• 80
    seneye katılma durumumuz hakkında netleşen son bilgi şu şekildedir.

    --- alıntı ---

    beko basketbol ligi yarı finalinde beşiktaş milangaz'a elenerek euroleague'e direkt katılım hakkını kaybeden sarı-kırmızılılar için avrupa ligi adına bir kez daha umut ışığı belirdi.

    eurocup şampiyonluğundan dolayı c lisansı kazanan khimki moskova'nın, rusya ligi'nde finale kalarak elde ettiği b lisansı, geçerli olacak. bu durumda euroleague'e direkt katılım anlamına gelen c lisansı, "wild card" adı verilen özel davetiyeye dönüşecek. bu da gruplara direkt katılım hakkının euroleague yönetimi tarafından belirleneceği anlamına geliyor.

    galatasaray'ın şansı sadece khimki'nin boşalttığı hak ile sınırlı değil. özel anlaşmayla a lisansı sahibi olan roma, italya ligi'ni 13. sırada bitirince, bu sezonki hakkını kaybetti. bu da bir başka direkt katılım davetiyesinin boşa çıkacağı anlamına geliyor. ancak kulislerde, tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu hakkın milano'ya devredileceği konuşuluyor.

    sarı-kırmızılı takım, direkt katılım davetiyelerinden birini alamazsa bile euroleague ön elemelerine katılma hakkına sahip olabilir. euroleague kural kitapçığına göre bu sezon sekiz takımla oynanacak euroleague ön elemelerine katılacak takımlar, davetiyeyle belirlenebilir.

    --- alıntı ---

    http://www.ntvspor.net/...euroleague-sansi-var
App Store'dan indirin Google Play'den alın