• 43
    fazla yavaştır.

    4-1-2-1-2 formasyonu için asgari 1 orta sahanız hızlı olmalı. zaten çok zor ve tüm yükü orta sahanın ve beklerin çektiği bir sistem. bu sistemde orta sahanın sağ ve sol iç bölgesinde oynayacak oyunculardan mutlaka bir tanesi hızlı ve kıvrak olmalı. topu aldığı zaman dikine sürüp pas opsiyonu aramalı. hiçbir şey yapamıyorsa yine dikine top sürüp rakibi meşgul ederek ön libero ve diğer iç oynayan arkadaşına orta sahada alan/şut şansı yaratmalı.

    bizde hızlı olan bir melo var o da defanstan top çıkarıyor. dzemaili, selçuk, yekta ise yavaş oyuncular. haliyle defanstan alınan her top rakip bizi karşılayınca geri top, yan top ya da uzun top oluyor.

    2011-2012 sezonunda 4-4-2 sisteminde kanatlarımız orta saha özellikli oyunculardı. emre ve engin, melo ve selçuk'tan aldıkları doğru pasları dikine top sürerek iyi değerlendirirlerdi. engin'in bu şekilde çok gol attırmışlığı, asistin asistini yapmışlığı vardır. o sezonda selçuk ve melo 25 tane gol attıysa bu tamamen emre ve engin'in rakip orta sahayı hız ve kıvraklıklarıyla meşgul edip bu iki futbolcuya alan yaratmasıyla oldu.

    bu sezon ise kanat oyuncularımız tam çizgi oyuncusu. olcan ve bruma, emre ve engin etkisi gösteremez ne yazık ki. kanat oyununda melo ve selçuk o açılan alanı kapatacak kadar yetenekli ve hızlı değiller. o yüzden mecburen kalabalık orta sahayla oynuyoruz. ancak bu seferde dediğim gibi dikine top süren ve hızlı bir orta saha olmadığı için top defansımızla orta sahamız arasında kitleniyor. hele birde maç içerisinde burak sürekli yaptığı o paralel koşuları yapmayınca oyun acayip statikleşiyor. gol atmamız tamamen mucizelere kalıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın