• 57
    ünal aysal'ın basketbol şubesine el atması veya el atacak adamı bulması gerekiyor. nasıl futbol için fatih terim varsa basketbol içinde nba kafası ile genel menajere ihtiyaç var.

    başkan ve ekibi 2011 mayıs'ında başa geldi. kadın basketbol ile başlayalım.

    2010-2011 sezonunda https://pbs.twimg.com/...ckCAAAq8mD.jpg:large şu pozisyon ve ceyhun yıldızoğlu ile şampiyonluk verildi. ceyhun eurobasket 2011'de 2. oldu milli takımla. birazda hakemlere atıldı hibe. ceyhun yıldızoğlu'na diana taurasi, alba torrens, tina charles, epiphanny prince gibi süper bir yabancı grubu verildi. final eight'a kalmamız ise garantilendi, ev sahibi hakkını aldık çünkü. ama sir ceyhun yıldızoğlu öyle bir düzen kuramadı ki. tek parçada kadro dağıldı. (bkz: alba torrens sakatlığı.) ona rağmen ticha penicheiro ve eglė šulčiūtė sezon içinde alındı. zaten matic vardı. ve bu kadro eurolig women'da final bile göremedi. ulan alba torrens sakattı dedik, geçtik. ama lig şampiyonluğunun saçma işlerle verilmesi ceyhun'a bileti kestirdi. öyle bir düzensizlik var ki diana taurasi'yi kaybettik, nedense fowles ve bahar varken, wauters, sancho, nevriye alındı. cem akdağ mayıs-haziran arasında başa geçirilecek dendi. vazgeçildi. ekrem memnun baş antrenörlüğe getirldi. sonrasında tek kısa şansımız olan lindsay whalen transfer edildi. 2012 cumhurbaşkanlığı kupasında bazı kişilerin amatörlüğünden 1,5 yabancı ile maça çıkıldı. kaybedildi. eurolig women'da 9 galibiyet 3 yenilgi ile 2. olarak gruptan çıkıldı. türkiye kupası unutulmayacak bir zaferle kazanıldı. şimdi deniliyor, fowles ihtar çekti, whalen ayrıldı, sancho üff snne be slk dedi. bu kadar iş yapan kadro dağıtılmak üzere. ne olacağı belli değil. yeni transfer nasıl olacak oyunculara para yok. *

    erkek takımına geçelim;

    2011 yazında bu takımın şampiyonluğu her şeyi kontrol altına alan hakemler ve şikeci aziz, turgay demirel, ülker şeytan üçgeni ile çalındı. eksiklerimiz vardı falan filan, ve oktay mahmuti'nin basketbol felsefesine uygun olarak yarı sahada tempolu basit ve çabuk ikili oyunlar ile sonuca giden bir takım ortaya çıktı. oktay hoca bunu yanı dıra furkan aldemir, sertaç şanlı gibi isimleri almış, göksenin köksal gibi alttan gelen isimlere şans vererek bütçeyi olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyordu. thy eurolig bileti elemeler ile alındı. normal sezon gruplarından çıkıldı. top 16'da evinde cska ve barcelona ile evinde mağlubiyet almayan 3. takım olunması rağmen ikili averaj ile elenildi. türkiye kupasında gene biçildik. yarı finalde elendik. ligde ise yarı final 4. maçı 22 mayıs 2012 beşiktaş galatasaray basketbol maçında son çeyrekte maç galatasaray'dan alınıp hediye paketi içinde beşiktaş'a verildi. kalpler kırıldı, oktay mahmuti'nin sözleşme ayrılığı oldu. kimisi sevindi, kimisinin kalbi kırıldı ardından ergin ataman geldi. ataman iyi yabancılar seçer onu yaptı. n'dong, milan macvan, david hawkins, domercant, jamont gordon alındı. basit ve çabuk ikili oyunlar yanı sıra hawkins, domercant, gordon'un rakipler üstünde baskı ve boyut avantajı takımın temel prensibi olacaktı. daha sezon başında parkesine ettiğimin bandırma kara ali acar spor salonunda domercant sakatlandı, ama takım bam bam bam gidiyordu. türkiye kupası elemelerinde fener 8 kişi ile tokatlandı, ligde ise 2. çeyrekte maçlar kopuyordu. ilk önce 28 kasım 2012'de oynanan kuban maçında henry domercant sezonu kapattı. ardından yanlış tedavi ile göksenin köksal sezonu kapattı. carlos arroyo ile takım takviye edildi. son olarak takımın taşıyıcısı olan david hawkins'in wada listesinde olan yasaklı madde kullanımı ile kendini bloke etti. manuchar markoishvili ile takım takviye edildi. avrupa'da ilerliyorduk, ligde efes, fener, banvit, karşıyaka bize gelecekti. ama sabrım taştı, 10 şubat 2013 fenerbahçe ülker galatasaray basketbol maçı bunu zirvesidir. takım, koç, seyirci kıçını yırtıyor. üç tane şikeci hakem şubenin 10. kupasını falan çalıyor. yönetim nerede. hala aziz, turgay, ülker üçlüsü orada. kupa şampiyonu olacaksak bu üçlü tasfiye edilecek. başka yolu yok.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın