• 14
    galatasaray sözlük kullanıcı ve okuyucularına en baştan beri siyasi fikir belirtme özgürlüğü vaat etmemektedir. siyaset spora karışmışsa, hatta artık onun bir parçası haline gelmişse elbette o sınırlara sadık kalmak koşuluyla sonuna kadar konuşulur, tartışılır, eleştiri ve çözüm önerileri de geliştirilir. tüm bunlara müsaade edildiği gibi yapılıyor da zaten. bu bağlamda zaten bir sınırlama yok fakat siyasetin sporla ilgili olmayan kısmı bizi ilgilendirmiyor, yani özel hayatımızda elbette ilgilendiriyor fakat burada ilgilendirmiyor. hatırlatmakta fayda var;

    1- burası tek ve en temel ortak paydası galatasaray olan insanların bir araya geldikleri bir spor sözlüğü. siyasi, dini ve etnik muhabbetler bizi kendi içimizde bölüp şiddetli tartışmalara sürüklüyor ki defalarca yaşanmış şeyler. galatasaray çatısı altındaki birlik ve beraberliğimizi korumak adına sporun da dışında kalan siyaseti sözlüğe bulaştırmamaya özen gösteriyoruz.

    2- bu kısım biraz fazla şahsi bir görüş olacak ama beyler bayanlar, burada sabah akşam siyaset yapsak da hepimiz biliyoruz ki gerçek hayatta hiçbir şeyi değiştiremeyip sadece içimizi dökmüş olacağız. bir şeyleri gerçekten değiştirmek istiyorsak bunun yolu sandıktır, meydana çıkmaktır, hiç olmadı siyasi açıdan daha etkin ve dikkate alınan bir mecrada görüşlerimizi belirtmektir. yani burada sporla ilgisi olmayan siyasi konuları konuşmak bizi birbirimize düşürmekten başka hiçbir işe yaramıyor. o zaman geriye ne kalıyor? şu meşhur "fikir özgürlüğü" muhabbeti. "ne yani siyasi de olsa fikirlerimizi buraya özgürce yazamayacak mıyız?". bunu bir üst maddede güzelce açıkladığımı düşünüyorum.

    özetle; galatasaray sözlük bizim karalama defterimiz, arka bahçemiz, içimizdekileri kusup rahatlama maksadı ile kullanacağımız bir siyasi stres topu değildir. bunların yeri twitter olur, facebook olur, siyasi içeriğe izin veren diğer sözlükler olur, falan filan. gezi olayları gibi olağanüstü bir toplumsal hareket olmadığı müddetçe-ki onda da kısa bir süreliğine geçici olarak izin verildi-bu durum böyle kalacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın