• 9
    onumuzdeki alanya ve karagumruk maclarindan 6 puan cikarirsak bu mac icin puan kaybi kredimiz var bence. benim icin beraberlik olumlu. zaten ben genel kaninin aksine fenerbahce’nin klasik fenerbahce’ligini yapip bu yarisi ve baskiyi kaldiramayip ileride puan kayiplari yasayacagini dusunuyorum. istedikleri kadar hakem odasi bassinlar, elbet bir anadolu takimi temiz 2-0 basacak gececek.(bkz: 21 nisan 2013 genclerbirligi fenerbahce maci). hakemler bunu onleyemez.

    ayrica vodafone arena’da uzerimizde bir sanssizlik var. zannedersem inonu stadi yenilenip vodafone arena oldugundan beri orada hic galibiyetimiz yok. en son besiktas’i deplasmanda 4 ocak 2015’te olimpiyat stadinda melo ve burak yilmaz’in golleriyle yendik. sonraki 8 yil deplasmanda 7 yenilgi 1 beraberlik aldik (o beraberlikte riekerink zamani bruma’nin show yaptigi mac olmustu).

    bu sezonki genel performansimizi dusunursem, icimden bir ses baskin baslayip one gececegiz ancak besiktas bali devreye girecek ve cenk tosun ile beraberligi yakalayacaklar diyor. mac da 1-1 bitecek. hatta kesin iki uc tane net pozisyonu harcayacagiz gibi. ama icimden baska bir ses de 2014-15 sezonundaki gibi kontra ataklarla 2-0 kazanacagiz diyor.

    bakalim.

    edit: karagumruk yerine karabuk yazmisim:( uyarilar icin tesekkurler.
  • 10
    cumhurbaşkanlığı seçimine 14 gün kala oynanacak* ve ligin kaderini büyük ölçüde galatasaray ya da fenerbahçe lehine tayin edecek maç.

    5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçı tadında, 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı tadında bir galibiyet bekliyorum da yenilendiğinden beri hiç kazanamadığımız deplasmana gidiyoruz o da ayrı konu.

    ligin ikinci yarısında hesaplama yaparken banko yenilgi yazdığım tek maç budur. yenilginin çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yenilmezsek çok iyi olur. of evet tamam galibiyet arzuluyorum aslında.
  • 14
    beşiktaş sahaya mert, onur, saiss, colley, masuaku, hadziahmetovic, gedson, salih, ghezzal, cenk ve aboubakar 11’i ile başlayacaktır. yedek kulübesinde sonradan sahaya redmond ve maxim atılacak ghezzal ve hadziahmetovic çıkacaktır. gedson hayatının futbolunu oynamaya çalışacaktır o yüzden 90 dakika sahada olacağını düşünüyorum. risk alacaklarsa maxim erken girebilir amir yerine. skor lehlerine olursa yine amir çıkar necibi çapa yapar şenol güneş. kısacası her hamleleri belli. be yapmak istedikleri belli. nasıl oynayacakları belli. kesinlikle alan tanımamamız gerekiyor zira cenk, aboubakar ve redmond alan bulunca coşan oyuncular. oyunu mümkün mertebe sıkıştırıp orta saha mücadelesine çevirmeliyiz. dar alana kalırsa oyun bir şekilde alırız o maçı. takım boyları uzar ve ralliye dönerse beşiktaş bir tık avantaj yakalar. gedson driplingle rahat top taşıyor çünkü. keza redmond da top taşıyıcı.
  • 17
    bütün futbol camiasının gözü kulağı kalbi, vicdanı, duyguları, temennisi bu maçı beşiktaş'ın kazanması yönünde olacak.

    dönen bunca tiyatronun tek sebebi şu maç. puan farkının asla 3 maça çıkmamasını istemelerinin nedeni bu. o yüzden fenerbahçe'yi bu maça kadar berabere bile kaldırmıyorlar. fenerbahçe'nin tamam pes ettim yapamıyorum, dediği anlarda bile, hayır sen kazanacaksın, berabere bile kalmadan yola devam edeceksin diye motive etmelerinin nedeni bu.

    mevcut galatasaray'ı collina gibi bir hakemin yönettiği maçta yenecek takım yok türkiye'de. ligin geri kalanından en iyi 11'i çıkarsalar, leeds deplasmanı gibi bir ambians da oluştursalar tarafsız bir hakemle bu galatasaray'dan puan dahi alınamaz. şu maçta ortaya azıcık karakter koyduğu an galatasaray en az 3-4 gollü rahat bir galibiyet alır normalde. sahasında maç kazanırken bile zorlanan bir beşiktaş'ı yenmeye kadro kalitesi bile yeterli. tayyip'le onur'la hadziahmet'le, colley'le filan yenemezsin galatasaray'ı. bildiğin anadolu takımı kalitesi bu.

    ama bu maçta galatasaray'ı öyle bir doğrayacaklar ki, galatasaraylı oyuncular ikili mücadeleye girerken ya dayak yiyecek ya da galatasaraylılar her top kaptığında basketbol hakemine dönüşecek maçı yöneten. beşiktaş lehine 2 metreden kalkmayacak ofsayt bayrakları galatasaray söz konusu olduğunda 1-2 mm lik anlarda bile daha top ayaktan çıkar çıkmaz kalkacak.

    sarı kartlar yağmur gibi yağacak üstümüze. ikili mücadeleye giremez olacağız. duran toptan gol atma ihtimalimize binaen her temasa faul çalacaklar. beşiktaş ufak ufak faullerle kalemize yaklaştırılacak. temponun yükselmesine asla izin vermeyecekler.

    ben bunu şimdiden görüyorum. ahan da alanya maçı. hakemin galatasaray'ı doğrayabileceği 2 pozisyon oldu ikisinde de fırsatı kaçırmadı. başka kimse aleyhine verilmeyecek penaltıyı var'ı bile beklemeden zart diye çaldı. barış'ın temas dahi etmediği pozisyonda alanyaspor'a tehlikeli yerden faul kullanma şansı verildi.

    yani şu oyunu az çok izleyen herkes amacın ne olduğunu görüyor. her şey fenerbahçe'yi arenaya 3 puan alırsa sampiyon olacak şekilde getirmek. 2012'de aynı haltı yemiş ve yapay bir finalle fener'e buraya kadar getirdik bundan sonrası sende demişlerdi. bu senede yapılan bu. son maça taşıyacaklar fenerbahçe'yi. bundan sonrası sende diyecekler.

    ama 2012'de izin vermediğimiz gibi allah'ın izniyle bu sene de izin vermeyeceğiz.
  • 18
    ligin düğümünü çözmesi muhtemel olan, galatasaray dışındakilerin tüm ümitlerini galatasaray'ın kaybetmesi senaryosuna bağladığı maç. galibiyetle dönersek özellikle fenerbahçe camiasında çok kritik bir psikolojik eşiği kıracaktır. bu hakemlerle bu ittirmelerle zor ama olur da bu maçtan sonra puan farkı fenerbahçe arena'da 5 de atsa yakalayamayacağı bir noktada olursa, işte tam olarak o zaman bir çözülme yaşanacaktır.
  • 23
    ligde oynadığı 15 iç saha maçında sadece 1 mağlubiyeti bulunan, o mağlubiyeti de baştan sona üstün oynanan başakşehir’e karşı almış rakiple oynayacağımız maç.

    son maçlarını analiz ettiğimde en dikkat çekici olgu rakibi giresunspor da olsa, ilk yarı 10 kişi kalmış başakşehir de olsa, ankaragücü de olsa rakiplerinin tamamı 20 kez ceza alanlarına girmiş, birçok pozisyonlar da bulmuş. orta sahalarının çabuk geçildiğini görebiliyoruz. bunun yanında dikkat etmemiz gereken, teknik ekibimizin mutlak suretle çare bulacağını umduğum; ‘rakibin 3 orta sahasına karşı 2 orta sahamızın çabuk geçilebilmesi’ne önlem almak zorundayız. 4-1 yendiğimiz alanya maçında rakibin top yapabilen 3 orta sahası bazı durumlarda baskıyı aşıp bize zor anlar yaşatmıştı. bu duruma karşı farklı bir plan bekliyorum.

    gelelim bjk’nin derbi maçlarına. şenol güneş’in fb maçındaki kadroları görünce yanlış kadroyla çıktığını, maçı yanlış analiz ettiğini düşünmüştüm. nitekim valencia penaltıyı atsa muhtemelen 10 kişiyle 4’lük olup, yenilgiyle döneceklerdi. nathan redmondun kariyer futbolu maçı döndürmelerinde en büyük etmendi. fb derbisindeki 11’i çıkarmalarını diliyorum. çünkü bayağı statik ve hareketsiz oyunculardan kurulu bir takım çıkarmıştı.

    gelelim bir diğer büyük maç olan ts maçlarına. hocasız, formsuz, motivasyonsuz bir takıma karşı oynanacak en kötü futbolu oynayıp, maçtan mert günok’un kurtarışlarıyla 1 puan alabildiler. sezon başı nef stadyumunda oynadığımız maçta da çok dominant oynamıştık ve maçın hakkı 5-1 falandı.

    ligde artık hedeflerinin kalmayışı bizi galibiyete daha yakın gösteriyor. bahsettiğim iç sahadaki kolay kolay kaybetmeyen takım hüviyeti çoğunlukla stad atmosferiyle alakalı. takımımızın iyi başlayacağı ilk 15 dakikada tamamen tribünleri de sindireceğimizi öngörüyorum.

    büyük maçları kötü oynayan bjk; tam tersi hepsini domine etmiş bir galatasaray futbol takımı var bu sezon.

    tüm bunların ışığında tam kadro ve full konsantre oynayacağımız karagümrük maçından sonra, galibiyet serimize devam etmememiz için bir sebep göremiyorum. tabi ki kart sınırındaki oyuncularımızın bu maç öncesi kart görmemesi çok önemli.
  • 24
    karagümrük maçında 3 puan aldığımız takdirde vodafone park deplasmanından 1 puan almak gayet iyi bir sonuç olacaktır.
    (bkz: 23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçı)

    topu beşiktaşa verip savunmamızı doğru kurabilirsek rakibin verdiği açıklardan rakip kalede bol pozisyona girmemiz bile mümkün. okan hoca ve takım çok fazla gaza gelmeden sürekli hücum diye rakibin üzerine gitmezse ortada olan bir maç bizim işimize oldukça gelecektir.
    fener deplasmanında beşiktaşın kazanmasındaki en büyük unsurlardan biri fener savunmasının dağınık olması diğeri ise fenerin çok fazla hücum mantığıyla saldırdığı için beşiktaşın arkada bulduğu boşlukları oldukça iyi değerlendirmesiydi.

    biz sahaya rahat, konsantre ve özgüvenli çıkalım haddimizi bilerek doğru konumlanarak avını bekleyen aslan gibi zamanımızı bekleyelim gerisi çorap söküğü gibi gelir. bir puan bizim için oldukça iyi sonuç bırakın beşiktaş üç puanı düşünsün.

    biz karagümrük, beşiktaş, başakşehir ve istanbulspor maçlarından 10 puan çıkardığımız takdirde zaten şampiyonluk turuna çıkmış oluyoruz.

    o yüzden maç maç gidelim şu an bizim için en önemlisi karagümrük maçında bir kazaya uğramamak sonrasında vodafone parkta puan alabilmek dönüşünde de başakşehiri içeride taraftar desteğiyle boğup kazanmak. bunlar yaşansın istanbulspor maçında gelişen duruma göre bir analiz yapılır.
  • 25
    bu maçı düşünmeden önce maç maç gittiğimiz içim karagümrük engelini geçmeliyiz. her maç zordur. basit maç yoktur. hiçbir maça garanti gözüyle bakmamalıyız. karagümrük maçını 3 puanla kapatırsak bu maç için planlar yapabiliriz
    (bkz: 23 nisan 2023 galatasaray karagümrük maçı)

    bu maça gelecek olursak, açıkçası duran toptan falan gol yemezsek beşiktaş'ın gol atabileceğini düşünmüyorum. ama bunun haricinde tabi ki tam kadro çıkmamız gerekiyor. hele oliveira cezalı olursa büyük sıkıntıya düşeriz. çünkü kadromuz domino taşı gibi birini çıkardın mı sistem kolay kolay işlemez. oliveira böyle topçu işte. tam kadro çıktığımızı varsayıyorum. eskiden oyuncularımız deplasmanlardaki atmosferlerden çok etkilenirlerdi. ama bu sezonki topçularımız öyle profesyonel ki çıkıyor takır takır toplarını oynuyorlar.

    okan buruk bana naggelsman havası veriyor. vardır okan hocanın bir planı diyorum her maçta. maç içerisinde taktik analizi yaptığınız zaman oyuncularımızın ezbere oynamadığını her hareketi her pası ve her koşuşu antrenmanlarda çalışılmış hissiyatı veriyor bana. dolayısıyla bu maçta da okan buruk beşiktaş'a özel bir plan çıkaracaktır. ben kaybedeceğimizi düşünmüyorum. beraberlikte gayet güzel bir sonuç. malum takım ittirilmese fişi çoktan çekip bu maça rahat çıkacaktık. yine rahatız ama en kötü beraberlik almalıyız. mağlubiyet bizim için tatsız olur. ittirilen takımın puan kaybetmesi gerekiyor ki bize mağlubiyet çok fazla koymasın. ben kazanma olasılığımızın da yüksek olduğunu düşünüyorum. %55 beraberlik %45 galibiyet diyorum. mağlubiyetimize ihtimal vermiyorum. hayırlısı olsun açıp zevkli bir maç izleyeceğiz. nasıl oynayacağımızı da merak ediyorum. umarım galibiyet olur. bu maç öncesinde de umarım rakibimiz sivas maçında takılır.

    parola belli

    inna fetehna leke fethan mubina.
App Store'dan indirin Google Play'den alın