• 182
    uefa'nın avrupa kupaları kurallarında, sezon başında verdiğimiz listeden en fazla 3 oyuncu değiştirme hakkımız olduğunu düşündüğümüzde, 2 forvet 1 stoper transferiyle kapatmamız gereken transfer dönemi.

    6 aylığına ve sadece avrupada bile olsa oynatamayacağımız adama milyon eurolar saçma lüksümüz yok. önüne çok iyi, kaçırılmaması gereken bir fırsat çıkar; o ayrı.
  • 184
    muslera

    linnes rolando serdar nagatomo

    ndiaye fernando

    belhanda robinho ribery

    alan

    bu şekilde bir beklentimin olduğu dönemdir. robinho hastasıyım olursa çok iyi olur olmazsa da feghouli emre akbaba ile dolar yeri bir şekilde. ucuza da alırsın yazdığım 4 oyuncuyu merak etme. bazıları bedelsiz üstelik. bir maicon - arabistan parasına alırsın 4 bonservisi. kritik şampiyonluklar winner ve tecrübeli oyuncularla kazanılır diye düşünüyorum.
  • 186
    23 aralık 2018 galatasaray sivasspor maçı gösterdi ki galatasaray'da emre akbaba da döndüğünde en önemli eksik forvet olmuş olacak. yani hiçbir şey yapmadan yalnızca sakatlıksız* ikinci devre 10-15 gol atabilecek bir forvet aldığımızda bile şampiyonluk yarışında söz sahibi olabilecek bir kadromuz var.

    lakin 22. şampiyonluk o kadar kritik ki bu işi artık şansa bırakamayız.

    bu sebeple 2 forvet ve 1 stoper transferi bence olmazsa olmaz.

    maicon kesin gidici gibi. onu en az 5 m euro gibi bir rakama okutabilirsek bu rakam, bonservisi elinde olan bir forvetle birlikte bizi 1 forvet daha ve 1 stoperin kiralama/bonservis bedellerini karşılamamız için yetebilir.

    yani son maçları da göz önüne aldığımızda feghouli ve belhanda'nın bu oyunlarını sürdürmeleri halinde bizi şampiyon yapacak kadar iyi oynadıklarını da düşünürsek, satılmamaları daha da iyi olabilir.

    aslında her ikisi birden satılabilir diye düşünüyordum ama öyle etkililer ki ligin 2.yarısında bu ikilinin performansıyla uçabiliriz.

    bu dönem satılmaları halinde gelecek olan bonservisi önümüzdeki yaz transfer dönemine aktaramayacağımız için ara dönemde ne kadar verimli kullanabileceğimiz de meçhul.

    öyle iyi oyuncuları kimse devre arasında ucuza bırakmaz. takıma uyum süreci vs derken lig bitiyor zaten.

    bu sebeple kadroda iyi olan yerlerde pek oynama yapmadan 2 forvet ve 1 stoper ile kapatalım bana yeter.

    hatta sakatlanmayacağını bilsem 1 forvet bile yeter diyeceğim de demiyorum. malum emre akbaba'dan ağzımız yandı.
  • 187
    niceliğe değil de niteliğe yöneleceğimiz dönemlerin başlangıcı olan transfer dönemi(yani öyle olmalı).

    farklı özelliklerde iki iyi forvet ve bir tane denge stoperi denilen sol stoper(sol ayaklı olsa tadından yenmez) ile tüm acil eksiklerimiz giderilir. geriye kalan hamleler 2019-2020 yaz transfer döneminde yapılır.

    bunlar haricinde ayrılan oyuncular olursa elden geldiğince yerleri doldurulmalı.
  • 188
    fatih terim kimi istiyor bilmiyorum ama inş düzgün futbolcu alınır. doukara demba ba falan götüremez bizi. drogba kalitesinde alamıyorsanız gomis kalitesinde oyuncu alın yoksa şampiyonluk hayal olur. eğer fatih hocanın istediği transferler yapılmazsa ya fatih terim kendi gider ya da yönetimi yollamaya çalışır. yönetim biter. uyarım şu yönetime: sakın iyi forvet ve stoper almadan konuşmayın.
  • 189
    alacaklarımiz kadar gondereceklerimizi de merak ediyorum.
    2 forvet 1 stoper ve 1 ortasahaya ihtiyacımız var mevcut düzende.
    biraz fm fantazisi gibi olacak ama şu şekilde bir gonderilecekler durumu oluşsa:
    mariano 3 m.euro bonservis
    maicon 3m.euro bonservis
    fernando 4m.euro bonservis
    belhanda 7m.euro bonservis
    selçuk 500b.euro bonservis
    eren bonservis bedelsiz üste para vermeden
    garry 5m.euro bonservis
    muğdat 500b.euro bonservis
    ömer 500b.euro bonservis

    yerlerine sağlam 1 adet stoper 4 m.euro bonservis
    1 adet saglam ortasaha 3m.euro
    1 adet sağlam kanat 4m.euro
    2 adet sağlam forvet 5m.euro

    geriye kalan parayla da fransa ikinci liginden veya iskandinav liglerinden ucuz, yaşı genç azman bir ortasaha ve kanat oyuncusu alsak.
    bir adet de gelecek vaat eden muslera sonrası kalecisi alsak. olmaz mi? bence olur.
  • 190
    ben anlamıyorum arkadaş. takımı gençleştirmek lazım dedikçe, bu platformda demba ba'lar, ribery'ler, adebayor'lar havada uçuşuyor. son transferini yapacak, ilerde satıp para kazanamayacağımız futbolculara bel bağlamaktan vazgeçmemiz lazım artık. bu şekilde belki kısa vadede başarı gelir ama uzun vadede bjk'nin durumuna düşersin. başımızda ffp belası varken bizim mottomuz artık "al, parlat, değerini bulunca sat" olmalı.
  • 192
    umarım "helal olsun ne adamlar bulmuşlar" diyebileceğimiz transferler yapılır. 30'lu yaşlardaki yanar dönerli bir hafta toplu halde övdüğümüz, diğer hafta toplu halde gömdüğümüz hevesini almış bizi gelir kapısı olarak gören futbolcularla vakit harcamamalıyız. gıptayla bakıp artık alamayız bonservisi milyon eurolar dediğimiz futbolcuları biz bulup getirmeliyiz. belki ara dönemde olacak iş değil ama satın alma opsiyonlu transferler yapılabilir. gerekirse scout ekibi transfer edelim ama artık paraları bol keseden saçmayalım.
  • 193
    evet, ribery, rolando, demba ba, seleznyov vs. yaşı kemale ermiş kim varsa alalım. bir sonra ki sezonda da takımı satıp tüm yuklerimizden kurtulalım. bu futbolcuları isteyen arkadaşların ya ffp sürecinden haberi yok ya da süper bakkal dursun 'un 'maksat ticaret olsun gelişine veriyorum ' mantığıyla elden çıkardığı rivadan su krize rağmen beklentileri büyük.
    hani medyada duyunca ' şaka mısınız arkadaş? ' deyip gülüp geçtiğim isimleri burada renktaslar dilenirken görmek gerçekten sinir bozucu.
    arkadaşlar bizim futbolcu satmamız lazım, bu transfer dönemi için de lazım, yaz döneminde de lazım, önümüzdeki 3-4 sene bizim sürekli olarak oyuncu satıp kâr elde etmemiz lazım. ileride satış yapılabilecek oyuncular alınsın. 'nasıl, hangi şartlarda' orasını yönetim düşünsün. son sözleşmesini yapacak isimleri kabul edilebilir bulmuyorum.
  • 199
    herkesin forvet transferine odaklandığı transfer sezonu.
    en az forvet kadar ihtiyacımız olan 8 numara ve stoper transferleri atlanmamalı.
    lig lideri 28. biz 30 gol atmışız diğer taraftan ligin 16. sırada ki takımı erzurumspor 22 biz 21 gol yemişiz desem daha iyi anlaşılır sanırım.

    kendi sahamızda 2-0 öne geçtiğimiz iki maçı da galip gelemeden bitirdik, çünkü ayağında top tutabilen bir ortasaha oyuncumuz ve defansı organize edecek bir stoperimiz yok.
    özellikle ortasahaya ayağında top tutan - dağıtan, öne geçtiğimiz maçlardaki tempoyu düşürecek yetenekte box to box bir oyuncu almak bence olmazsa olmaz.
  • 200
    alan carvalho’nun paylaşıp sildiği instagram story’sinden yola çıkarak kendisi ile anlaştığımız sonucuna vardığım dönem. forvetimizin olmadığı yerde iyi bir transfer olsa da, 3.5 m euro yıllık maaş vermeyi göze alıyorsak neden gomis’i tutmadık acaba? neyse, takımdaki brezilyalı sayısının artması dışında forvet diye ağladığımız ortamda burun kıvıramayacağımız bir transfer:

    yine anladığımız kadarıyla maicon gidici. bu durumda ozan’ın her halükarda tutulması lazım. zaten 9 m (cardiff haberleri) kendisi için az bir bonservis iken, tandemi bozmak gerekrsiz olur.

    defansta bir de mariano konusu var. isteyen takıma gönderilmesi lazım. hem yaşı, hem linnes’in bu seneki performansı ile, gitmesi ve linnes’in altyapıdan bir çocukla yedeklenmesi, hem bu sezon ciddi eksik yaratmaz, hem de maaş bütçesinde bir açılma olur. elbette bunun için linnes ile sözleşme uzatılması şartı var.

    orta sahaya net bir transfere ihtiyacımız var. fernando’nun düşen performansı, badou’nun düşük formu selçuk’un ölü olması ve donk’un tutarsız oyunu burada bir transfere ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. orta saha bölgesine tek opsiyonum, gece gündüz uğraşarak kadromuza katmamız gereken nainggolan. spalleti kendisini bir daha inter’de oynatmayacak ve çok büyük takımların orta sahada kendisini almaktan daha büyük problemleri var. tıpkı melo transferi gibi kendisi galatasaray’a kazandırılabilir; elbette zor ve tahminim monaco kendisi için bir hamle yapabilir, ancak hocam & nainggolan saha içinde psikolojik ve fiziksel üstünlük demektir.

    kanat rotasyonu için şu aşamada bir transfer ihtiyacımız yok. elbette mevcut garry perfromansı ile var, ancak forvet gibi bir forvet geldikten sonra garry’nin performasına bir daha göz atmak lazım.

    forvette başta da dediğim gibi alan geldi diye düşünüyorum. eren’in yarım sezon için alacağı 1 m euro bile zarar olduğundan, gönderilerek yerine 2. bir forvet alınması lazım. mariano, maicon ve eren üçlüsünden 7-8 m euro gibi bir para kazanmayı düşündüğümden (eren için bonservis 500 bin euro falan) bu bölgeye 2. bir forvet transferi ile şampiyonluk yolu açılır.

    ayrıca selçuk, tarık, muğdat gibi adamlara gelebilecek her teklifin rakama bakmadan - cebimizden maaş ödemedikten sonra - kabul edilmesi, teklif gelmiyorsa da bunları itelemek için çaba gösterilmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın