• 1
    galatasaray başkanı ünal aysal'ın ifadesidir.

    "f.bahçe'nin olmadığı yerde para kazanamayız. kulüpler için şampiyonluk ikinci planda, önce yaşamamız gerek." demiş başkan.

    özetle borcun varsa kölesin demek.

    demirören'e küfür ediyoruz ya esasında boşuna.

    --- alıntı ---

    fenerbahçe'nin olmadiği yerde para kazanamayiz
    tabiri yerindeyse ben yaşanan o talihsiz süreçte aziz bey'e hiçbir zaman çakmadım. ta ki denizlispor maçından sonra çıkıp "bu işi galatasaray yaptı" diyene kadar. ondan sonra hiç planda olmayan bir sürece girdik. ona girmese biz de fenerbahçe'yi savunabilirdik. bu konu büyümeden kapanırdı. f.bahçe'nin olmadığı yerde para kazanamayız. kulüpler için şampiyonluk ikinci planda, önce yaşamamız gerek. marka değeri türkiye'deki değil, yurt dışındaki başarılarla yükseliyor. fenerbahçe'yi ne kadar yenersem yeneyim bir şey değişmiyor. ama juventus'u, chelsea'yi yenince yıldızı takıyorum.

    --- alıntı ---
    http://www.sabah.com.tr/...za-attirmam?paging=2
  • 3
    galatasaray'ın amacını türk olamayan takımları yenmek olarak belirleyen kurucumuz ali sami yen'i bir anlık gaflete gelip unutularak söylenmiş bir sözdür. *

    aksi takdirde başka bir açıklaması yoktur. bizim amacımız türkiyedeki tüm takımları yenip birinci olmak değildir, bu olgu sadece bir araçtır. avrupaya giden kapıyı tekrar aralamamız için bir araç. hele ki zaten şikeci bir kulüp asla bizim dengimize çıkıp rakibimiz olamaz, olmamalı. bana futbol romantiği, gözünde galatasarayı ne kadar büyütüyor diyebilirsiniz ama biz babamızın aldığı sarı kırmızı topu vurmaya kıyamadığımız için vitrine koyup, harçlıklarını biriktirip sarı lacivert top alıp onu hacamat eden nesiliz. kimse kusura bakmasın.

    ayrıca bu kulübün en üst düzey yöneticisi olarak sayın başkanın geçen sene avrupa arenasından ne kadar para kazandığımızla fenerbahçe bir kenara ligin toplamından ne kadar para kazandığımızı bir hesap etmesini tevsiye ederim.
  • 9
    yeni bir düzeltme metni yayınlayarak temelde bunu demek istemediğini belirten açıklama bekliyorum kendisinden.bugüne kadar savunduğunuz temiz futbol anlayışınıza , "çarpıcı başlıklarla " yayınladığınız açıklamalara ne oldu diye sormazlar mı kendisine? bir silkelenmek lazım sanırım, boş bir anına gelerek bunu söylediğini kabul etmek istiyorum.hiçbir suç cezasız kalmamalıdır,para olmamalıdır herşey!
  • 11
    başkan'ın inanarak söylediğine inanmıyorum bu sözleri. ekonomi üzerinde hepimize saatlerce ders verebilecek kalibrede bir adam bu kadar amatör bir söylemde bulunmaz. bir kere bilir tekel piyasasının ne demek olduğunu. ne getireceğini ne götüreceğini iyi bilir. illa da bu söylediklerinde diretirse gitsin iskoçya'da celtic örneğine baksın. italya'da juventus örneğine baksın.

    bu arada başkan sende yavaş yavaş herkes gibi olmaya başlıyorsun haberin olsun.

    sanırım şikenin karşısında trabzonspor taraftarlarıyla başbaşa kalıyoruz. olsun n'olcak ki burası öyle bir ülke ki ayakkabı kutuları ayakkabılarla dolar, gazetecilere fas'tan tebrik telefonları gelir, adamın birisi saatlerce televizyon kanallarının ırzına geçer, bazı yerde rakibi olan sarı renkteki gül'ün satışına izin vermez. biz de şike diyoruz.
  • 17
    doğru açıklamadır.

    bu açıklamanının nedeni rekabet falan değil tabiki; sadece ve sadece yayın gelirleridir. süperlig deki tüm takımların en büyük gelir kalemlerinden biridir ve tamamen havuz sistemine - şifreli yayın - bağlıdır. taraftar sayıları göz önüne alınıp eşit şekilde yayın gelirlerine endekslenirse durum daha iyi anlaşılır.

    hak, hukuk, şike vs. olaylarının zaten içi oyuldu türkiyede.. hani olmazya bir an için fenerbahçenin küme düştüğünü ve 2 sezon süper ligde olmadığını düşünün.. havuz sisteminin bozulacağı ve yayın gelirlerinin azalacağı yüzde yüz.

    belki taraftarda bile bir heyecan azalması olabilir - tek rakibimizin bjkolduğunu düşününce*. bu heyecan azalması stad gelirinden, forma gelirine herşeyi etkiler.

    takımda rehavetolursa, iyi transferler yapılmayabilir - şampiyonlar ligine her sene katılsak da turları göremeyebiliriz.

    tabiki bunlar hep senaryo ama ben bir tane bile büyük lig bilmiyorumki rekabet olmadan tek bir takım hem zengin hemde avrupada başarılı olsun.

    başkan bu açıklamayla sağ gösteriyor da olabilir belkide soldan büyük bir yumruk indiricek. kendisini hep don corleone ye benzetirim zaten; kibar, karizmatik ama tehlikeli.*
  • 19
    zamanı geldiğinde kendisini savunanların şu anki desteklerini nasıl verdiklerine şaşıracakları başkanımızın yeni gafletlerinden birisi daha...

    yahu siz bu başkandan daha ne bekliyorsunuz ?! adam " fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için playoffu ben uydurdum " diyen m.a.aydinlar'ın en yakın mesai arkadaşı l.ariboğan'a hesap sormamış ! öyle ya, l.ariboğan'ın döneminde galatasaray'ın aleyhine bir çalışma yapılmış ve l.ariboğan'da bu işin içinde.

    demek ki başkanın kafa yapısına göre galatasaray kulübü başkanına yapıldığı iddaa edilen saygısızlığın cezası kulüpten kovulmakken, galatasaray'ın kendisine yapılan kelek mübah ! yani başkan galatasaray'dan büyük ?!!

    iyi hamlelerini görüp, bire bin katarak övenler bunu düşünmekten bile uzaklar ne yazık ki.neymiş, büyük transferler yapıyormuş, sanki daha önce yapılmıyordu ?! galatasaray para krizi içindeyken, stadı yapılmamışken de büyük isimler transfer etti.şimdi ekonomi oturmuş, para var ki daha rahat yapılabiliyor.sanırsın cebinden yapıyor adam transferleri.

    fenerbahçe aç karnını doyursun önce, bu söylemin tam tersi olabilir.bakın bakalım istanbul takımları arasında kulüp varlıkları en az kulüp hangisi, bakın bakalım tarihi boyunca en çok devlet teşviki alan kulüp hangisi ?!

    daha önce de yazdım seri eksilendi, bunu da eksileyin.galatasaray'ın başkanında olmazsa olmaz şartlardan birisi devletle iş bağı yüzünden gebe olmayan birisi olması ! olunca işte böyle oluyor, şirin görünme çabaları bilmem ne.

    beyazın siyaha uzak olduğu kadar hem futbola, hem de ülkenin futbol düzenine uzak ünal aysal.ve kim olduğunun önemi yok ülkenin futbol düzenini bilen, kendisine akıl verecek insanlar olmalı etrafında.çünkü akıl almaya inanılmaz derecede ihtiyacı var.

    allah uçak kazası vermesin kardeş, bu başkana da şükür diyelim ne yapalım değil mi ama.
  • 20
    ünal aysal ancak sözünü biraz daha uzun açıklarsa ne demek istediğini anlayabiliriz. bu haliyle destek veren de haklı görülebilir yeren de...

    içini bilmediğimiz için kesin konuşamıyoruz ama aysal tam bir batılı diplomasisi yürüten bir adam. bu kimimizin hoşuna gider, kimimizin gitmez. sözü söylerken benim anladığım galatasaray'ın, fenerbahçe gibi rekabetiyle maddi-manevi kazanımlar sağlayan bir rakibin yokluğundan da zarar görmesi. kendisi diyor zaten hiçbir zaman fanatik olmadım diye. bu başarılı işadamlarının özelliklerinden biri. duygusal karar vermeyip analitik davranırlar. futboldan uzak olabilir ama aklın yolu da birdir. senelerdir futboldan anlayan yöneticilerin türk futbolunu getirdiği nokta belli. yeni bir anlayışı denemekten zarar geleceğini düşünmüyorum.

    açıkçası ben de kendi adıma daha güçlü rakipler isterim. rekabet bizi de güçlendirecektir. demiyorum ki fener kalsın. beter olsunlar ama temizlenip gelmelerini yeğlerim. aziz yıldırım tarzı yöneticiler için söylenecek söz yok. kendisini aysal da aynı röportajında eleştirmiş. her ne kadar şike vs. tüm pisliklerini bilsek de, bunlardan temizlenip karşımıza çıkacak bir fenerbahçe bize fayda sağlar.

    bu dediklerimin tersini düşünenler de olabilir. ama "fenerbahçe önce aç karnını doyursun" fikrini öne çıkaranların dünyaya aysal'la bambaşka pencerelerden baktıklarını bilmeleri gerek. olay fenerbahçe'nin serveti değil. aysal fener'den para alıyoruz demiyor. kastettiği o kulübün var olmasının futbol endüstrisi denen zımbırtıda sağladığı maddi-manevi yarar. yine aysal'ın kendisi söylüyor, "ben avrupa takımı yenince takıyorum yıldızı" diye. ama türkiye'deki pastanın büyümesi, ve bu pastadan büyük pay almak olmazsa olmaz. bunları gözden kaçırmayın.

    bir de "galatasaray'ın başkanında olmazsa olmaz şartlardan birisi devletle iş bağı yüzünden gebe olmayan birisi olması" demeyin bir zahmet. bu ülkede firma sahibi olup az buçuk para yapmış herkes devlete gebedir. istisna yoktur. hele ki büyük kulüplerin başkanı olma seviyesine gelebilenlerde hatırı sayılır servetler vardır. bu yüzdendir adnan polat'ın egemen bağış'ın önünde el pençe divan durması. hoşunuza gitmese de bu adamların hiçbiri size şirin gözükecek diye kişisel servetlerini riske atmazlar. burada bir not daha düşmek isterim. aysal bu başkanlar arasında devlete en az gebe olandır. 10 milyar dolara yakın serveti var. milyar diyorum, dolar diyorum; milyarda 9 sıfır vardır; doların değeri tl'nin 2 katından fazladır. ve bu paranın büyük kısmının kaynağı yurt dışındaki şirketleridir.

    aysal'ın hataları da vardır. süper adam demiyorum. ama durum böyle...
  • 21
    benim tezlerim üzerinden yazılmasına asla rencide olmam, aksine varsa hatam bilmem, dışarıdan bir gözle uyarılıp farklı pencereden bakıp gözlemem konusunda yardımcı olması bakımından memnun olurum.

    yalnız burada beni eleştiren kardeşimizle net ! bir farkımız olduğunu kendisi " içini bilmediğimiz için kesin konuşamıyoruz " cümleleriyle açıklamış zaten.kendisi işlerin içini bilmiyor olabilir, galatasaray'ı basın aracılığıyla vs. takip ediyor olabilir.ben kendisinden işte bu yönden net olarak ayrılıyorum.zannederim demek istediğim anlaşılmıştır.

    bu söylemi bu kadar irdeleyip, iki farklı bakış açısı yaratmanın alemi yoktur.bu cümle basittir ve genellemeye tabi tutulursa büyük farkla taraftar için tek anlam taşıdığı bellidir.bunun anlamı en basit dille, halkın, taraftarın anlayacağı dille " galatasaray fenerbahçe'ye muhtaçtır " demektir.aksi iddaa bile edilemez.

    irdeleyip, farklı yerlere çekmek isterseniz, en olumsuz düşüncelerden bile hak çıkartabilirsiniz.ben genellemeye ve taraftarın anladığı şekile bakarım ve o anlam üzerinden eleştiriyorum.

    benim ünal aysal'la dünyaya farklı pencereden baktığım doğrudur, olabilir.ama türkiye şartlarında değişmez yaşanan rekabette gerçekliği olan benim düşüncemdir, başkanınki değil.ünal aysal bu iyi niyetiyle galatasaray'ı olabileceğinden daha geride tutuyor farkında olmadan.ligde yaşananlar, olanlar malum.bizim yönetim beyefendi takılırken atı alan üsküdar'ı geçiyor.bıraksınlar salon beyefendiliğini, şartlara göre yarışsınlar.biz kibar, efendi davrandıkça tepemize tepemize yiyoruz darbeleri.ünal aysal geldiğinden beri sadece ve sadece konuşuyor.konuştuğunda da galatasaray lehine gelişme değil, daha beter tepesine yumruk geliyor.

    galatasaray'ın başkanında olmazsa olmaz şartlardan birisi devletle iş bağı yüzünden gebe olmayan birisi olması şarttır.istisnası yoktur demek türkiye şartlarından bihaber olmaktır.hani şu başkanı haklı çıkartabilmek adına fenerbahçe'ye muhtacıza getireceğiniz kulübe bakın en azından.veya yaşınızın eriştiği kadar geriye gidip bizim geçmiş yönetimlerimize bakın.

    galatasaray'ın tarihinde hiçbir zaman parası için başkan yapılan adam olmamıştır, olmaz da.param var diye caka satanı kafadan eler galatasaray.zamanında cem uzan'ı, sonrasında cem uzan güdümlü olduğu için ateş ünal erzen'i başkan seçmemesinin en başlıca sebebidir bu.

    içini bilemeyen değil, içinde olan adamdan saygılar...
  • 24
    rasyonelist bir başkanın edeceği laftır...
    ünal aysal da biliyor ki ligin iki lokomotif takımı var hatta türk sporunun...
    galatasaraysız fb...fbsiz galatasaray olmaz görüşünde...
    küme düşmesine izin vermeyecekti demek bence amiyane tabirle hayalciliktir...
    ünal aysal fenerbahçe küme düşmesin dememiş fenerbahçenin olmadığı yerde para kazanamayız demiş...
    doğru demiş...
    son 20 yıl hatta tüm ligin gişe hasılatlarına bakalım doluluk oranın en yüksek olduğu maçlarımızın hepsinde bu herifler var acı ama gerçek...
    ünal aysal karabük akhisar karşısında full stad görse böyle der mi bence demez...
    bilet fiyatları derbi maçları hariç düşük fiyattan çıkarken özellikle bu maçlar gelince kale arkaları 40tan 80e yükseliyor bir düşünmek lazım...
    adam hepimizin bildiği düşündüğü şeyi açıklamış...
    aziz yıldırım bence kendini kurtarmak adına fenerbahçeyi yakmıştır...aziz yıldırımın uyumlu olmasını fenerbahçenin şike davasında savunulması için değil...
    tam aksine küme düşse bile yapılabilecek organizasyonlarla türk futbolundaki gs-fb rekabetine farklı bir çözüm getirilebileceğini düşündüğü içindir...
    bu adam şu ana kadar ne yaptıysa en fazla eleştiriyi almış ve ne hikmetse her zamanda kendisine bir özür borçlu olunmuştur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın