• 9
    öncelikle gelmesi halinde gayet iyi bir transfer olacaktır.

    yeni değiştirilen kuralla, oyuncuların devşirilmesi için en az 3 yıl boyunca türkiye'de yaşaması ve 3 yıl aynı kulüpte forma giymesi gerekiyor yabancı oyuncuların. eğer shipp bu sene de bizde kalırsa seneye devşirebiliyoruz anca kendisini *. yok olmadı, shipp başka bir türk kulübüne giderse o zaman orada da bir 3 yıl oynamak zorunda, yoksa yine türk statüsüne geçemiyor *.

    ersin dağlı geçen sene devşirildiği için böyle bir sorun yok. shumpert, dudley vs. pekçok oyuncu geçen sezon başında devşirildi. o zaman kurallar "3 yıl türkiye'de oynasın yeter." diyordu ve bu statüye giren oyuncular direkt devşirildi. ersin de bunlardan biri.

    saha içine gelirsek; kalıplı, ribaundlarda iyi olan, orta mesafe şutlarına güvenebileceğiniz bir isim ersin. shumpert'tan bir eksiği olduğunu düşünmüyorum şu aşamada. shumpert günündeyse ayakları sabitken yakaldığı beş üçlüğün üçünü sokar ve pota altında her oyuncuya karşı ezilir. ersin'de ise dış şut tehditi kısıtlıdır ancak pota altında güvenebileceğiniz bir isimdir. yukarıda da dediğim gibi orta mesafe şutları iyidir.

    kısacası beşiktaş'tan gelecekse hawkins - ersin ikilisi gelsin diyebilirim. çağlar torun ve pekçok basketbol yorumcusuna göre hawkins zaten bugün - yarın açıklanacak gibi duruyor. ersin'i de kaparsak gayet iyi bir iş yaparız.

    şu aşamada bu transferde beni düşündüren tek nokta, ilkan karaman. ersin pf denen 4 numara pozisyonuna alınırsa; burda ismi geçen david andersen ve kostas kaimakoglou gibi ismlerden sonra ilkan karaman 3. opsiyon oluyor ve ergin ataman'ın rotasyon anlayışına bakarsak çok fazla süre bulamaz ilkan bu bölgede. fakat ersin veya ilkan center denen 5 numara pozisyonuna geçerse, ismi sık sık bizle geçen big sofo *'nun transferi daha olası bir hal alır. çünkü big sofo faul problemi olan ve maç içerisinde konsantrasyon kaybı yaşayabilen bir oyuncu. furkan - sofo ikilisiyle sezona başlarsanız yarı yolda kalma ihtimaliniz yüksek yani. ilkan ve ersin de dönüşümlü olarak sofo'yu yedeklerlerse, tadından yenmeyecek bir pota altı rotasyonumuz olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın