• 1
    ikisi de bizim oyuncumuzdur. hemen ne gerek var böyle bir kıyaslama havalarına girmeyin. derdim birini diğeriyle artı/eksi yönünde kıyaslama değil. tarzları birbirlerinden farklı bu adamların. birbirlerini ikame etmeleri bence yanlış. zaten denayer transferine de bu yüzden pek sıcak bakmamıştım.

    denayer oyunun büyük bölümün rakip sahada oynayacağımız maçlarda ki bunlar genelde tt arena'daki maçlar, tercih edilebilir. bu tip maçlarda rakip zaman zaman arkada bırakacağımız boşlukları kullanmak isteyebilir. öyle maçlarda denayer'in süratı çok işimize yarar. yani rakibin baskı kurma ihtimalinin olmadığı, havadan değil de yerden hızlı ataklarla gelmeye çalışacağı maçlarda denayer serdar'dan iyi iş çıkarabilir.

    serdar ise rakibin de oyuna hükmedeceği bölümlerin olacağı maçlarda tercih edilmeli bence. yani rakibin atak devamlılığı yakalama ihtimalinin olduğu, topun bir 5-10 dakika rakipte olduğu bölümlerin olacağı maçlarda, daha dengeli bir adam olduğu için kullanılabilir. hava topunda da denayer'den iyi.

    örn; 2 hafta önce bu konuyu tartışsak, 29 ekim 2017 trabzonspor galatasaray maçında serdar, 3 kasım 2017 galatasaray gençlerbirliği maçında ise denayer görev almalı derdim. ama tersini yaparak başladık bu iki maça. rakibin en büyük gol şansının yüksek toplar olduğu bir maçta denayer'i kullanarak yanlış yaptık. 2. yanlışı ise bu akşam serdar'ı kullanarak yapacağız gibi duruyor. gençlerbirliği'nde ahmet ilhan gibi süratli bir adamın karşısına muhtemelen serdar'ı koyacağız.
  • 2
    serdar daha sert daha stoper gibi stoperdir. kademeye daha iyi girer rakip forvet ile daha iyi mücadele eder, güçlü durur.

    denayer ayağı daha düzgün, dribling özelliği de olan daha yumuşak bir stoper.

    birbirinden farklı özellikte bu iki adamın arasından karar vermek hocanın oyun planı açısından bilgi verir diye düşünüyorum. daha hücum oynayacağımız maçlarda denayer daha sert zorlu maçlarda serdar`i oynatmak gibi ancak stoper ikilisinin sürekli değişmesi de istikrar açısından sorun yaratabilir.

    edit: imla.
  • 3
    denayer'in ayak düzgünlüğü bazen tek ben göremiyorum diye düşünüyorum. trabzon maçında adamın ayaklar birbirine dolaştı. dan dun vurdu her topa. kaldı ki adam takibi ya da herhangi bir sertlik de göremedim.

    serdar'ın bonservisi çok falan dedik ama kimse kusura bakmasın taş gibi stoper. tabi ki sakatlanmazsa. sertlik konusunda maicon ile denk neredeyse. sağlam olduğu müddetçe bir numara serdar olmalı.
  • 5
    serdar azizin stoper olarak ezip gececegi kiyaslama. stoper dedigin sert olur, kafa toplarinda etkili olur ekstradan topuda oyuna iyi sokuyorsa tadi damagindan yenmez. serdar sert ve kafa toplarinda etkili bir stoper, ayagida fena degil. maicon ile serdar oynayinca ayagi daha iyi oldugu icin genelde topu maicon oyuna sokuyor. denayer sert degil, rakip forveti yildiramiyor, kafa toplarinda cok cok etkisiz. ayagida iyi sayilmaz, son oynadigimiz trabzon macinda topu oyuna sokarkeb 7,8 tane topu rakibe vermistir. denayerin stoper oynamamasi lazim, sag bek icinde yeterli ozelliklere sahip degil. bu yuzden zaten kendisi gittigi takimlarda surekli baska mevkilerde oynatilip denenmektedir, futbolda kendi ozelliklerine gode bir mevki yoktur.
  • 7
    belki fazla detay olacak ama denayer soyle isler yapabilen bir adam:

    https://www.youtube.com/watch?v=k0Vml45O43M
    https://www.youtube.com/watch?v=n_Quw9zBDdE

    serdar aziz denayer'e kiyasla cok daha sert ve hamleli bir defans oyuncusu ancak surat ve yetenek olarak denayer benim gorusum daha faydali. maicon gibi sert ama daha agir bir adami tamamlamak icin denayer sanki daha dogru bir isim gibi.
  • 8
    aslında cevabı bence çok basit. baskı kuracağımızın kesin olduğu maçlarda (misal 3 kasım 2017 galatasaray gbirliği maçı) denayer, ancak zor olan ve dengeli geçeceğimizi hatta baskı yiyeceğimizi düşündüğümüz maçlarda ise (misal kadiköy, trabzon, inönü veya başakşehir deplasmanları) serdar tercih edilmeli.

    niye illa bir kıyasa giriyoruz ki? ikisi de bizim futbolcumuz ve ikisiyle de farklı futbol oynayabilmemiz bizim bence büyük şansımız. denayer'i sağ ve sol bekte kullanma şansımız da var. keyfini sürmek yerine kendi kendinize dert çıkartıyorsunuz başınıza :)
  • 9
    maçın şekli ne olursa olsun serdar aziz'in daha önde olduğu kıyaslama.

    baskı kurdugun maclarda bile iyi kötü duran top veriyorsun rakibe. bu duran toplarda da serdar aziz denayer'in cok cok önünde.

    ayrıca baskı kurdugumuz 24 eylül 2017 bursaspor galatasaray maçı'nın ikinci yarısında da taş gibi top oynadı, daha ortasahada bitirdi tüm atakları serdar.

    stoper pozisyonunda bu ikiliden serdar açık ara önde.
  • 10
    bana göre de maçın şekli ne olursa olsun serdar önde bu karşılaştırmada. zira baskılı oynayacağımız maçlarda da rakibin uzun toplarını çok rahat şekilde süpürebiliyor maicon ile. ayrıca serdar'ın hızı ve ayağı da öyle çok kötü değil. bursa'da oynarken de canlı çok maçını izledim ani çıkışları olan bir oyuncu. tabii bunları bizde yapmayı denemez pek ama bence serdar kalas diye tabir edebileceğimiz bir adam değil yani.

    serdar, denayer'den daha sert, kafa toplarında çok daha iyi ve top kapma konusunda da bence çok daha iyi bir stoper. denayer ise daha hızlı ve atletik. bu bakımdan stoper olarak en azından şu an serdar net önde.

    ha bana sorarsan bu versusa gerek var mı? yok. denayer'i bizim için değerli kılan savunmanın her yerini yedekliyor olması. bu sene oyuna sonradan girdiğinde, her zaman görevini eksiksiz yaptı. onun olayı bu. ikisi de bu sene bize katkı sağladı, sağlamaya da devam edecekler. birini tamamen silmek falan bize bir şey katmaz.
  • 12
    2 stoperimizin karşılaştırılması.

    ilk geldiği andan beri denayer'i çok seviyorum, serdar'ise maliyeti ve sakatlıkları dolayısıyla mesafeliyim.
    ancak serdar o kadar üstün o kadar üstün anlatamam ya.

    denayer hava topu alamıyor, serdar hava topu vermiyor. serdar güçlü, denayer'in eli ayağına dolanıyor.

    denayer belki ilerde iyi bi stoper olur ama şu an serdar'ın çok gerisinde.
  • 15
    ikisini birleştirebilsek bizi 10 yıl götürecek çok iyi bir stoper çıkar ortaya:) ben denayer'i çok severim ama her zaman iyi bir sağ bek olacağını düşündüm. serdar'a eskiden beri soğuk bakarım çünkü sakatlanmaya çok müsait ama yüksek toplarda ve ilk müdahalelerde gayet başarılı işler yapıyor. o yüzden deplasmanlarda serdar, içerde önde oynadığımız maçlarda denayer diyorum:)
  • 19
    çok net söylüyorum; denayer bu başlığı görse futbol oynamayı bırakır. belçika milli takımı, ingiltere,iskoçya ligi tecrübesi olan adamla, hayatı sakatlık,sakarlık, savunma düzenini bilmemek,kademenin k'sinden anlamayan adamla bir koymak komik ve acı bir durumdur. serdar sizce avrupa'da oynayabilir mi? semih kaya gibi taş çatlasa çek ligine gider, yada cidden orta ve küme düşmeye oynayan bir takıma.denayer süper bir stoper değil ama serdar aziz'den çok daha iyi bir stoper. aklıma bir anda bu vs görünce, zamanında alex telles orta yapamıyor tezi geldi.ah futbol sen nelere gebesin....
  • 20
    net şekilde serdar aziz daha iyi bir stoperdir. duygular değerlendirmede etkili oluyor sanırım. denayer pozisyon almada acayip hatalar yaptığı için bek ya da orta sahada kullanıldı. bunu hem milli takımda hem de ingiltere'de gördük. serdar'ı transfer edenlere olan nefret, sakatlık sorunları, bonservis ve maaşının yüksek oluşu kendisi için bir önyargı oluşturdu maalesef. tabi buna karşı denayer'in gelmek için havalimanında yatması hepimizin gönlünü kazanmasını sağladı. ancak bunların hiç biri gerçeği değiştirmiyor.

    serdar aziz>jason denayer

    not: duygusal renkdaşlarım ofsayt butonu hemen sağ altta :)
  • 21
    cevabinin acik ara serdar aziz oldugu versus. rodallega quiz programinda gordugunuz en yumusak futbolcuya denayer demisti, ilk topu almaniza hep musade ediyor, sonra basiyor tarzi bir sey demisti sonra da. bir stoper icin ne kadar kotu bir sey bu sekil anilmak. bunu ts macinda da gorduk ndoye her topu aldi. denayer canimizdir cigerimizdir cok da iyi bi rotasyon topcusudur ama asla ilk 11 icin uygun stoper degildir.
  • 22
    farklı tipte stoperlerdir, karşılaştırılmaları anlamsızdır. biri kesici iken diğeri gerideki topları süratiyle toplayan, süpürücü tipte stopedir. serdar fizik kuvvetiyle ve atletizmiyle hava toplarında etkiliyken denayer'in sıçrama yeteneği daha sınırlıdır, ancak serdar topu oyuna sokma konusunda denayer'e yaklaşamaz. denayer hem driplingle hem de pasla topu oyuna sokma becerisine sahiptir. serdar tipinde stoper kadroda yalnızca ahmet çalık'tır, o ayrımda da hangisinin önde olduğunda sanırım herkes hemfikirdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın