resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 5013
    doyamadığımı söyleyince "romantiklik" kavramı üzerinden eleştirildiğim futbolcu. ne alaka birader? neyin romantikliği? romantik falan olmaya gerek yok bu adamı sevmek için. ben seviyorum birader. isminin yanında galatasaray yazdırarak dahi katkıda bulunuyor bu adam. peki siz, katkılarını gol asist sayılarıyla açıklayacak kadar "ruhsuz" nasıl oluyorsunuz, ben de onu anlamıyorum.

    şampiyonlar liginde gayet zor bir gruptan, juventus maçlarında alınan 4 puana direk etki ederek, seni resmen tek başına son 16'ya çıkartan adam bu adam. saygınız olsun, vefanız olsun biraz. geçen seneki şampiyonlukta, 2. yarı, bırak gol atmayı ilerde top tutması ile bile gayet büyük katkı yaptı. elmander sakattı, umut burak ile top bile tutamıyorduk hatırlarsanız. ama hatırlarsanız(!)

    gayet de göze hoş gelen, futbol aklı olan, tekniği takımdaki futbolcuların hemen hemen hepsinden yüksek, futbol tarzı ve stili ile isim yapmış, drogba tipi santrafor tabirini dünya futbol literatürüne sokmuş, mesleğinin başındaki birçok futbolcunun* rol modeli olan bir adam drogba. 3-5 kötü oynadığı maça satılacak bir kariyeri, ismi yok bu adamın. ömür boyu, sırf ismi var diye oynayacak hali de yok tabi ama bence son zamanlarda tek sorunu olan "her maçı ciddiye alma" sorununu çözse bence 2 sene daha bu ligin tozunu attırır.

    "fiziği artık çok yetersiz" eleştirisine katılmıyorum. sadece kafasının rahat olması lazım. sözleşme sorununu da çözerse, fiziğini ve aklını maç ayırmadan her maça verdiği takdirde gözümüzün pasını silmeye devam edecektir. çin'den gelen bitik yıldız değildi geldiğinde. yine tek başına, kıtanın kulüpler bazında en değerli kupasını chelsea'ye kazandıralı 6 ay bile olmamıştı istanbul'a indiği gün. nankörlük, romantiklikten daha kötüdür bilesiniz.

    hagi'den başka 10 isim daha say, dünya çapında tanınan bilinen efsane statüsünde bu formayı giyen de bilelim. sanki los galacticos falanız da, her sene dünya'nın en iyileri bize geliyor sanırsın sizi okuyunca. ben doyamadım birader sanane. her yabancıyı hagi ile de mukayese edecek kadar da baymayın artık. hagi bu kulübün ilk 3 efsanesinden biridir gözümde. her gelecek adam hagi kadar katkı verebilir mi? o hagi lan. gheorghe hagi.

    yaşım 10'u sonradan, videolarından falan izletmek zorunda bırakmıyor beni, defalarca canlı izledim çok şükür. hagi'yi de bu yüzden çok seviyorum. senin tabirinle "romantik" olduğum için. eğer "ruhsuz" olsaydım, teknik adam olarak, en zor zamanda taşın altına elini soktuğunda, tarihin en berbat kadrosuyla başarısız olmak zorunda kaldığı için bütün faturayı hagi'ye kesip, arkasından atıp tutardım birçok galatasaraylı gibi. neyse. umarım anlamışsınızdır şimdi bu romantikliği(!)
App Store'dan indirin Google Play'den alın