• 4
    tam 2 saatlik arama sonunda detaylarına ulaştığım maçtır;

    turkcell süper lig

    beşiktaş inönü
    05.03.1995 - 19:00

    ahmet çakar(hakem)
    akif uğurdur(1. yardımcı hakem)
    ali kunak(2. yardımcı hakem)
    serdar çakır(dördüncü hakem)

    ismail özcan gürkaynak(gözlemci)

    1. raımond auman
    2. recep çetin
    3. mutlu topçu
    4. gökhan keskin
    5. fehmi alpay özalan
    6. ertuğrul sağlam
    7. evjdlfur gjafar sverrisson
    8. rıza çalımbay
    9. mehmet özdilek
    10. ali rıza sergen yalçın
    11. metin tekin

    yedekler
    12. şener kurtulmuş
    13. ali günçar
    14. ali kurtuluş gültiken
    15. madıda fany tommy
    16. sertan eser

    goller
    ertuğrul sağlam,22.dk(f)
    ali rıza sergen yalçın,70.dk(f)

    oyundan çıkanlar
    mutlu topçu 82.dk
    rıza çalımbay 77.dk

    oyuna girenler
    sertan eser 82.dk
    madıda fany tommy 77.dk

    1. gıntaras stauce
    2. norman takanyariwa mapeza
    3. bülent korkmaz
    4. mert korkmaz
    5. feti okuroğlu
    6. tugay kerimoğlu
    7. uğur tütüneker
    8. saffet sancaklı
    9. hakan şükür
    10. suat kaya
    11. hamza hamzaoğlu

    yedekler
    12. nezih ali boloğlu
    13. bekir gür
    14. ergün penbe
    15. okan buruk
    16. arif erdem

    goller
    hakan şükür,3.dk(f)
    hakan şükür,66.dk(f)
    suat kaya,75.dk(f)

    kartlar
    suat kaya 49.dk
    bülent korkmaz 59.dk
    tugay kerimoğlu 39.dk

    oyundan çıkanlar
    saffet sancaklı 84.dk
    tugay kerimoğlu 89.dk

    oyuna girenler
    arif erdem 84.dk
    bekir gür 89.dk

    http://www.youtube.com/watch?v=SwPxilVqJWY
  • 5
    bu maç oncesi, lider besiktas'in 5 puan gerisindeydik ama bir maçimiz da eksikti. samsunspor onunde aldigimiz maglubiyet moralleri bozsa da, henuz antep ve anlatya'ya kaybetmemis oldugumuzdan, alinacak galibiyet eksik maci da kazaninca lider olacagimizi dusunuyorduk. olamadik.

    bu arada besiktas'in gollerini ertugrul saglam ve sergen yalcin kaydetmisti. hakan sukur besiktas'i yine affetmemisti.
  • 6
    bana totemi öğreten maç.

    henüz altı yaşımı doldurmak üzereydim ve babam o zamanlar
    maçları kahve'de izlemeyi severdi. eh annem'den izini sadece 'çocuğuda yanında götür' şartıyla alabildiği için ister istemez her maçı beraber izlerdik. 5 yaşında kadroyu ezbere bilen ben tabi amcaların fenomeniydim ozamanlar.

    maça hızlı başlamıştık, hakan şükür ile 2. dk'da öne geçmiştik. tabi amcalardan her türlü meşrubat ısmarlattıran ben afedersiniz çişimi tutmakta zorlanmaya başlamıştım. haliyle daha küçüğüz, kahve'de babam yalnız tuvalete bırkamıyordu, evde işimizi görebilsekte.

    ilk su dökmeye kalktık, içerden gol sesleri geldi, heyecandan apar topar ortamı toparlayıp temizleyip içeri koştuk, 24. dk'da ertuğrul sağlam atmış, 1-1 olmuş.

    ilk yarı bu skorla biterken ikinci yarı 66. dk'da yine hakan şükür ile öne geçmiştik. o golün sevinciyle ben babamdan tekrar tuvalet servisini talep edince geri çeviremedi tabiki garibim.

    hela'da işlerimizi hallerken yine bir ses geldi. dönüp baktığımızda beşiktaş sergen yalçın ile skoru yine eşitlemiş. babam sinirli belli, ama çaktırmamaya çalışıyor.

    neyseki o dönemler saç ekiminden bihaber suat kaya 75'te üçüncü golümüzü atıp yine bizi öne geçiriyor ve sinirimizi alıyor.

    ve hayatımın ilk bilinçli totemini orada yapmıştım. 80li dk'larda tekrar alarm veren sidik torbasından dolayı birazda olsa çekinerek çavuşu tutup babama 'baba...' diye seslenirken babam stresli bir şekilde 'çiş falan yok oğlum, dayan şurda 10 dk, gol yedirecen bize yine' diye cevap veriyor ve kahve'deki tüm galatasaraylıların takdirini kazanıyor.

    dönemin kalecisi gintaras stauce topları, bende çişimi tutarak, takımımıza üç puan kazandırmıştık işin sonunda.
  • 11
    bir hafta öncesinde samsunspor a kendi sahamızda son dakikada attıkları gol ile yenilmiş idik. bayram günü ve gündüzün de gayet güzel ve sıcak bir gününün akşamında oynanan maçta, inönü kapalısının eski açık tarafındaki ( tv den bakıldığında sağ tarafı kapalının) kenarının tek kapılık yerini ve eski açığın tamamını komple doldurmuştuk.

    tarlabaşından çıkılıp(toplanılıp) taksimden aşağı önüne geleni süpüren şekilde gelinmişti kapalının önüne. sayıca çok olan ev sahibi takımın taraftarlarının ve sözüm ona efsane ama tüm tribüncülerin bildiği gibi kağıttan kaplan olan tribün grubunun (boyner oldu sonra:) kafalarını dahi kaldırmaya cesaret edemedikleri bir anda bize ayrılan kapıya geldiğimizde ufak bir elektriklenme sonucu ortalık karışmış, ev sahipleri o zaman lunaparak, günümüzde ise konser alanı küçükparkta çarpışan arabaların, atlıkarıncaların arasına kendilerini atıp canlarını kurtarmışlardı. ama görüntüler insalık namına gerçekten pek iyi değildi.

    maç sonu, maç kazanılmış (3-2) o sezon bjk a karşı 3.kez galip gelmemizden ötürü(tsyd 4-2, ligin ilk maçı 3-1 ve iş bu maç 3-2) "re re re ra ra ra 3 kez koyduk kartala" diyerek dolmabahçe semalarını ve inönü kapalısını inletmiştik. daha sonraki hafta samiyen de önce antepe ve ondan da 3 gün sonra erteleme maçında antalya ya kaybedince hem şampiyonluğu kaçırmış hem de "re re re ra ra ra samsun antep antalya" makarlarına maruz kalmıştık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın