• 367
    buranın adının neden xsözlük, ysözlük değil galatasaraysözlük olduğunu bilmeyenler veya unutanlar tarafından linç edilmeye kalkışılan, amacı sadece sözlükteki görevini layıkıyla yerine getirmek olan galatasaray sözlük moderatörü.

    kusura bakmayın ama malesef çoğunuz gazla çalışan insanlarsınız. kimin ne dediği, ne demek istediği sizin için önemli değil. sizinle aynı şeyleri söylemedi ya hemen idam!

    adam sadece diyor ki üslubunuza dikkat edin. düşüncelerinizde haksızsınız demiyor. ama "rte'sine laf ettirmiyor :)" oluyor. kendisinin tek derdi sözlük ve sözlüğün kuralları arkadaşlar. evet şu an bunu okuyup "küçücük çocuk polis tarafından öldürülüyor bunlar sözlük derdinde" diyenler olabilir. evet öyle olmalı zaten çünkü burası sözlük başka bir şey değil. küçük bir çocuğun ölümünün yasının tutulması gereken yer burası değil. ben ne twitter'a, ne facebook'a, ne buraya ne de başka bir sosyal platforma bu konuyla ilgili bir şey yazmadım. ben şimdi üzülmedim mi? ben rte'ci miyim? polisi mi tutuyorum ben?

    şu an devir o kadar kötü ki, kimseden habersiz bir çok iyilik yapan insan, hiçbir bok yapmayıp sadece twitter veya herhangi gerizekalı bir sosyal platforma iyilik ile ilgili yazı yazan bir insan kadar prim yapmıyor. her şey gösteriş için yapılıyor.

    eminim burdaki çoğu içim yanıyor, ağladım yazanlar gezi olayları sırasında da oturduğu yerden #direngezi hashtag'i altında bir sürü tweet atmıştır. helal olsun size. gerçekten delikanlı insanlarsınız.

    şu an o kadar çok söylemek istediğim şey var ki hepsi birbirine karışıyor. çok mu üzüldün kardeşim berkin kardeşimize? bir dua oku. veya yürüyüşe katıl. canlı kanlı bir şey yap. ya da çekil köşene ağla ne bileyim. ama buraya gelip ağladım diye entry giriyorsan sen de samimiyetsizsin. şiirler yazmalar falan. emin olun onun yerinde ölen ben olsaydım arkamdan böyle binlerce tweet atılsaydı, şiirler yazılsaydı yemin ederim kemiklerim sızlardı. çünkü biliyorum ki diğer sekmelerde ya iddaa'yı kontrol ediyosunuz, ya dizi izliyosunuz, ya oyun oynuyosunuz. sanal alem böyle bir şey işte. bir sekmede tüm atmosfer değişir.

    allah berkin elvan kardeşimizin mekanını cennet eylesin ben de çok üzüldüm. ama diğer çocuklara üzüldüğüm kadar üzüldüm reklam peşinde değilim. haberlerde suriye'de esad yüzünden ölen çocuklar kadar üzüldüm. gazetede, internette, televizyonda denk gelip gördüğüm afrika'da açlıktan ölen çocuklara üzüldüğüm kadar üzüldüm. veya kocasından şiddet gördüğü için boşanmak isteyen kadının kocası tarafından öldürülmesine üzüldüğüm kadar üzüldüm. veya dilenci kadının kucağında uyuyan bebeklerin aslında çakmak gazı soluyarak uyutulduklarını öğrendiğimde üzüldüğüm kadar üzüldüm. hepsini bu sözlüğe yazsak işte o zaman galatasaraysözlük diye bir şey kalmaz. o nedenle yeri burası değil dedim. burada kurallar var ve kurallara uymak zorundasın. hakaret edilmeyecek deniliyorsa bitmiştir. gerekli duyarlılığı yine zaten sözlüğün sahipleri gösteriyor. sözlüğün girişine koydukları berkin elvan resmi gibi. bundan öteye geçemez zaten. diyorum ya sanal ortam burası.

    sizden ricam üzüntünüzü saldırganlığa dönüştürmeyin. acı hepimizin acısı. hakedenler de hakettiklerini bir gün mutlaka bulacaktır. gerçekten kendinizi haklıyken haksız duruma düşürdüğünüzde çok üzülüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın