• 1
    2.10'luk '91 doğumlu ingiliz basketbolcu. 18 takımlı liga acb'nin 5. sırasında bulunan fuenlabrada bc'de oynuyor. arkadaşları ona "gabe" diyor.

    eurobasket 2017'de grubumuzda bulunan büyük britanya'nın en etkili ismiydi. gerek istatistik gerekse de oyuna katkı açısından müthişti. 5 maçın 5'inde de oynadı ve turnuvayı 16.8 sayı - 11.2 ribaund - 26.8 verimlilik ortalamalarıyla tamamladı (eurobasket 2017'nin en iyi ikinci istatistik performansı). bize karşı da 15 sayısı ve 14 ribaundu var: https://youtu.be/WrVoQx4nVk0

    oyunu biliyor. iowa/abd'de 4 yıl boyunca kolej basketbolu oynamış olması, basketbolun inceliklerinin kendisine öğretilmiş olması bunun temel sebebi. pick and pop, pick and roll, screen vs. hepsi var adamda. hem ayakları çabuk mobil bir uzun hem de iyi yer kaplıyor. ek olarak orta mesafe şutu da var. şöyle bir benzetme (öneri de denebilir) yapayım kendisiyle alakalı; önümüzdeki sezon oktay hocaya verelim bu arkadaşı, hoca da olaseni'den yeni bir luksa andric yaratsın.

    sezon başında takımına pek uyum sağlayamamıştı ancak son zamanlarda kendini buldu. yakın dönemde oynadığı beş maçın istatistikleri şu şekilde (yeniden eskiye):

    malaga'ya karşı, 28 dk - 12 sayı - 1 blok
    estudiantes'e karşı, 26 dk - 6 sayı - 3 ribaund
    obradoiro'ya karşı, 21 dk - 12 sayı - 3 ribaund - 1 top çalma
    yunanistan'a karşı, 32 dk - 11 sayı - 10 ribaund - 2 top çalma
    israil'e karşı, 27 dk - 19 sayı - 8 ribaund - 1 asist - 1 top çalma - 2 blok

    fuenlabrada'da daha çok görev adamı olarak kullanıldığını, büyük britanya milli basketbol takımında üç ana hücum oyuncusundan biri olarak parkede kaldığını belirteyim.

    takip edelim bu arkadaşı: http://gss.gs/Qly
  • 4
    türkiye sigorta basketbol süper ligi ekiplerinden darüşşafaka‘da takımın tecrübeli ismi gabriel olaseni ile yollar ayrılmıştı. tecrübeli oyuncunun yeni takımı belli oldu.

    darüşşafaka‘dan ayrılan gabriel olaseni’nin yeni durağı londra oldu. 7days eurocup ekiplerinden london lions, gabriel olaseni’yi kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

    (bkz: 2023-2024 yaz transfer sezonu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın