• 1
    1972 hopa doğumlu trabzonsporlu değerli sanatçı, 25 haziran 2005 günü vefat etmiştir, kendisini rahmetle anıyoruz, trabzonspor avni aker stadında gol attığında kazım koyuncu parçası çalar. biyografisi;

    artvin'in hopa ilçesinde, 7 kasım 1971 tarihinde doğdu. resmi doğum tarihi 10 mayıs 1972'dir. müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı. çocukluğu, "üstadım" dediği, "kemençeci yaşar" lakabı ile tanınan yaşar turna'nın yanında türkü dinleyerek geçti. istanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başladı. istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'ni kazandı, bilahare ayrıldı. 20 yaşında iken, 1992'de ali elver’le "dinmeyen" adlı özgün müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik yapmaya başladı.

    1993’te mehmedali barış beşli ile birlikte zuğaşi berepe ( denizin çocukları) adlı rock müzik grubunu kurdu. 1995'te va mişkunan (bilmiyoruz), 1998'de de igzas (gidiyor) adlı albümleri yapan grup, sınırlı sayıda (yalnızca 130 adet) basılmış bir konser albümü (bruxel live) çıkardıktan sonra 1999 yılında dağıldı.

    kazım koyuncu, tek başına müziğe devam etti ve salkım söğüt adlı projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı. 2001’de viya adlı ilk solo albümünü çıkardı. daha sonra kanal d televizyonunda yayınlanan ve çok sevilen gülbeyaz adlı dizinin hem müziklerini yaptı, hem de dizinin bazı bölümlerinde oyuncu olarak görev aldı ve bundan sonra yurt çapında tanınmaya başlandı. daha sonra da kemal sahir gürel ile birlikte sultan makamı adlı televizyon dizisinin müziklerini hazırladı.
    karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden fuat saka, volkan konak ve bayar şahin ile birlikte düzenledikleri, büyük ilgi gören hey gidi karadeniz konserler dizisinin de öncülüğünü yaptı. nisan 2004'te çıkardığı ikinci solo albümü hayde ile yoluna devam etti.

    2004'ün sonlarında akciğer kanseri (bir çeşit testis kanseri olan tümör akciğerinde bulunduğundan akciğer kanseri etkisi yaratmıştır) teşhisi konuldu ve tedavi görmeye başladı. 25 haziran 2005'de, 34 yaşında, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

    eserleri
    16 şarkının 4 tanesi konser kaydı, 4 tanesi (dünyada bir yerde, yalnızlığı anla, hoşçakal, yine burada) demo kayıt, geri kalanı ise farklı albümlerde (gitarın asi çocukları (anılar düştü peşime), grup patika/aşk beni büyütmedi (ayrılık şarkısı), seyduna (hayat), tuncay akdoğan/bir nehir ki ömrüm (darbedar), dinmeyen/sisler bulvarı (askıda yaşamak), dizi müziği (le le le) yer alan dünyada bir yerdeyim albümü ! halkevleri tarafından ocak 2007 çıkartıldı.

    hakkinda yazilanlar

    tulum ve gözyaşlarıyla
    muhammet kaçar, hürriyet 28.06.2005

    istanbul’da kanser tedavisi gördüğü amerikan hastanesi’nde yaşamını yitiren etnik rock’ın ve karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden kazım koyuncu son yolculuğuna uğurlandı.

    istanbul’da kanser tedavisi gördüğü amerikan hastanesi’nde yaşamını yitiren etnik rock’ın ve karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden kazım koyuncu, memleketi artvin’in hopa ilçesi’nde, binlerce kişinin katılımıyla, gözyaşları ve çok sevdiği ‘tulum’ çalınarak son yolculuğuna uğurlandı. sanatçı arkadaşları volkan konak, gökhan birben, radyo programcısı nihat sırdar, almanya’dan selma kociva ve grup yorum elemanları da gözyaşlarını tutamadı. törene trabzon belediye başkanı volkan canalioğlu, trabzonspor başkanı atay aktuğ ve hopa belediye başkanı yılmaz topaloğlu da katıldı. koyuncu’nun cenazesi, önce ilçe merkezinde sugörün mahallesi’ndeki evine götürüldü. koyuncu daha sonra, sevenlerinin omuzunda, 1 saat süren yolu yürüyen yaklaşık 1000 kişilik grup tarafından tören alanına getirildi. yoldan insanların da katılımı ile çoğalan grubun önünde sanatçı birol topaloğlu tulum çalarak yürüdü. tabutunun başında babası cavit koyuncu, nişanlısı gönül bozoğlu ve annesi hüsniye koyuncu yer aldı. merkez camii’nde kılınan namazdan sonra koyuncu’nun cenazesi hopa’nın yeşilköy köyü’ne götürülerek toprağa verildi. koyuncu’nun mezarına bir konserde çekilen fotoğrafı konuldu.

    http://www.biyografi.net/...inti.asp?kisiid=3469
  • 2
    6 mart 2010 trabzonspor genclerbirligi macinda burak yılmaz golü attı ve stad hoparlörlerinden kendisinin trabzonspor'a yazdığı şarkı çalmaya başladı. bir an durdum tebessüm ettim. bütün karadenizin evladıydı, trabzonspor taraftarı ama bütün karadeniz takımlarının destekçisiydi.

    trabzonspor' a yazdığı marş dinlediğim en güzel takım marşlarından birisidir.

    http://www.youtube.com/watch?v=cliApYyQxh8
  • 4
    --- kazım koyuncu ---

    "bakın barcelona için neler söyleniyor. eğer bir bölgeyi bir coğrafyayı temsil etmek ve onun özelliklerini taşımaksa bir futbol takımına düşen, bunun türkiye'deki adı trabzonspor'dur. bu takımın bütün tartışmaların dışında bir havası, bir başkalığı vardır. öteki takımların da vardır ama trabzon bir başkadır. inatçılığımız, oyunu çirkinleştirmeden futbol oynama isteğimiz tamamen bölgenin yöresel özelliklerine hizmet etmiştir. ya da etmelidir."

    --- kazım koyuncu ---
  • 9
    (bkz: biz de seni özledik, ağlasak ayip midur?)

    6 yıl önce kaybettiğimiz tirabzonsipor taraftarı büyük sanatçı, şair ceketli çocuk.
    öyle güzel söyler ki; aslı iran'da olan ben, önceki hayatımda karadenizli olduğumu hayal eder dururum.
    bir semboldür kazım koyuncu.
    endüstriyel futbol karşıtı trabzonspor taraftarları onun bestelerinden marşlar yapar, onun resmiyle süslenen pankartlar açarlar.
    aramızdan şarkılarla geçeli 6 yıl olmuş ama biz akıllanamamışız. onbinlerce insanın ölümüne sebep olan çernobil onu da almış aramızdan 6 yıl evvel...

    nükleere hayır ulan!
  • 10
    6 yil olmus gideli. koskoca 6 yil. sarkilarla geçti aramizdan. bizeyse, özlemek kaldi..

    ''bize her yer trabzon 2 - divane asik gibi" kitabindan.
    --- alıntı ---

    "gidişinden tam bir ay önceydi.. olimpiyattaki istanbulspor trabzonspor maçına hastalığının tüm risklerini göze alarak sırtında bordo mavi formayla gelmişti kazım... kazım maçı izlerken tüm güzel şeylerin sebebi diye tanımladığı hayat arkadaşı gönül ona ilaçlarını içiriyordu... o ise hala trabzon diye bağırmaya çalışıyordu.. o gün bağırmaktan sesi kısıldı ve biz ona söz dinletemedik. skor 5-0 olduğunda yüzünü görmeliydiniz. maç çıkışı merdivenleri çıkarken bir kolunu gönül'ün bir kolunu da benim omuzuma attı destek almak için.. zorlanıyor ama kalan çok az gücüyle trabzonspor için ikimizin yaptığı marşı söylemeye çalışıyordu.. o ana kadar hiç ümidini kaybetmeyen ben artık anlamıştım fazla şansımızın olmadığını. o gün kolu omuzumdayken içim o kadar yandı ki... ben artık o marşı dinleyemiyorum, trabzonspor maçlarını seyredemiyorum. o gün sesinin iyi çıktığı son günmüş, bilemedik''

    --- alıntı ---
  • 12
    bu ülkede yaşayan en güzel insanlardan birinin ölümünün üzerinden 7 yıl geçmiş bile.. zaman çabuk geçiyor.

    bu yıl 2011- 2012 futbol sezonu ise kendisinin kemiklerinin sızlatıldığı bir yıl olmuştur. şeref, haysiyet gibi mevhumlarından yoksun bir kısım fenerbahçe taraftarı trabzonspor'u yendikleri bir maç sonrası* bu güzel insanın hayde şarkısını desteklediği takım olan trabzonspor'a karşı kullanmış kendince pislik yuvalarında* dalga geçmeye çalışmışlardır. günlük neticeler gelir geçer şerefsizlik ise bakidir.
    bu olayda bu sezon için bu güzel insanın başlığı altında yazılı olsun. haysiyetsizliğin platformu yoktur çünkü.
  • 16
    (bkz: 18 aralık 2011 fenerbahçe trabzonspor maçı)nda fener'in 1-0'lık galibiyetinden sonra şükrü saraçoğlun'nda hayde şarkısı çalınarak ayıp edilmiş merhum sanatçı. hatta abisi şöyle bir açıklamada bulunmuştu.

