın