• 1
    maç çıkışlarında; ali sami yen spor kompleksi tabelasından metro turnikelerine kadar olan alanda, tezgahlarda satılan lisanssız ürünlerin oluşturduğu pazardır. pazar diyorum çünkü artık pazar yerinden hiçbir farkı kalmadı. her maç sonrasında biraz daha büyüyor, bu da gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı. özellikle bugünkü maçta* abartısız 20'ye yakın tezgahta lisanssız ürünler satılıyordu. bi ara "almayın amk şunları, gidin store'dan alın!" diye bağırasım geldi ama sonrasında yiyeceğim dayağı düşünüp kendimi tuttum. köftesine, sucuğuna, suyuna lafım yok da bu korsan ürün olayına bir an önce çözüm bulunmalı diye düşünüyorum.
  • 4
    bu sistemde olması gerektiği gibi olan şeydir.

    sen ülkende istihdamı düzgün bir şekilde sağlayamazsan bu adamlarda bu şekilde kendi parasını kazanma yoluna gider.

    hırsızlık mı? bence değil bir laf var çok severim " şeytan sadece sunar insan seçer."

    benimde hoşuma gitmiyor zaten almıyorum ama 35 tl maç biletine verdikten sonra bilmem kaç liralık akbil basıp maça gidip daha sonra da galatasaray storedan 60-70 liraya tişört, 100 liraya forma alabilecek parayı kimler kazanıyor bu ülkede?

    atkı birisinde 20 lirayken diğerinde 5 lira.

    hırsızlar karaborsa yapanlardır, bir malın değerini ederinden fazlaya satanlardır.malesef hırsızlığı yapan tribün gruplarıdır, 10 lira etmeyecek sweati 40 liraya üzerinde "amblemi" var diye satan kulüplerdir.burda duygu sömürüsü yaptığımı düşünmeyin aksine duygu sömürüsü yapan kulüplerdir.gelin ürün alın kulübe destek sağlayın size ihtiyacımız var diyenler onlardır.

    evet vergi vermiyorlar bir şey yapmıyorlar diyeceksiniz o vergi vermeyen adamlar zaten dünyada en çok "vergi"nin olduğu ülkede yaşayan insanlar.hiç birisinin gidipte şurda lisanssız ürün satayım galatasaray'ın parasından çalayım diye düşündüğünü sanmıyorum adamlar gidip ekmek parasını kazanmak istiyorlar.

    başka yollardan kazanabilirler mi? kazanamazlar arkadaşım senin öğretmenlerin için bile bakan " başka işlere yönelsinler " diyor.böyle şeyler insanların aç kalmadığı ülkelerde ortadan kalkar zaten emin olun hiç birisi orda o işi yapmaktan memnun değildir.

    *
  • 5
    15 günde 1 para kazanacak adamın, gelirine göz dikilen pazardır. birde 20 tane adam toplanacakmış, bu satıcıları dövecekmiş. dövsünler bakalım, zaten anca atkı satmaya muhtaç adamı dövebilirsiniz. gelir eşitsizliğinin tavan yaptığı bir ülkede, locada açılan 10.000 euro'luk şampanyalara laf edemeyenler, locaları sadece internetten görebilenler, 100 tane atkı satıp, 500 lira kazanacak adamı döverler. oradan hızınızı alamazsanız, grev yapan fabrikalar var, oraya gidip insanları da dövebilirsiniz. patronunun işini niye aksatıyorsun lan? diyerek...
  • 6
    öğrendim ki lisanssız ürünlerin satışı için kurulan pazarmış. lisansız ürün alınmasına prensip olarak ben de karşıyım ama lisanslı ürünler o kadar pahalı ki. e adam galatasaraylı, üzerinde sarı kırmızı ve amblemli bir şey olsun istiyor. en azından bir atkı. gidiyor store' de bakıyor ki en ucuzu 20 tl. üstelik hiç bir özelliği yok kalite olarak. en ucuz şapka 17 tl. seri sonu ürünlerde bile en dandik tişört 40 tl. geçen bir eşofman takımı aldım seri sonundan, 61 tl. pahalı değil ama seri sonu olmayan fiyatı geçen sene 121 tl. şu anda satılan basit bir gocuk/kaban 140 tl. kapşonlu bir mont 120 tl.
    parası olmayan mecbur lisanssız alıyor diye ne satanı ne alanı dövmeye gerek yok.
  • 7
    korsan ürün satan tezgahtarları dövme planı varsa bu 20 kişiyle olmaz en az 200 birbirini çok iyi tanıyan organize adamla olur. neden 200 derseniz eğer, o tezgahlar oradaysa arkalarında da bir güç var emin olun. bu gücün yumruğu diye tabir edebileceğin kişiler ise tribündeler zaten.