    --- alıntı ---

    "hayatı boyunca yüreği daima trabzonspor için atmış, gözbebeğimiz kazım’ın bir şarkısının trabzonspor aleyhinde alaycı bir şekilde kullanılması bizi derinden yaralamıştır. neyse ki bizi fazlasıyla üzen bu olay karşısında başkanımız sadri şener ve kaptanımız tolga zengin nezdinde kulübümüz büyük bir duyarlılık göstererek kazım’a ve onun anısına sahip çıkmış ve kazım’ın trabzonspor camiası için taşıdığı anlam ve öneme yaptıkları vurgularla üzüntümüzün bir nebze olsun hafiflemesini sağlamıştır. bu doğrultuda gösterdiği dik duruş ve kararlılık nedeniyle trabzonspor kulübüne minnettar olduğumuzun tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz."

    --- alıntı ---

    kaynak: http://www.radikal.com.tr/...mp;ArticleID=1073193
  • 17
    (bkz: 18 aralık 2011 fenerbahçe trabzonspor maçı)nda, fenerbahçeliler, trabzonsporlularla dalga geçme işine kazım abimizi de alet etmişti. fenerin ne kadar boktan bir kulüp olduğunu o gün bikez daha anlamıştım.. benim kulübüm kazım koyuncu gibi herkesin sevip saydığı bir adamın kendi şarkısıyla, aşık olduğu renklere mesaj gönderse, kulübümden çok soğurdum. ama fenerliler midesiz naparsın..

    ben fenerliler adına kendisinden özür diliyorum. ruhu bir kez daha şad olsun. geleceğiz birgün yanına..
  • 18
    ölüm yıldönümü olan sanatçı. kaçıncı yılı olduğuna bakmadım, önemli de değil. bazıları için kaç yıl geçerse geçsin aynı şekilde acı çekerim, kazım koyuncu da onlardan biri. 7 olabilir, 70 olabilir mühim değil şarkıları hiç ölmeyecek. dik duruşu akıllardan çıkmayacak. bugün yaşasaydı en çok sesi çıkanlardan biri olurdu gezi olaylarında. her türlü haksızlığa karşı çıktığı gibi buna da karşı çıkardı.

    böyle adamları ama'sız seversin, ama'sız anarsın. senden farklı da olsa, hiçbir düşüncesine katılmasan da bilirsin ki iyi bir adamdı, erken ölmeyi haketmemişti.

    mekanın cennet olsun kazım abi. ha yaptıkları pisliklerle kemiklerini sızlatan şikeciler şu an zor durumda. bugün yarın cezalarını bir nebze de olsa çekecekler. biliyorum ki o kupa alınırsa mezarına getirilecek, sen de bunu hissedeceksin. en çok da bunun için istiyorum kupayı almanızı. ha bi de ahmet kaya'ya selam söyle abi.

    http://www.youtube.com/...ydWbCTFwo&sns=tw
  • 20
    istanbul hegamonyasının karşı zaferin sembolü olan trabzonspor'un taraftarıydı. çok sevdiği trabzonspor'un hakkının yenip sonra da bu hakkı aradağı için trabzonsporla dalga geçilen bugünleri iyi ki görmedi. bu bozuk duzen kazım koyuncu gibi adamı mezarında bile rahat bırakmaz, kabir azabı çektirtir.
    ama sen rahat uyu yiğidim. adalet birgün tecelli olacaktır. ve o gün bizim günümüz olacaktır. yeşil fularlı abim benim.
  • 24
    bundan tam 9 sene önce (25 haziran 2005) aramızdan ayrılan unutulmaz sanatçı. hatta daha da ötesi.

    dünya meselelerinde olduğu gibi, futbolda da haksızlıklara sessiz kalmamıştır. "sessiz kalma! hakkını ara" mottosunun simgesi olmuştur adeta.

    kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.

    "ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim. ve gerçekten doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem."

    seni ve sözlerini unutmayacağız asi çocuk...

    http://i3.ytimg.com/vi/vXynqCpfCJk/hqdefault.jpg

    http://www.suskumru.com/...09/niyazikoyuncu.jpg

    http://www.biyografist.com/...-koyuncu-resim-2.jpg

    (bkz: unutursak kalbimiz kurusun)
  • 25
    9 yıl olmuş. zaman ne kadar çabuk geçmiş. hiç farkedilmiyor. sanki dün gibi. sen gittikten sonra da hiç bir şey değişmedi. herşey daha da kötüye gitti. ülkenin her yerine ahlaksızlık, ikiyüzlülük daha bir sindi. gözler görmez, kulaklar duymaz, ağızlar söylemez oldu. her gün hayatımızı, soluduğumuz havayı, yediğimiz ,içtiğimiz her şeyi kirletmeye devam ediyorlar. yiyiyorlar, yedikçe oburlaşıyorlar. daha fazla ,daha fazla istiyorlar. utanmıyorlar. onlar utanmadığı için ,bizler utanıyoruz. para uğruna doğayı, bizi kanser yapmaya devam ediyorlar. hepimiz kanser oluyoruz. hem fiziksel, hem düşünsel anlamda. zaten sen de bunları biliyordun. işte bende anlatıyorum. ama güzel olan , ölümsüz olanın sen ve senin gibi sanatçılar olması. olduğun yerde kendine ve arkadaşlarına iyi bak..
App Store'dan indirin Google Play'den alın