    bilip bilmediğine buradan zort zort atmaya gelmez bu işler. illa bir bok yapmak isteyen varsa bu bir suç olduğuna göre savcılığa suç duyurusunda bulunabilir.

    hem adama sorarlar, kaç kere kavga ettin, kaç adam dövdün, hiç toplu kavgaya girdin mi hafız diye?
  • 9
    galatasaray markasını çalanların (bkz: hırsız) bunu pazarladığı mekan. yönetimin zabıta ile çözmesi gerekir acilen.

    hayır birde kimileri çıkmış yazık günah gücünüz anca ona yeter edebiyatı yapıyor.

    o mantıkla senin evine giren hırsızlarada birşey yapılmasın o zaman. ne de olsa garip gureba, fakir fukara adam. 15 yılda bir evine gelip seni soymuş para kazanmış ne varki? gücün anca ona yetiyor tabi dimi?

    oksijeni refleks olarak değil besin amaçlı solumak lazım.
  • 10
    kesinlikle kurulması gereken pazardır. yeri değişebilir belki yani göz önünde olmasına gerek yok ama yine de bir şekilde kurulmalıdır.

    bilinçli taraftar zaten gidip alır lisanslı ürününü.

    80 lira çok büyük para agalar.

    ben çocukken babamdan forma istemiştim, tam 3 ay ağladım da ağladım. ağladım da ağladım, ağladım da ağladım.. yok böyle bir ağlama yani.

    sonra bir gün o sarı formalardan almış arkasında 9 yazıyordu. çakma kere çakma ama şimdi en lisanslı ürünü mü istersin, o yaşta o çakma formayı mı deseler onu derim.
  • 12
    tamam düzensizliktir, stadın etrafında böyle bir oluşuma izin verilmemelidir ama dövelim falan, biraz ayıp oluyor.

    milyar dolarlık pazarda at koşturan, daha dün gördük, mustafa sarp gibi itlere milyon dolarlar verebilen kulübümüz üç kuruş daha kazanacağına, oradaki abilerin evine ekmek götürebilmesini yeğlerim kendi adıma. galatasaray, galatasaraylılık falan iyi güzel de insanlık önce gelir. insanlık ölmüş falan demiyorum ama empati yoksunluğu önemli problem.

    tekrar söylemek icap eder diye düşünüyorum, kulüp kurumsallaşma açısından bu yapılanmaya izin vermemelidir. ama ikisi farklı meseleler.
  • 13
    olmaması gereken pazar. insanların illa ki forma alması gerekmiyor. gidip store'dan bir tane t-shirt alsan aynı şey. korsan forma almaktan daha anlamlı. bu durum ülkemin insanlarının bilinçsizliğinden kaynaklanıyor. bir tane atkı ile t-shirt ile yetinmiyor. durumu yok ama şekilcilik yapıyor forma ile. ben her yıl forma alamıyorum ama forma alamıyorum diye gidip korsan da almıyorum. bir yıl atkı, bir yıl şapka, bir yıl forma alarak destek veriyorum takımıma. nasıl sahte biletle maça girmek suçsa, takım adına bir köstekse korsan ürün de odur.
  • 14
    endüstriyel futbol köpeklerinin, kapitalizm, popülizm karşısında ayakta duran adam gibi adamlardır. o adam o malı orda 5 liraya satıyor senin kulübün 20 liraya satıyor arada en fazla 1 derece kalite farkı var. senin kulübün atkıyı 10 liraya satsa emin ol o adamlar oradan ekmek yiyemezler. senin kulübün de 10 tane satacağına 30 tane atkı satar. ama kime ne anlatıyosun ki. sen premier ligden daha pahalı bilet alıyosun üstelik almak için binbir türlü eziyet çekiyosun. hele istanbul dışından geliyosan uçak bileti falan ayarlıyosun haftalar önceden ne hayallerle planlar yapıyosun ama bilet alabileceğinden emin değilsin, çünkü maça 2-3 gün kala çıkıyor o biletler. millet aylar sonraki maçın biletini alabiliyor sen gsbonusun yok diye hayal bile kuramıyosun doğru düzgün. çünkü öğrenciye vermiyolar aq kartını! ben bütün bankalardan kredi kartı alabilirken gsbonusu vermiyolar. yönetimin bi adımına bakar ama onlar anca çıksın gsbonus alın gsmobile alın falan filan taraftara tavsiyede bulunsunlar. ulan aq bi şey de sen yap. sanki bu ülkede herkes ayda 2-3 bin tl kazanıyor da rahat rahat maça gelecek, forma alacak falan. ama onlara da fazla suç bulmuyorum sen gidip önlerinde domalırsan onlar da tahrik olur yani. forma olayına neyse hadi nike falan her yerde hemen hemen aynı fiyatlar ama senin kendi yaptığın ürünler bile bazılarının aylık harçlığından fazla. bi adam ayda bin lira maaş alacak sonra da sen o adamdan orjinal ürün almasını bekleyeceksin. o adam istemez mi almayı? emin olun hepinizden çok istiyodur, hatta bi idda tuttursa 2ye250 falan gidip hepsini storeda harcayabilir ama yok işte aq adamın cebinde. adam seviyor işte parası yok diye sevmesin mi? paran yoksa galatasaraylı olma diyemezsin adama. ama işte parası olanlar olmayanları siklemedikleri için her sene tıpış tıpış gidip kombinesini alıyor hiç umrunda olmuyor alamayanlar. sonra da vay aq bu stad niye dolmuyor. nasıl dolsun aq o stad. millet nasıl gelsin. ayda 2 maça gelse çocuğuyla nerden baksan 200 lirası gidecek. 700 liraya geçinenler var. nasıl versin bu parayı. bi kere de maçtan önce en uczu bilet 40 lira olur mu diye düşünün. bi adam gibi, taraftar gibi protesto edin. kombineleri olanlar da gitmesin maça düzgün bi protesto yapın bakalım noluyor. ya da kombine ucuzlayana kadar almayın ama bi şekilde adamların aklındaki sike sike alacaksınız mantığını yıkın. o bilet 40 lira olup 30bin kişi gelceğine 20 lira olsun 50 bin kişi gelsin aq belki de daha çok para kazanır kulüp. ya da o kazak 100 lira olacağına 50 lira olsun 2 kişi alacağına 10 kişi alır. o kazağın maliyeti 40 lira da değildir kimse kusura bakmasın. ama işte benim imkanım var alıyorum alamayanlar sikimde değil mantığıyla hiç bişey olmaz. ben 5 maça gideceğime 15 maça giderim mesela. bi tane atkı alacağıma 4-5 tane alırım sene de. forma almak için sezon sonunu bekleyeceğime ilk çıktığında alırım.

    boşuna korsan hırsızlıktır reklamları yapacaklarına fiyatları düşürseler daha iyi sonuç alırlar. çünkü korsan alan adam zaten keyfinden almıyor o korsanı sen ona hırsızsın dediğinde yapabileceği bişey yok o adamın. basket maçına taa zeytinburnuna 9-10 bin kişi gidiyosa arena dolar biletler 10 lira olsa. 40 liradan 10 bin satacağına 20 liradan 20 bin satarsın. 15 bin de satsan 5 bin insanı daha mutlu edersin. 100 bin tl zarar edersin maç başına. bi futbolcudan milyonlarca lira zarar ediyosun taraftar için de bi sezon da 1.5-2 milyon az kazan aq nolur yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın